Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 26.mart

Danas je ponedeljak, 26. mart

Na devetnaestu godišnjicu od početka NATO agresije na Saveznu Republiku Jugoslaviju, u Kikindi je na gradskom trgu otkriven spomenik borcima Kikinde 1990-1999.

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć Kikinda u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 32  puta, od čega je 20  intervencija bilo na poziv pacijenata, dok je u ambulanti obavljeno 12 pregleda.

Policijska Uprava kikinda:

Na teritoriji Severnobanatskog okruga u toku vikenda zabeležene su četiri saobraćajne nezgode. Jedno lice je zadobilo lake, a jedno teške telesne povrede.

Kursna lista:

Dinar je oslabio prema evru za 0,1 odsto u odnosu na petak i zvanični srednji kurs iznosi 118,5039 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije.

Na tehnički pod kamerama

Jedna od novina u Zakonu o bezbednosti saobraćaja na putevima jeste i uvođenje obaveznog video-nadzora na tehničkim pregledima. To će se daljinski pratiti iz Ministarstva unutrašnjih poslova. Utvrđeno je kako je u ranijem periodu bilo mnogo manipulacija sa tehničkim pregledima. Naime, vozači uopšte nisu dovozili svoja vozila, a dobijali su potvrde o urađenom tehničkom pregledu, pa je ova mera uvedena kako bi se sa time izašlo na kraj.

Sort:

  • Rukometaši MRK ’’Kikinda Grindex’’ deklasirali su, na parketu Sportskog centra ’’Jezero’’, komšije iz Novog Bečeja, ekipu ’’Jedinstva’’ rezultatom 31:20 (16:8) u utakmici 15. kola Super B rukometne lige Srbije – sever centar.
  • U 12. kolu Prve vojvođanske lige, odbojkaši MOK ’’Kikinda’’ pobedili su ekipu ’’Vest’’ iz Šida rezultatom 3:2 u setovima. Vrlo neizvesna utakmica završena je pobedom, ali trener kikindskih odbojkaša, Milan Radosavčev, nije bio potpuno zadovoljan.

Vreme:

Sedmica pred nama biće toplija i nestabilna, kišom i temperaturom do 14 stepeni.

Bioprognoza:

Blago smanjenje tegoba mogu osetiti hronični bolesnici, ali se oprez ipak savetuje osobama sa srčanim problemima i astmatičarima. Moguće meteoropatske reakcije su problemi sa snom i glavobolјa.

Pratite nas FB