Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 26. februar

Danas je utorak, 26. ferbuar

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć Kikinda u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 31 put, 19 intervencija bilo je na poziv pacijenata, dok je u ambulanti pomoć zatražilo 12 pacijenata.

Policijska uprava: 

Na teritoriji Severnobanataskog okruga u toku proteklog vikenda registrovane su dve saobraćajne nezgode,  na području Kanjiže i Novog Kneževca. U pomenutim nezgodama pričinejna je materijalna šteta.

Radosne vesti iz porodilišta:

Na Ginekološko-porođajnom odelejnju Opšte bolnice u Kikindi u toku jučerašnjeg dana rođen je jedan dečak. 

Deo centra grada danas bez grejanja: 

Zbog radova na sanaciji havarije u ulici Trg srpskih dobrovoljaca, kod kućnog broja 46, u utorak, 26. februara od 11 časova bez grejanja će ostati potrošači u ulicama Kralja Petra I i Trg srpskih dobrovoljaca, od Poreske uprave do zgrade Zemljoradničke zadruge. Završetak radova i normalizacija grejanja se očekuju u popodnevnim časovima. 

Javni poziv za dodelu pomoći namenjene poboljšanju uslova stanovanja izbeglica:

Komisija za izbor korisnika za dodelu pomoći izbeglim licima sa prebivalištem ili boravištem na teritoriji Kikinde obaveštava da je Javni poziv za dodelu pomoći namenjene poboljšanju uslova stanovanja porodica izbeglica koje su bile korisnici programa kupovine seoske kuće sa okućnicom iz sredstava budžeta Republike Srbije i AP Vojvodine u vidu građevinskog materijala za popravku ili adaptaciju predmetne seoske kuće sa okućnicom na teritoriji grada Кikinde objavljen na oglasnim tablama Gradske uprave i seoskih mesnih zajednica, oglasnoj tabli Komesarijata za izbeglice i migracije i na internet stranici grada.  Poziv je otvoren do 14. marta. 

Otvoren konkurs za upis u vojne škole u školskoj 2019/2020.

Ministarstvo odbrane Republike Srbije obaveštava građane da je u toku upis učenika u prvi razred Vojne gimnazije i Srednje stručne vojne škole, kao i kadeta na Vojnoj akademiji i Medicinskom fakultetu VMA. Na konkurs se mogu prijaviti kadnidati muškog i ženskog pola. Tekst konkursa u celini se može videti na internet prezentaciji pomenutih obrazovnih ustanova, kao i na oglasnoj tabli Centra Ministarstva odbrane u Kikindi, koji se nalazi na adresi Kralja Petra I broj 37. Sve dodatne informacije se mogu dobiti pozivom na broj telefona 442-246

Besplatan početni kurs mađarskog jezika za članove Biblioteke:

Narodna biblioteka „Jovan Popović“ organizuje besplatan kurs mađarskog jezika za početnike, za svoje članove starije od 20 godina. Broj mesta je ograničen, a zainteresovani mogu da se prijave putem broja telefona: 422-533, do 11. marta. 

Pripreme za malu maturu:

Narodna biblioteka „Jovan Popović“ i ove godine organizuje pripremu za polaganje završnog ispita za školsku 2018/19. godinu iz srpskog jezika. Zainteresovani se mogu prijaviti lično na Dečjem odeljenju, najkasnije do 1. marta. Časovi su besplatni za članove Biblioteke. Broj mesta je ograničen. 

Promocija knjige:

Zbirka priča Bez „Dragi moji“, autorke Lidije Ćirić, biće predstavljena u Narodnoj biblioteci „Jovan Popović u Kikindi u četvrtak, 28. ferbuara. Početak promocije je u 19 časova. 

Koncert povodom Dana žena:

Pevač folk muzike Milan Topalović Topalko nastupiće u hali Sportskog centra jezero u petak, 8. marta, povodom Dana žena. Koncert je poklon lokalne samouprave sugrađanima, a i ove godine biće obezbeđen besplatan prevoz iz svih okolnih sela. 

Kursna lista:

Dinar je danas slabiji prema evru u odnosu na juče i zvanični srednji kurs iznosi 118,24, objavila je Narodna banka Srbije. 

Sport:

Takmičari Džudo kluba “Partizan” proteklog vikenda učestvovali su na pojedinačnom prvenstvu Vojvodine za seniore, održanom u Rumi. Juniori kikindskog Partizana su na ovom takmičenju osvojili jednu zlatnu i dve bronzane medalje. Nevena Milić je u kategoriji do 48 kilograma osvojila prvo mesto, dok su se Mateja Vukmirica i Slobodan Bakić u svojim kategorijama okitili bronzanim medaljama. Narednog vikenda kikindkse džudiste očekuje Državno prvenstvo za seniore u Beogradu. Uspešni u Rumi, na međunarodnom turniru, bili su i pioniri „Paritzana“, koji su osvojili dve medalje. Miljan Petković je osvojio srebrnu medalju u kategoriji preko 66 kilograma, dok je u istoj kategoriji Simon Petković osvojio bronzu. 

Proteklog vikenda u u Budimpešti odigrane su utakmice Kupa Mađarske u sedećoj odbojci. Nakon niza bronzanih i srebrnih medalja kikindski Odbojkaški klub invalida „Feniks“ je konačno uspeo da osvoji Kup, i da se nađe na najvišem stepeniku pobedničkog postolja. 

Vreme:

Danas malo do umereno oblačno i mirno bez vetra. Najviša temperatura u Kikindi biće 10 stepeni. 

 

Pratite nas FB
error: Content is protected !!