Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 27. jul

Danas je subota, 27. jul

Poljoprivredna stručna služba Kikinda: 

Poljoprivredna stručna služba Kikinda obaveštava stočare i pčelare da je objavljen Javni poziv za podnošenje zahteva za podsticaje za nabavku mašina koje se koriste u stočarskoj proizvodnji, kao i opreme za pčelarstvo koja je nabavljena u 2019. godini, odnosno koja će biti nabavljena do momenta podnošenja zahteva. Zahtevi se podnose do 30. avgusta. Iznos podsticaja je 50 posto od vrednosti investicije, bez PDV-a . Svi zainteresovani mogu se javiti u Poljoprivrednu stručnu službu, savetodavcu Mirjani Tomić, za detaljnije informacije i pomoć oko podnošenja zahteva.

ADZNM „Gusle“:

U okviru četvrte koncertne večeri Festivala narodnih orkestara danas će u dvorištu Muzeja nastupiti Kikinđanka Tamara Ristić. Poslednjeg dana Festivala, sutra, 28. jula, biće upriličeno rok veče. Početak je u 20:30, ulaz je slobodan. 

Dan sela u Banatskom Velikom Selu:

U okviru večernjeg muzičkog programa na „Ploči“, u sklopu obeležavanja Dana sela u Banatskom Velikom Selu, večeras će posetioce će zabavljati bivša učesnica „Zvezda granda“, Lijana Savić. Početak je u 22 sata, ulaz je slobodan. 

Fijakerijada u Novim Kozarcima:

Treća po redu Fijakerijada na imanju Lisović u Novim Kozarcima biće održana danas sa početkom u 14 sati. Događaj organizuje Konjički klub „Zelenac“, a očekuje se učešće preko trideset zaprega. Održavanje Fijakerijade je i ove, kao i prethodne dve godine, finansijski podržala lokalna samouprava. 

Dečje pozorište „Lane“:

Na repertoaru Dečjeg pozorišta „Lane“ u nedelju, 28. jula biće predstava „Šumska bajka“. Početak je u 20 časova. 

Kursna lista:
 
Dinar će u ponedeljak, 29. jula neznatno promeniti vrednost prema evru i zvanični srednji kurs biće 117, 78 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije.
 
Vreme:
Danas  će biti tropski toplo vreme, najviša dnevna temperatura može da dostigne 38. podeljak. Od nedelje toplo, ali nestabilno, mogući lokalni pljuskovi sa grmljavinom.
 
Bioprognoza:
 
Usled očekivanih biometeoroloških prilika osobama sa respiratornim obolјenjima se i dalјe savetuje izvesna opreznost. Glavobolјa, reumatski bolovi i osećaj malaksalosti su mogući kod meteoropata.

Projekat Gradski info realizuje se zahvaljujući sredstvima lokalne samouprave, odobrenim u okviru Konkursa za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja na teritoriji grada Kikinde u 2019. godini.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!