Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 28. jul

Danas je utorak, 28. jul 

Hitna služba:

Zaposleni u kikindskoj Hitnoj pomoći juče su intervenisali 28 puta. Na poziv pacijenata bila je 21 intervencija, dok je u ambulanti pomoć zatražilo 7 građana.

Policijska uprava:

Na teritoriji Severnobanatskog okruga, u toku jučerašnjeg dana, registrovane su tri saobrćajne nezgode, po jedna u Kikindi, Kanjiži i Senti. U pomenutim nezgodama jedno lice je zadobilo lake telesne povrede.

Koronavirus u Kikindi:

Prema najnovijim podacima Zavoda za javno zdravlje u Kikindi ima 106 aktinvih slučajeva koronavirusa, među kojima je trinaestoro dece. Na kućnom lečenju je 79 pacijenata. Od početka drugog naleta epidemije, od kraja juna, u Severnobanatskom okrugu je registrovano 138 slučajeva, od kojih je 119 u Kikindi. 

Isključenje struje:

Zbog planiranih radova na električnoj mreži danas od 8 do 10 sati bez struje će ostati potrošači u sledećim ulicama u Kikindi: Njegoševa, od Kosovske do Vuka Karadžića, Toze Markovića, od Ive Lole Ribara do Vuka Karadžića, Ive Lole Ribara, od Miloša Ostojina do Sinđelićeve, i Kosovska, od Njegoševe do Toze Markovića, a od 11 do 13 sati: Uglješe Terzina, od Mihajla Pupina do Kosovske, Jovana Jovanovića Zmaja, od Ive Lole Ribara do Mihajla Pupina, Miloša Ostojina, od Ive Lole Ribara do Kosovske, Kosovska, od Uglješe Terzina do Miloša Ostojina, Ive Lole Ribara, od Miloša Ostojina do Jovana Jovanovića Zmaja, Miloša Ostojina, od Ive Lole Ribara do Borisa Kidriča, Vuka Karadžića, od Jovana Jovanovića Zmaja do Sinđelićeve, Jovana Jovanovića Zmaja, od Ive Lole Ribara do Vuka Karadžića, neparna strana Vuka Karadžića, od Jovana Jovanovića Zmaja do Miloša Ostojina, Vuka Karadžića brojevi 12, 14 i 20, Jovana Jovanovića Zmaja, od Vuka Karadžića do Ive Lole Ribara, i Uglješe Terzina, od Vuka Karadžića do Ive Lole Ribara.

U sredu, 29. jula, od 9 do 11 časova struje neće biti u sledećim ulicama u Kikindi: Moravska, od Vojvode Mišića do Svetosavske, Nemanjina, od Prizrenske do kućnog broja 133, Srbobranska, od Moravske do Vojina Zirojevića, Vojvode Mišića, od Žarka Zrenjanina do Prizrenske, Nemanjina, od Žarka Zrenjanina do Prizrenske, i Prizrenska, od Vojvode Mišića do Svetosavske. 

Akcija dobrovoljnog davanja krvi:

Crveni krst Kikinda i Zavod za transfuziju krvi Vojvodine danas organizuju akciju dobrovoljnog davanja krvi. Građani će dragocenu tečnost moći da daruju u prostorijama Crvenog krsta, od 8:30 do 13 sati. 

Javni poziv za dodelu pomoći izbeglicama na teritoriji Kikinde:

Komisija za izbor korisnika za dodelu pomoći izbeglim licima na teritoriji grada Kikinde, raspisala je  Javni poziv, za dodelu pomoći namenjene poboljšanju uslova stanovanja porodica izbeglica, kroz nabavku građevinskog materijala za adaptaciju ili popravku seoske kuće sa okućnicom na teritoriji grada Kikinde. Obrazac prijave i objedinjene izjave, kao i sve dodatne informacije, mogu se dobiti u prostorijama Povereništva za izbeglice u Gradskoj upravi kancelarija broj 11, na sajtu grada Kikinde, kao i pozivom na broj telefona 0230/410-164. Poziv je otvoren do 13. avgusta. 

Dom zdravlja:

Ambulanta za febrilna stanja i respiratorne infekcije, koja se nalazi u Drugoj zdravstvenoj ambulanti, kod Tehničke škole, radi svakog dana od 7 do 19 sati. 

Kovid ambulanta za decu:

Kovid ambulanta, koja prima školsku i mlađu decu sa povišenom temperaturom, kašljem i otežanim disanjem nalazi se u Mikronaselju, kod Vrtića „Miki“, a radi svakog dana od 7 do 18 sati. Svi ostali pacijenti javljaju se u Dispanzeru u Ulici Kralja Petra I ili u ambulanti kod Vrtića „Kolibri“. 

Testiranje na koronavirus na lični zahtev i u Kikindi:

Kikinđani koji žele da se testiraju na koronavirus mogu to da učine na Odeljenju mikrobiologije Zavoda za javno zdravlje, koje se nalazi u Opštoj bolnici. Pre testiranja neophodno je uplatiti iznos od 6.000 dinara na žiro račun koji se može pronaći na sajtu Ministarstva zdravlja i na sajtu Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje. Nakon toga, građani sa priznanicom, kao dokazom uplate, dolaze na testiranje, koje se obavlja jednostavno, uzimanjem brisa iz nosa i grla, radnim danima od 7 do 15 sati. Rezultati se dobijaju u roku od 48 sati. Pravo na besplatno testiranje imaju građani sa simptomima koronavirusa, kao i studenti i maloletna lica koji putuju u zemlje koje zahtevaju negativan PCR test. 

Gerontološki centar: 

Zbog pogoršanja epidemiološke situacije, a u cilju sprečavanja širenja koronavirusa, posete Gerontološkom centru su ponovo zabranjene. 

Kompanija FCC:

U okviru akcije sakupljanja kabastog otpada kontejneri će do četvrtka, 30. jula biti na sledećim lokacijama u Iđošu: parking kod Mesne zajednice u Svetosavskoj ulici, Karađorđeva ulica (kod stočne vage), Jaše Tomića (kod groblja) i Ulica Milivoja Omorca (kod pijace), a od četvrtka do ponedeljka: Ulica Žarka Zrenjanina (kod stadiona), Nikole Francuskog (kod mlina), ugao ulica Jovana Popovića i Koste Kljajića i Ulica Koste Kljajića (kod Draginog dućana).

U gradskoj zoni, još danas i sutra 6 kontejnera biće postavljeno u Ulici Kraljevića Marka, od Živka Gavranova do Žarka Zrenjanina, a od srede do petka 3 kontejnera nalaziće se u Ulici Save Lipovanova, od Žarka Zrenjanina do Kiš Mihalja, 2 u Kumanovskoj ulici, od Žarka Zrenjanina do Dimitrija Tucovića, i jedan u Kraljevića Marka, od Žarka Zrenjanina do Dimitrija Tucovića. Telefon za informacije: 0800/ 111 666. 

Narodni muzej:

Narodni muzej do kraja avgusta organizuje program „Kikinda od A do Š“ namenjen školarcima i porodicama sa decom. Ovogodišnji program se razlikuje od prethodnih kampova po tome što nema dužeg zadržavanja većeg broja dece u isto vreme u Muzeju. Zainteresovani mogu od utorka do subote, u periodu od 10 do 18 sati, da u Muzeju preuzmu edukativni radni list za istraživanje našeg grada. Sve informacije o letnjem programu možete dobiti slanjem poruke na Fejsbuk stranici Muzeja ili na broj: 421-239.

Kursna lista:

Zvanični srednji kurs danas je 117,5928 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije.

Vreme:

Sunčano i veoma toplo, maksimalno 32 stepena.

Bioprognoza:

Očekivane relativno povolјne biometeorološke prilike i termički uslovi mogu doprineti smanjenju tegoba kod svih hroničnih bolesnika, izuzev srčanih. Od meteoropatskih reakcija moguće su nesanica, nervoza i uznemirenost u blagoj formi. Neophodna je adekvatna zaštita od UV zračenja jer je UV indeks u domenu veoma visokih vrednosti.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!