Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 27. februar

Danas je sreda, 27. ferbuar

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć Kikinda u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 35 puta, 22 intervencije bile su na poziv pacijenata, dok je u ambulanti pomoć zatražilo 13 pacijenata.

Policijska uprava: 

Na teritoriji Severnobanataskog okruga u toku jučerašnjeg dana registrovana je jedna saobraćajna nezgoda, na području Kikinde. U pomenutoj nezgodi pričinjena je materijalna šteta.

Radosne vesti iz porodilišta:

Na Ginekološko-porođajnom odeljenju Opšte bolnice u Kikindi u toku jučerašnjeg dana rođeni su devojčica i dečak. 

Isključenje struje:

Zbog planiranih radova na električnoj mreži danas, 27. februara od 13 do 14 časova bez struje će ostati sledeće ulice u Nakovu: Sime Šolaje i Glavna, od Krajiške do graničnog prelaza. 

Zbog planiranih radova na električnoj mreži u četvrtak, 28. ferbuara u periodu od 9 do 11 časova bez struje će ostati deo ulice Mladena Stojanovića u Banatskom Velikom Selu. 

Mere aktivne politike zapošljavanja predstavljene poslodavcima u Kikindi:

Nacionalna služba za zapošljavanje raspisala je više javnih poziva i konkursa za tekuću godinu, sa ciljem realizacije mera aktivne politike zapošljavanja predviđenih Programom rada. Juče su u svečanoj sali Gradske kuće javni pozivi i konkursi za 2019. koji su praćeni finansijskom podrškom predstavljeni kikindskim poslodavcima. Direktorica Filijale Kikinda, Jelena Mitrović, rekla je da su prošle godine 404 nezaposlena lica angažovana putem finansijske podrške preko javnih poziva koje je raspisala Nacionalna služba za zapošljavanje. Informacije o javnim pozivima i konkursima sva zainteresovana lica mogu dobiti u svakoj organizacionoj jedinici NSZ ili pozivom na broj: 0800/300-301 (besplatan poziv iz fiksne telefonije).

Javni poziv za dodelu pomoći namenjene poboljšanju uslova stanovanja izbeglica:

Komisija za izbor korisnika za dodelu pomoći izbeglim licima sa prebivalištem ili boravištem na teritoriji Kikinde obaveštava da je Javni poziv za dodelu pomoći namenjene poboljšanju uslova stanovanja porodica izbeglica koje su bile korisnici programa kupovine seoske kuće sa okućnicom iz sredstava budžeta Republike Srbije i AP Vojvodine u vidu građevinskog materijala za popravku ili adaptaciju predmetne seoske kuće sa okućnicom na teritoriji grada Кikinde objavljen na oglasnim tablama Gradske uprave i seoskih mesnih zajednica, oglasnoj tabli Komesarijata za izbeglice i migracije i na internet stranici grada.  Poziv je otvoren do 14. marta. 

Otvoren konkurs za upis u vojne škole u školskoj 2019/2020.

Ministarstvo odbrane Republike Srbije obaveštava građane da je u toku upis učenika u prvi razred Vojne gimnazije i Srednje stručne vojne škole, kao i kadeta na Vojnoj akademiji i Medicinskom fakultetu VMA. Na konkurs se mogu prijaviti kadnidati muškog i ženskog pola. Tekst konkursa u celini se može videti na internet prezentaciji pomenutih obrazovnih ustanova, kao i na oglasnoj tabli Centra Ministarstva odbrane u Kikindi, koji se nalazi na adresi Kralja Petra I broj 37. Sve dodatne informacije se mogu dobiti pozivom na broj telefona 442-246

Besplatan početni kurs mađarskog jezika za članove Biblioteke:

Narodna biblioteka „Jovan Popović“ organizuje besplatan kurs mađarskog jezika za početnike, za svoje članove starije od 20 godina. Broj mesta je ograničen, a zainteresovani mogu da se prijave putem broja telefona: 422-533, do 11. marta. 

Pripreme za malu maturu:

Narodna biblioteka „Jovan Popović“ i ove godine organizuje pripremu za polaganje završnog ispita za školsku 2018/19. godinu iz srpskog jezika. Zainteresovani se mogu prijaviti lično na Dečjem odeljenju, najkasnije do 1. marta. Časovi su besplatni za članove Biblioteke. Broj mesta je ograničen. 

Promocija knjige:

Zbirka priča Bez „Dragi moji“, autorke Lidije Ćirić, biće predstavljena u Narodnoj biblioteci „Jovan Popović u Kikindi u četvrtak, 28. ferbuara. Početak promocije je u 19 časova. 

Koncert povodom Dana žena:

Pevač folk muzike Milan Topalović Topalko nastupiće u hali Sportskog centra jezero u petak, 8. marta, povodom Dana žena. Koncert je poklon lokalne samouprave sugrađanima, a i ove godine biće obezbeđen besplatan prevoz iz svih okolnih sela. 

Kursna lista:

Dinar je danas ojačao prema evru u odnosu na juče i zvanični srednji kurs iznosi 118,19, objavila je Narodna banka Srbije. 

Sport:

Takmičari Streljačke družine „Kikinda“ nastupili su proteklog vikenda na 23. „Zastava kupu“ u Kragujevcu i na takmičenju u okviru drugog kola Kupa Streličarskog saveza Srbije – B program. Na ova dva nadmetanja Kikinđani su osvojili ukupno četiri medalje. Na „Zastava kupu“ u Kragujevcu, u disciplini serijska vazdušna puška, pionirska ekipa u sastavu: Anđela Inđić, Anja Kovačev, Maja Pandurov, Dimitrije Stefanović, Ognjen Zivlak i Stefan Terek osvojila je treće mesto. U pojedinačnoj konkurenciji Stefan Terek je osvojio srebrnu medalju, a odličjem istog sjaja okitio se i na takmičenju u okviru Kupa Streljačkog saveza Srbije. U gađanju iz pištolja kadet Ognjen Zivlak je osvojio drugo mesto. 

Vreme:

Danas umereno oblačno sa slabim severnim vetrom. Najviša temperatura u Kikindi biće 11 stepeni. 

 

Pratite nas FB
error: Content is protected !!