Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 28. novembar

Danas je sreda, 28. novembar

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć Kikinda u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 43 puta, 28 intervencija je bilo na poziv pacijenta, dok je u ambulanti pomoć zatražilo 15 pacijenata. 

Policijska uprava:

U toku jučerašnjeg dana na teritoriji Severnobanatskog okruga zabeležena je jedna saobraćajna nezgoda na području Kikinde u kojoj je jedno lice zadobilo teške telesne povrede.

Raspisan konkurs za dodelu godišnjih nagrada: 

Gradsko veće raspisalo je konkurs za dodelu godišnjih nagrada, građanima, preduzećima, udruženjima građana i drugim organizacijama za značajna ostvarenja, naročito zalaganje i postignute uspehe u svim oblastima života i rada. Predloge za nagrađivanje mogu podneti sva pravna i fizička lica, i Gradsko veće grada Kikinde, najkasnije do 14. decembra.

Dva miliona za razvoj preduzetništva: Novi konkurs otvoren do 7. decembra

Juče su u Gradskoj kući potpisani ugovori po Javnom konkursu za dodelu podsticajnih sredstava za razvoj preduzetništva, mikro, malih i srednjih preduzeća na teritoriji grada Kikinde za 2018. godinu. Lokalna samouprava je sredstvima u iznosu od milion i trista hiljada dinara podržala šest projekata. Raspisan je novi Javni konkurs, otvoren do 7. decembra, u okviru kojeg će biti raspodeljeno još 700.000 dinara. 

Javni poziv za poboljšanje uslova stanovanja izbeglica kroz kupovinu seoskih kuća:

Komisija za izbor korisnika za dodelu pomoći izbeglim licima obaveštava izbeglice sa prebivalištem na teritoriji grada Kikinde da je otvoren Javni poziv za stvranje i poboljšanje uslova stanovanja porodica izbeglica kroz kupovinu seoske kuće sa okućnicom i dodelu jednokratne pomoći u građevinskom i drugom materijalu i opremi. Otvoren je do 27. decembra. Telefon za informacije 410-164.

Isključenje struje:

Zbog planiranih radova na električnoj mreži u četvrtak, 29. novembra od 10 do 14 časova bez struje će ostati korisnici u sledećim ulicama u Ruskom Selu: Braće Opsenice, od Iva Lole Ribara do Žarka Zrenjanina, Iva Lole Ribara, od Braće Opsenice do Sonje Marinković, Sonje Marinković, od Stevice Jovanovića do ŽArka Zrenjanina, i stevice Jovanovića, od Braće Opsenice do Sonje Marinković. 

Narodno pozorište:

U mobilnom bioskopu u Narodnom pozorištu danas, 28. i sutra, 29. novembra  na velikom platnu očekuju nas najnovija filmska ostvarenja. Danas,  sa početkom od 16 časova biće prikazan animirani film „Grinč“,  od 18 časova na repertoaru će biti američki biografski film „Boemska rapsodija“, a u 20:30 sati biće prikazan domaći film „Južni vetar“. 

U četvrtak, 29. novembra u 16 sati na repertoaru je „Grinč“, u 18 sati biće prikazan novi nastavak avanture „Fantastične zveri“, a u 20:30 domaći film „Južni vetar. 

Cena ulaznice za „Južni vetar“ je 150 dinara, dok je za ostale projekcije 250. 

Vreme:

Danas hladno. Maksimalno 3 stepena u Kikindi.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!