Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 26. decembar

Danas je sreda, 26. decembar

 

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć Kikinda u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 44 puta, 26 intervencija bilo je na poziv pacijenatana, dok je u ambulanti pomoć zatražilo 18 pacijenata.  

Policijska uprava:

U toku jučerašnjeg dana na teritoriji Severnobanatskog okruga zabeležena je jedna saobraćajna nezgoda na području Kikinde u kojoj je jedno lice zadobilo lake telesne povrede.

Radosne vesti:

Na Porođajnom odeljenju kikindske bolnice u toku jučerašnjeg dana rođena su dva dečaka.

Novogodišnji vašar:

Novogodišnji vašar, koji organizuje Odsek za poslove razvoja grada, otvoren je ispred Gradske kuće i trajaće do 31. decembra. Posetioci, svakog dana u periodu od 10 do 20 časova mogu da kupe različite poklone za predstojeće praznike, a i da uživaju u raznovrsnom muzičkom programu. Danas od 16 sati nastupiće bend Ekonomsko-trgovinske škole, a od 18 časova grupa koja izvodi hitove poznate američke pevačice Beyonce.

Licitacija državnog zemljišta od 26. do 28. decembra:

Javno nadmetanje za izdavanje u zakup zemljišta u državnoj svojini biće održano u Kulturnom centru u Kikindi danas, sutra i u petak. Najviše zemljišta za izdavanje i ove godine ima u Mokrinu,  gde je na raspolaganju oko 2.500 hektara, dok najmanje ima u Nakovu, 40 hektara.

Novogodišnji koncert Kulturnog centra:

Veliki novogodišnji koncert Kulturnog centra biće održan sutra, 27. decembra u Narodnom pozorištu u Kikindi. Početak je u 20 sati, a ulaz je slobodan.

Novogodišnji maskenbal u petak u Biblioteci:

Narodna biblioteka „Jovan Popović“ u petak, 28. decembra organizuje novogodišnji maskenbal za mališane. Druženje počinje u 17:30, a potrebno je poneti ukras za kićenje jelke. 

Javni poziv za poboljšanje uslova stanovanja izbeglica kroz kupovinu seoskih kuća:

Komisija za izbor korisnika za dodelu pomoći izbeglim licima obaveštava izbeglice sa prebivalištem na teritoriji grada Kikinde da je otvoren Javni poziv za stvranje i poboljšanje uslova stanovanja porodica izbeglica kroz kupovinu seoske kuće sa okućnicom i dodelu jednokratne pomoći u građevinskom i drugom materijalu i opremi. Javni poziv je otvoren do 27. decembra. Telefon za informacije 410-164.

Konkurs za nagradu „Dušan Vasiljev“:

Grad Kikinda raspisao je konkurs za nagradu Dušan Vasiljev, koja se dodeljuje za najbolju knjigu napisanu na srpskom jeziku objavljenu tokom 2018. godine. U konkurenciji za ovo književno priznanje mogu se naći pesničke i prozne knjige objavljene na teritoriji Republike Srbije. Nagrada se sastoji od povelje i novčanog iznosa, a konkurs je otvoren do 8. februara. 

Vreme:

Danas promenljivo oblačno i suvo. Maksimalno 5  stepeni u Kikindi.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!