Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA 28. april

Danas je subota, 28. april

Danas je Svetski dan bezbednosti i zdravlja na radu.

 

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć Kikinda u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 32 puta, od čega je 18 intervencija bilo na poziv pacijenata, dok je u ambulanti obavljeno 14 pregleda.

Suzbijanje komaraca:

Juče i danas izvršen je tretman odraslih formi komaraca na teritoriji Grada Kikinda. Usluge sistematskog suzbijanja komaraca na teritoriji Kikinde obavila je  „Ciklonizacija“ ad iz Novog Sada.

Kompanija FCC:

Kompanija FCC Kikinda obaveštava korisnike da će u utorak, 1. maja i sredu, 2. maja raditi po redovnom programu sakupljanja komunalnog otpada na teritoriji grada.

Kursna lista:

Dinar će u ponedeljak, 30. aprila, imati približno istu vrednost prema evru u odnosu na petak i zvanični srednji kurs će iznositi 118,1748 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije.

Centar za stručno usavršavanje Kikinda:

Gete institut iz Beograda i Centar za stručno usavršavanje Kikinda organizuju procenu nivoa znanja nemačkog jezika. Testiranje će se održati u subotu, 5. maja u CSU Kikinda od 11 do 15 sati. Svi zainteresovani mogu da se prijave telefonom 0230/404-830 ili mejlom csukikinda2@gmail.com.

Procena znanja je 500 dinara i plaća se na blagajni CSU Kikinda.

Mini raspust :

Ove godine praznik rada slavi se u utorak i sredu, 1. i 2. maja, ponedeljak pre toga, 30. aprila, u školama se neće raditi, nego će se taj dan odraditi u narednu subotu 5. maja, kada će se održati časovi od ponedeljka.

Sport:

Danas i sutra igraju se fudbalske utakmice 24. kolo Vojvođanske lige – istok.

Danas, 28. aprila,  FK „Sloboda“ iz Novih Kozaraca ugostiće „Kikindu 1909“, a „Kozara“ iz Banatskog Velikog Sela putuje u Banatsko Karađorđevo.

U nedelju, 29. aprila FK „Polet „iz Nakova gostuje u Novom Bečeju, dok će ekipa „ŽAK“-a ugostiti ekipu iz Kovina.

Sve utakmice počinju u 16.30 časova.

 

Rukometaši „Kikinda Grindex“odigraće u Inđiji danas utakmicu 19. kola Super B lige sever – centar.

Vreme:

Danas toplo uz dosta sunčanih intervala. Maksimalna temperatura 29 stepeni.

Bioprognoza:

Na većinu hroničnih bolesnika biometeorološke prilike mogu imati relativno povolјan uticaj. Poseban oprez se preporučuje kardiovaskularnim bolesnicima, astmatičarima, kao i nervno labilnim osobama. Meteoropatske reakcije su moguće u vidu zamaranja, glavobolјe i reumatskih bolova. Preporučuje se adekvatno odevanje i umerena fizička aktivnost.

 

Pratite nas FB
error: Content is protected !!