Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 28.mart

Danas je sreda, 28. mart

 

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć Kikinda u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 39  puta, od čega je 22  intervencija bilo na poziv pacijenata, dok je u ambulanti obavljeno 17 pregleda.

Policijska Uprava kikinda:

Na teritoriji Severnobanatskog okruga u toku jučerašnjeg dana zabeležene su dve saobraćajne nezgode     ( Kikinda, Ada), sa pričinjenim materijalnim štetama.

Kursna lista:

Dinar danas ima približno istu vrednost prema evru kao u utorak i zvanični srednji kurs iznosi 118,5885 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije.

Nacionalna služba za zapošljavanje:

Nacionalna služba za zapošljavanje Filijala Kikinda obaveštava građane da će se Sajam zapošljavanja održati sutra, 29. marta u sportskoj sali „Partizan“. Početak je u 11 časova.

Upis u vrtiće:

PU „Dragoljub Udicki“ u Kikindi obaveštava roditelje i staratelje dece predškolskog uzrasta da će upis u školskoj 2018/2019. godini početi 2. aprila.

Isključenje struje:

Zbog planiranih radova na orezivanju rastinja danas, 28. marta u periodu od 8 do 15 časova bez struje će povremeno ostajati korsinici u Nakovu, Banatskom velikom Selu, Novim Kozarcima i Ruskom Selu.

Bezbednost saobraćaja u Kikindi:

Radni sastanak Saveta za bezbednost saobraćaja grada Kikinde i AMSS Centra za motorna vozila održan je danas u Gradskoj kući. Tema prvog sastanka u okviru realizacije zajedničkog projekta bila je izrada Strategije bezbednosti saobraćaja na teritoriji Kikinde. Lokalna samouprava je sa AMSS-Centrom za motorna vozila potpisala Ugovor o realizaciji projekta strategije bezbednosti saobraćaja, izrade akcionog plana i portala za upravljanje bezebdnošću saobraćaja.

Obrazovanje:

Centralna proslava višednevne manifestacije obeležavanja 160 godina postojanja Gimnazije „Dušan Vasiljev“, održana je juče u Narodnom pozorištu, na dan smrti pesnika čije ime nosi ova obrazovna ustanova. Na svečanoj akademiji dodeljene su plakete najuspešniji učenici škole.

Poljoprivreda:

Pokrajinski sekreterijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo je raspisao konkurs za dodelu sredstava za plastenike u Vojvodini.

Kultura:

U Narodnoj biblioteci „Jovan Popović“ u četvrtak 29.marta sa početkom u 19 časova održaće se  promocija nagrađene knjige Miloša Latinovića „Četiri ludila“.

Vreme:

Tokom nedelje očekuje sve toplije vreme, više kiše i oblaka očekuje se od četvrtka.

Bioprognoza:

Nepovolјna biometeorološka situacija za većinu hroničnih bolesnika. Glavobolјa i pospanost su očekivane meteoropatske reakcije kod osetlјivih osoba. Dodatna pažnja se preporučuje svim učesnicima u saobraćaju.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!