Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 26. mart

Danas je petak, 26. mart 

Radosne vesti:

U toku jučerašnjeg dana u Kikindi na svet je došla jedna beba (dečak).

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 28 puta. Na poziv pacijenata obavljeno je 19 pregleda, dok je 9 građana pomoć zatražilo u ambulanti. 

Policijska uprava:

Prema podacima Policijske uprave u Kikindi, u toku jučerašnjeg dana na teritoriji Severnobanatskog upravnog okruga registrovane su dve saobraćajne nezgode (Čoka i Senta). u pomenutim nezgodama pričinjene su materijane štete.

Epidemiološka situacija u Kikindi:  

Prema jučerašnjim podacima kikindskog ZZJZ, u našem gradu aktivno je 727 slučajeva koronavirusa. 

Zbog povećanog broja pregleda i rasta broja novozaraženih koronavirusom, ponovo radi kovid ambulanta u Mikronaselju, pored Pošte, od ponedeljka do petka, od 7 do 20 sati. Druga kovid ambulanta, u Svetosavskoj ulici 53, radi svakog dana, i vikendom, 7 do 20 časova. U obe ambulante obavljaće se i prvi i kontrolni pregledi. U Dečjem dispanzeru u crvenoj zoni se primaju pacijenti sa simptomima koronavirusa, dok je zelena zona za pacijente bez temperature. 

Sugrađani, koji nisu u mogućnosti da se prijave popunjavanjem jednostavnog upitnika na Portalu eUprave za vakcinisanje protiv koronavirusa  mogu to da obave na šalteru broj 4, u Uslužnom centru u Gradskoj upravi, kao i u prostorijama 4. Mesne zajednice, na adresi Cara Dušana 26.  Zainteresovani se mogu prijaviti i telefonskim putem, pozivom na brojeve:  0230 410 230 ili 0230 321 374. Imunizacija se obavlja jedino na punktu 1, u ulici Vojvode Putnika 37, u prostorijama kikindskog Udruženja penzionera.

Mirkonaselje danas bez grejanja:

Zbog radova na sanaciji havarije na magistralnom toplovodu kod pijace u Mikronaselju, danas od 10 sati bez grejanja će ostati korisnici u celom Mikronaselju. Završetak radova i normalizacija grejanja očekuju se u poslepodnevnim časovima.

Centar za socijalni rad:

Centar za socijalni rad Kikinda obaveštava građane da će do 31. maja ove godine, u saradnji sa Udruženjem građana „Centar društvenih aktivnosti ROD“ i uz podršku loaklne samouprave, pružati besplatnu uslugu posredovanja odnosno medijacije. Uslugu mirnog rešavanja porodičnih sporova u prostorijama Centra za socijlani rad (Semlačka broj 10) sprovodiće stručnjaci koji su završili osnovnu obuku za posrednike/medijatore kao i specijalizovnu obuku za medijatore u rešavanju porodičnih sporova i upisani su u registar posrednika u Ministarstvu pravde.

Besplatne onlajn pripreme za malu maturu:

Kikindska Kancelarija za mlade i ove godine organizuje besplatnu pripremnu nastavu za osnovce, iz matematike, fizike i hemije. Zbog trenutne epidemiološke situacije pripremna nastava će se realizovati onlajn, preko Google Meet-a, sa kojim su učenici već upoznati i znaju da ga koriste. Svi zainteresovani učenici 8. razreda mogu se prijaviti u školi kod razrednog starešine, ostavljajući sledeće podatke: ime, prezime, broj telefona, e-mail adresu i predmet za koji se prijavljuju. Ili se možete i direktno prijaviti na e-mail: kancelarijazamlade@kikinda.org.rs

Otvoren konkurs za prvu knjigu mladih autora:

Grad Kikinda i Banatski kulturni centar iz Novog Miloševa raspisali su 12. konkurs za prvu knjigu mladih autora. Konurs je otvoren do 1. juna i raspisan je u trima kategorijama: za prvu knjigu autora iz Kikinde, za knjigu autora sa teritorije Srbije i za autore iz dijaspore.

Dečje pozorište „Lane“:

Na repertoaru Dečjeg pozorišta „Lane“ u nedelju, 28. marta biće predstava „Zeka naduvenko“, u terminima od 17 i 19 sati. 

Kursna lista:

 Dinar vredi danas prema evru približno isto kao u četvrtak i zvanični srednji kurs iznosi 117,5793 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije. 

Sport:

U 10. kolu plej aut faze takmičenja Arkus lige Srbije, rukometaši „Kikinde Grindeks“ sutra na domaćem terenu od 18 sati dočekuju beogradski „Obilić“. Subotnja utakmica je ključna za opstanak Kikinđana u najelitnijem rukometnom takmičenju. 

Rukometašice „Kikinde“ u subotu od 20:45 u hali SC „Jezero“ dočekuju ekipu „Srema“ iz Mitrovice, u utakmici 14. kola Super B lige. Kikinđanke su trenutno na 3. poziciji prevnstvene tabele. 

U Srpskoj ligi Vojvodina, velikoselska „Kozara“ u subotu od 15 sati dočekuje ekipu „Tise“ iz Adorjana, dok će kozaračka „Sloboda“ igrati u Novim Banovcima protiv „Omladinca“. U okviru Vojvođanske lige „Istok“, u nedelju će na Vašarištu biti odigran gradski derbi, između „Kikinde“ i „ŽAK-a“. 

Košarkaši „Velike Kikinde“ u nedelju od 17 sati u hali SC „Jezero“ dočekuju ekipu „Topole“ iz Bačke Topole, u utakmici 5. kola plej aut faze takmičenja u Prvoj srspkoj ligi. 

Vreme:

Danas pretežno sunčano, sa slabim severnim vetrom. Najviša temperatura u Kikindi biće 15 stepeni. 

Bioprognoza: 

Očekuje se nastavak relativno povolјnih biometeoroloških prilika za većinu hroničnih bolesnika, ali osobe sa srčanim obolјenjima mogu osetiti izraženije tegobe tokom dana. Tokom jutarnjih časova tegobe mogu imati i astmatičari. Pospanost i smanjena koncentracija su moguće meteoropatske reakcije.Umerena fizička aktivnost je preporuka svima.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!