Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 29. januar

Danas je utorak, 29. januar

Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici danas obeležavaju Časne verige Svetog apostola Petra

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć Kikinda u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 33 puta, 18 intervenicija bilo je na poziv pacijenata, dok je u ambulanti pomoć zatražilo 15 pacijenata.

Policijska uprava:

Na teritoriji Severnobanatskog okruga u toku jučerašnjeg dana registrovana je jedna saobraćajna nezgoda na području Kanjiže, u kojoj je jedno lice izgubilo život. 

Porođajno odeljenje:

Na Ginekološko-porođajnom odeljenju Opšte bolnice u Kikindi u toku jučerašnjeg dana rođena je jedna devojčica. 

Konkurs za nagradu „Đura Đukanov“:

Narodna biblioteka „Jovan Popović“ u Kikindi raspisala je konkurs za dodelu književne nagrade „Đura Đukanov“. Nagrada se dodeljuje za najbolju zbirku priča autora mlađeg od trideset pet godina pisanu na srpskom jeziku, pod uslovom da rukopis prethodno nije bio objavljivan u celosti ili u delovima. Nagrada podrazumeva štampanje knjige džepnog formata, u tvrdom povezu i tiražu od 350 primeraka. Rok za dostavljanje rukopisa je 31. maj 2019. godine. 

Poziv za mlade za dugoročno volontiranje u Crvenom krstu u Portugaliji:

Omladinski centar Vega poziva mlade između 17 i 30 godina koji su zainteresovani da učestvuju na internacionalnom Erazmus+ volontiranju u Crvenom krstu u Portugaliji. Projekat traje 11 meseci, od aprila 2019. do marta 2020. godine, a rok za prijavu je 10 februar. Više informacija možete dobiti i u Kancelariji za mlade, koja se nalazi u Kulturnom centru. 

Obaveštenje o uvođenju u vojnu evidenciju:

Na osnovu Zakona o vojnoj, radnoj i materijalnoj obavezi Ministarstvo odbrane Republike Srbije poziva lica muškog pola rođena 2001. godine da ispune svoju zakonsku obavezu i uvedu se u vojnu evidenciju.Kako je navedeno u obaveštenju Ministarstva odbrane, obavezi uvođenja u vojnu evidenciju podležu i lica muškog pola starijih godišta, rođena u periodu od 1989. do 2000. godine, koja iz bilo kojih razloga nisu uvedena u evidenciju vojnih obveznika. Uvođenje u evidenciju po opštem pozivu može se izvršiti u nadležnom Centru Ministartsva odbrane za lokalnu samoupravu ili opštinskoj kancelariji, a prema mestu prebivališta, do 28. februara.

Narodno pozorište:

Predstava „Pidžama za šestoro“ biće izvedena na sceni Narodnog pozorišta u Kikindi večeras, sa početkom u 20 sati.

Kurs evra:

Dinar je danas neznatno promenio vrednost u odnosu valutu evrozone, i zvanični srednji kurs iznosi 118,49 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije. 

Sport:

Takmičari kikindskog džudo kluba “Partizan” učestvovali su proteklog vikenda na međunarodnom turniru “Kup Severina 2019” održanom u Rumuniji, i osvojili dve srebrne i jednu bronzanu medalju. Nađa Iličin je u kategoriji do 44 kilograma osvojila drugo mesto, srebrnom medaljom okitio se i Miljan Petković u kategoriji preko 60 kilograma, a Veljko Višnjei je u kategoriji do 66 kilograma osvojio treće mesto. 

Vreme:

Danas oblačno i mirno bez vetra. Najviša dnevna temoeratura u Kikindi biće 4 stepena. 

Pratite nas FB
error: Content is protected !!