Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 28. januar

Danas je utorak, 28. januar

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć Kikinda u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 25 puta, 15 intervenicija bilo je na poziv pacijenata, dok je u ambulanti obavljeno 10 pregleda.  

Policijska uprava Kikinda:

Na teritoriji Severnobanatskog okruga, u toku jučerašnjeg dana registrovane su četiri saobraćajne nezgode, dve u Kikindi i po jedna u Senti i Adi. U pomenutim nezgodama jedno lice je lakše povređeno. 

Radosne vesti:

U kikindskom porodilištu u toku jučerašnjeg dana rođen je jedan dečak.

Isključenje struje u Nakovu:

Zbog planiranih radova na montaži stubova i zameni priključaka, u sredu, 29. januara, u periodu od 9 do 14 sati, bez struje će ostati korisnici u sledećim ulicama u Nakovu: neprana strana Glavne, od Miladina Zorića do Miloša Tice, Miladina Zorića, od Glavne do kraja, Marka Oreškovića i Iva Lole Ribara. 

Prijavljivanje za upis pravaka u izabranu školu do 1. februara:

Na osnovu Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja, Gradska uprava Kikinda obaveštava roditelje dece rođene u periodu od 1. marta 2013. do 28. februara 2014. godine, da mogu izabrati osnovnu školu u koju će upisati dete, podnošenjem zahteva izabranoj školi, najkasnije do 1. februara 2020. 

Uvođenje u vojnu evidenciju:

Na osnovu Zakona o vojnoj, radnoj i materijalnoj obavezi Ministarstvo odbrane Republike Srbije poziva lica muškog pola rođena 2002. godine da ispune svoju zakonsku obavezu i uvedu se u vojnu evidenciju. Obavezi uvođenja u vojnu eviudenciju podležu i lica muškog pola starijih godišta, rođena u periodu od 1992. do 2001, koja iz bilo kojih razloga nisu uvedena u evidenciju vojnih obveznika. Uvođenje u evidenciju može se izvršiti u nadležnom Centru Ministartsva odbrane za lokalnu samoupravu ili opštinskoj kancelariji, a prema mestu prebivališta, nakasnije do 28. februara 2020. godine. U Kikindi se uvođenje u evidenciju može izvršiti svakog radnog dana, u periodu od 9 do 13 časova. 

Narodna biblioteka „Jovan Popović“:

Narodna biblioteka „Jovan Popović“ u Kikindi raspisala je konkurs za dodelu književne nagrade „Đura Đukanov“. Konkurs je otvoren do 31. maja. Nagrada se, po propozcijama, dodeljuje za najbolju zbirku priča autora mlađeg od trideset pet godina pisanu na srpskom jeziku, pod uslovom da rukopis prethodno nije bio objavljivan u celosti ili u delovima. Nagrada podrazumeva štampanje knjige džepnog formata, u tvrdom povezu i tiražu od 350 primeraka. Rukopisi se dostavljaju isključivo u elektronskom formatu na sledeću adresu: konkurs_djukanov@hotmail.com s naznakom „Za literarni konkurs Đura Đukanov“.

Kulturni centar Kikinda:

U okviru francuskog filmskog karavana, danas će u Kulturnom centru biti prikazana drama „Valaj“. Početak projekcije je u 20 sati, ulaz je slobodan. 

Narodni muzej:

Narodni muzej u Kikindi od danas do petka 31. januara organizuje Festival arheološkog filma, u okviru kojeg će biti prikazano ukupno 12 ostvarenja. Posetioci će danas moći da pogledaju tri egipatska filma: „Manastir Svetog Antonija“, „Abu Simbel“ i „Karnak“. Početak je u 18 sati, ulaz je slobodan. 

Narodno pozorište:

Predstava „Mirandolina“, koja je trebalo večeras da bude izvedena na sceni Narodnog pozorišta, otkazuje se zbog bolesti glumca. 

Sport:

Na Svetskom kupu, održanom proteklog vikenda u Budimpešti, takmičari iđoškog Savate kluba „Arena“ osvojili su šest medalja. Najsjajnijim odličjem okitili su se Vojislav Mirkonj i Lazar Koldan, srebrne medalje osvojili su Mateja Fekete i Irina Milosavljev, dok su Ognjen Konstantinov i Srđan Šević u svojim kategorijama osvojili bronzane medalje.

Kursna lista:

Zvanični srednji kurs dinara iznosi 117,5169 dinara za evro, što je neznatna promena u odnosu na juče, objavila je Narodna banka Srbije.

Vreme:

I danas oblačno sa mogućom kišom. Najviša temperatura u Kikindi biće 8 stepeni. 

Bioprognoza:

Biometeorološka situacija i dalјe će nepovolјno uticati na sve hronično obolele. Moguće meteoropatske reakcije su poremećaj sna i glavobolјa. Preporučuje se adekvatno odevanje u skladu sa očekivanim termičkim uslovima.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!