Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 26. januar

Danas je utorak, 26. januar

 

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 30 puta. Na poziv pacijenata bilo je 18 pregleda, dok je u ambulanti pomoć zatražilo 12 građana. 

Radosne veseti:

U toku jučerašnjeg dana u kikindskom porodilištu na svet je došla jedna beba (dečak).

Policijska uprava:

Prema podacima Policijske uprave Kikinda u toku jučerašnjeg dana, na teritoriji Severnobanatskog okruga, registrovane su sve saobraćajne nezgode ( Ada i Čoka), u pomenutim nezgodama nije bilo povređenih, pričinjena je materijalna šteta.

Dva punkta za vakcinaciju:

Od danas na svim punktovima za vakcinaciju moći će da se vakcinišu isključivo građani koji su dobili poziv od elektronske uprave sa terminom vakcinacije. Termin za vakcinciju građani će dobiti nakon prijave na portalu eUprave ili pozivom kontakt centra na 0800 222 334, od 8 do 20 sati. Punktovi za vakcinaciju u Domu penzionera i ambulanti u Mirkonaselju rade od 8 do 18 sati. Sve informacije mogu se dobiti radnim danima od 7:30 do 15:30 putem telefona: 0230/ 410 164. 

Epidemiološka situacija:

Prema jučerašnjim podacima kikindskog ZZJZ u našem gradu aktivno je 436 slučajeva koronavirusa. Od petka do nedelje registrovana su 24 novoobolela. 

Akcija dobrovoljnog davanja krvi:

U četvrtak, 28. januara, u prostorijama Crvenog krsta u Kikindi biće organizovana akcija dobrovoljnog davanja krvi. Svi koji to žele, dragocenu tečnost moći će da daruju u periodu između 9 i 13 sati. 

Licitacija državnog zemljišta ove godine onlajn:

Gradska uprava u Kikindi raspisala je oglas za izdavanje državnog zemljišta u zakup na teritoriji naše katastarske opštine. Tako će poljoprivrednicima biti ponuđeno 5.439 hektara državnih oranica na zakup od jedne ili 15 godina. Ove godine licitacija će biti održana elektronskim putem, odnosno onlajn, po sistemu zatvorenih ponuda, preko telefona ili računara. Aplikacija preko koje će se održati licitacija nalazi se na sajtu Uprave za zamljište i može da se preuzme na srpskom ili mađarskom jeziku.

Matičarska služba:

Prema podacima Matičarske službe u Kikindi, tokom protekle sedmice u Gradskoj kući sklopljena su dva braka. 

Upis prvaka:

Roditelji i drugi zakonski zastupnici će do 15. februara moći da stupe u kontakt sa školom u koju žele da upišu svoje dete. Na ovaj način, škole će evidentirati zainteresovanost roditelja da upišu dete u određenu školu. U prvi razred osnovne škole za školsku 2021/2022. godinu upisuju se deca koja su rođena u periodu od 1. marta 2014. godine do kraja februara 2015. godine.

Poziv punoletnim licima za uvođenje u vojnu evidenciju:

Na osnovu Zakona o vojnoj, radnoj i materijalnoj obavezi Ministarstvo odbrane Republike Srbije poziva lica muškog pola rođena 2003. godine da ispune svoju zakonsku obavezu i uvedu se u vojnu evidenciju. Obavezi uvođenja u vojnu eviudenciju podležu i lica muškog pola starijih godišta, rođena od 1991. do 2002. godine, koja iz bilo kojih razloga nisu uvedena u evidenciju vojnih obveznika. U Kikindi se uvođenje u evidenciju može izvršiti svakog radnog dana u periodu od 9 do 15 časova, do 28. februara, u Centru Ministarstva odbrane, u Ulici Kralja Petra I 37. 

Biblioteka:

Narodna biblioteka „Jovan Popović“ raspisala je i ove godine nagradni literarni konkurs „Đura Đukanov“. Nagrada se, po propozicijama, dodeljuje za najbolju zbirku priča autora mlađeg od trideset pet godina pisanu na srpskom jeziku, pod uslovom da rukopis prethodno nije bio objavljivan u celosti ili u delovima. Nagrada podrazumeva štampanje knjige džepnog formata, u tvrdom povezu i tiražu od 350 primeraka. Rok za dostavljanje rukopisa je 30. jun 2021. godine. Rukopise dostavljati isključivo u elektronskom formatu na sledeću adresu: konkurs_djukanov@hotmail.com s naznakom „Za literarni konkurs Đura Đukanov“. Rukopisi moraju da budu potpisani punim imenom i prezimenom, te da sadrže informacije o godini rođenja, adresi stanovanja, broju telefona i i-mejl adresi.

Sport:

Naš mlad i perspektivni atletičar Nemanja Konstantin, član Omladinskog atetskog kluba „Kikinda“, osvojio je prvo mesto na Otvorenom prevnstvu Beograda u trci na 800 metara. 

Takmičari streljačke družine „Kikinda“ osvojili su sedam medalja na Prvenstvu Vojvodine za juniore i seniore u disciplini vazdušni pištolj, održanom proteklog vikenda u Novom Sadu. Seniorska ekipa u sastavu Ervin Šalgo, Duško Petrov i Boris Mikluc osvojila je prvo mesto, dok je u pojedinačnoj konkurenciji Duško Petrov osvojio takođe zlato, a Ervin Šalgo srebro. Kod dama u seniorskoj konkurenciji ekipno je takođe osvojeno prvo mesto, u sastavu: Jelena Tomić, Stanislava Popov i Marija Blažić. U pojedinačnoj konkurenciji Popov je zauzela drugo, a Tomić treće mesto. Stanislava Popov okitila se zlatnom medaljom u juniorskoj konkurenciji. 

Takmičari Streličarskog kluba „Kentaur“ učestvovali su u nedelju na tradicionalnom streličarskom 3D dvoranskom turniru u Crvenki, gde su osvojili zlatnu i bronzanu medalju. Kristijana Kukić je u seniorskoj konkurenciji, u stilu goli luk, osvojila je zlatnu medalju, dok se senior Tibor Horvat u stilu konjički luk okitio bronzom.

Rukometaši Kikinde Grindeks u sredu, 27. januara u hali SC „Jezero“ igraju odloženu utakmicu protiv subotičkog  „Spartaka“. Utakmica će se igrati bez prisustva publike. 

Kursna lista;

Dinar je zadržao danas istu vrednost prema evru kao u ponedeljak i zvanični srednji kurs iznosi 117,59 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije.

Vreme:

Oblačno suvo i hladno. Najviša temperatura u Kikindi biće 3 stepena. 

Bioprognoza: 

Očekivane biometeorološke prilike mogu izazvati uobičajene tegobe kod hroničnih bolesnika. Oprez se savetuje osobama sa povišenim krvnim pritiskom i respiratornim problemima. Glavobolјa i razdražlјivost se mogu javiti kao meteoropatske reakcije.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!