Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA 27. april

Danas je petak, 27. april

Radosne vesti:

U Kikindi je rođena jedna beba ( devojčica).

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć Kikinda u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 38 puta, od čega je 33 intervencija bilo na poziv pacijenata, dok je u ambulanti obavljeno 5 pregleda.

Policijska uprava Kikinda:

Juče su na teritoriji Severnobanatskog okruga registrovane dve saobraćajne nezgode ( Ada i Kikinda). U pomenutim   nezgoda pričinjene su materijalne štete.

Juče je registrovan manji požar u Martonošu, usled kvara na mašini za usitnjavanje slame. Ovaj požar pričinio je materijalnu štetu.

Kursna lista:

Dinar je danas neznatno promenio vrednost prema evru u odnosu na juče i zvanični srednji kurs iznosi 118,1912 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije

Suzbijanje komaraca:

Danas od 12 sati, otpočeće larvicidni tretman komaraca sa zemlje kojim će biti tretirani površine pod vodom, kanali i bare u naseljenim mestima na teritoriji Grada Kikinde.

Sutra, 28. aprila biće izvršen tretman odraslih formi komaraca na kikindskom gradskom trgu u ranim jutarnjim časovima, tačnije u vremenu od 5 i 30 do 7 sati i to preparatom Aqua K-Othrine EW 20.

Usluge sistematskog suzbijanja komaraca na teritoriji Kikinde obavlja „Ciklonizacija“ ad iz Novog Sada. U slučaju nepovoljnih vremenskih prilika, obilnijih kiša, jakog vetra, biće određen novi termin tretmana o čemu će javnost biti blagovremeno obaveštena – navodi se u Saopštenju.

Konkurs za podizanje ribnjaka:

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu raspisao je konkurs za rekonstrukciju postojećih i podizanje novih ribnjaka na teritoriji Vojvodine za šta je obezbeđeno 20 miliona dinara.

Centar za stručno usavršavanje Kikinda:

Gete institut iz Beograda i Centar za stručno usavršavanje Kikinda organizuju procenu nivoa znanja nemačkog jezika. Testiranje će se održati u subotu, 5. maja u CSU Kikinda od 11 do 15 sati. Svi zainteresovani mogu da se prijave telefonom 0230/404-830 ili mejlom csukikinda2@gmail.com.

Procena znanja je 500 dinara i plaća se na blagajni CSU Kikinda.

Mini raspust :

Ove godine praznik rada slavi se u utorak i sredu, 1. i 2. maja, ponedeljak pre toga, 30. aprila, u školama se neće raditi, nego će se taj dan odraditi u narednu subotu 5. maja, kada će se održati časovi od ponedeljka.

Kultura:

Kulturni centar Kikinda u petak, 27. aprila u periodu od 10 do 18 časova na gradskom trgu organizuje Sajam unikatnih rukotvorina.

Vreme:

Danas će biti oblačno, uz moguću kratkotrajnu kišu. Maksimalna temperatura do 22 stepena.

Bioprognoza:

Pobolјšanje biometeoroloških prilika doprineće smanjenju tegoba kod većine hroničnih bolesnika. Izvestan oprez se savetuje cerebrovaskularnim bolesnicimatima u prepodnevnim satima. Neraspoloženje i smanjenje radne sposobnosti su mogući kod osetlјivih osoba. Povećene pažnja se preporučuje učesnicima u saobraćaju.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!