Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 28. jun

Danas je četvrtak, 28. jun

Danas je Vidovdan, jedan od najvažnijih dana zbog događaja u srpskoj istoriji, ali se za ovaj datum vezuju i mnoga verovanja. U srpskom narodu Vidovdan je i dan žalosti, pa je zadržan običaj da se na ovaj dan ne prave slavlja, ne igra i ne peva.

Radosne vesti:

U toku jučerašnjeg dana rođene su tri bebe (dve devojčice i jedan dečak).

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć Kikinda u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 29 puta, od čega je 19  intervencija bila na poziv pacijenata , dok je u ambulanti obavljeno 10 pregleda.

Pojačane kontrole autobusa:

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije sprovodi pojačane kontrole autobusa kojima se obavlja prevoz turista, sa ciljem smanjenja broja saobraćajnih nezgoda. Ukoliko građani koji koriste usluge turističkih agencija posumnjaju u tehničku ispravnost autobusa kojim se prevoze ili u psihofizičko stanje vozača usled umora ili alkoholisanosti, o tome treba odmah da obaveste Upravu saobraćajne policije, na broj telefona 011/274-1067, uz navođenje relacije na kojoj autobus prevozi putnike, kao i mesta gde se trenutno nalazi. Nakon prijave, patrola saobraćajne policije izaći će na teren i izvršiti kontrolu autobusa i vozača. Policija apeluje na sve turističke agencije da vozačima autobusa obezbede odgovarajuće uslove za korišćenje zakonom propisanih odmora.

UPOK:

Predsednik Opštinskog udruženja potrošača Kikinde, Darko Cvijan, istakao je na jučerašnjoj konferenciji za novinare da je JP ’’Srbijagas’’ na sebi poznat način uvrstilo kategoriju pod nazivom nelegalni potrošač, kako bi se potrošnja gasa obračunavala po većoj ceni u odnosu na redovnu.

Upis srednjoškolaca:

Konačni rezultati i raspored budućih srednjoškolaca objavljeni su danas

Narodna biblioteka:

Večeras sa početkom u 19 časova u Narodnoj biblioteci održaće se književno veče sa Markom Šelićem Marčelom, učestvuju: Marko Šelić i Srđan Srdić.

Humanitarnu predstava „Rođendan leptira“

Kulturni centar Kikinda i OŠ „Vuk Karadžić“ pozivaju sve sugrađane u subotu, 30. juna sa početkom u 10 časova na humanitarnu predstavu „Rođendan leptira“. Predstavu će izvesti dramska grupa „Svitac“, u dvorištu Kulturnog centra. Sva prikupljena sredstva biće upućena za lečenje naše petogodišnje sugrađanke Kaline Radnović.

Festival ,,Ajmo zaigrati – ajmo de“:

Festival pod nazivom ,,Ajmo zaigrati – ajmo de“ biće održan po šesti put od 27. do 30. juna početkom u 19 časova u dvorištu Osnovne škole ,,Petar Kočić“ u Nakovu

Vreme:

Danas i sutra očekuje nas pretežno oblačno vreme, povremeno sa kišom, ponegde i pljuskovima sa grmljavinom. U subotu prestanak padavina i razvedravanje. U nedelju i početkom sledeće sedmice pretežno sunčano.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!