Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 26. jul

Danas je četvrtak, 26. jul

 

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć Kikinda u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 25 puta, od čega je 15 intervencija bilo na poziv pacijenata, dok je  u ambulanti zbrinuto 10 pacijenta.

Policijska uprava: 

Na teritoriji Severnobanatskog okruga u toku jučerašnjeg dana registrovana je jedna saobraćajna nezgoda na teritoriji Kanjiže, u kojoj je jedno lice zadobilo lake telesne povrede.

Porođajno odeljenje:

U toku jučerašnjeg dana u kikindskom porodilištu rođene su dve bebe, devojčica i dečak.

Rekonstrukcija gradske pijace: 

Radovi na izgradnji nove pijace u centru grada su počeli, a u toku je prva faza u okviru koje će biti rekonstruisana Zelena pijaca. Vrednost radova u prvoj fazi iznosi oko 40 miliona dinara, dok je ukupna vrednost projekta celokupne rekonstrukcije, koja će trajati oko dve i po godine, blizu 300 miliona dinara. Završetak radova u ovoj početnoj fazi planiran je do kraja ove godine.

JP „Kikinda“

U petak, 27. jula u periodu od 8 do 15 časova zbog radova će bez redovnog snadbevanja vodom ostati stanari u ulici Žarka Zrenjanina, od  Vojvode Mišića do Masarikove.

Iz Javnog preduzeća za komunalne usluge i infarstrukturu „Kikinda“ zahvaljuju sugrađanimana strpljenju i razumevanju.

Akademsko društvo za negovanje muzike „Gusle“:
Manifestacija koju svakog leta oragnizuju „Gusle“, Festival narodnih orkestara FENOK, biće održana od danas do subote, 28. jula u dvorištu Muzeja. U okviru trodnevnog festivala nastupiće ansambli i solisti iz Ukrajine, Turske, Rumunije, Bugarske, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Srbije.
Narodna biblioteka:
U okviru letnjeg bioskopa u dvorištu Narodne biblioteke „Jovan Popović“ večeras će biti prikazana francuska komedija „Nove avanture Aladina“. Početak projekcije je u 21 sat, ulaz je slobodan.
Festival „Terra Viva“:
Festival „Terra Viva“ biće održan u petak, 27. i u subotu, 28. jula u dvorištu Ateljea „Terra“, na adresi Danila Kosića bb. Festival organizuje Centar za likovnu i primenjenu umetnost „Terra“, kao prateći program 37. Internacionalnog simpozijuma vajara. Ulaz je slobodan.
Kursna lista:

Dinar danas ima približno istu vrednost prema evru kao i juče, i zvanični srednji kurs iznosi 118,074 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije.

Vreme:

Danas će biti pretežno vedro i toplo, sa slabim vetrom. Najviša dnevna temperatura u Kikindi biće 31 stepen.

 

Pratite nas FB
error: Content is protected !!