Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 25. mart

Danas je sreda, 25. mart

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć Kikinda u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 30 puta, 28 intervencija bilo je na poziv pacijenata, dok je u ambulanti obavljena 2 pregleda.

Radosne vesti:

U kikindskom porodilištu, u toku jučerašnjeg dana, rođen je jedan dečak.

Policijska uprava:

Na teritoriji Severnobanatskog okruga u toku jučerašnjeg dana, registrovane su dve saobraćajne nezgode, po jedna u Kikindi i Kanjiži. U pomenutim nezgodama jedno lice je zadobilo lake telesne povrede.

Dom zdravlja:

U okviru mera i aktivnosti u cilju sprečavanja širenja koronavirusa, Dom zdravlja Kikinda otvorio je punkt za prijem svih pacijenata sa respiratornim tegobama, u Drugoj zdravstvenoj ambulanti, na adresi Svetosavska 55 u Kikindi. Prijem pacijenata sa respiratornim tegobama, vršiće se svakog dana od 7 do 18 časova, a od 18 do 7 sati dostupan je broj telefona 062/ 885 1215. Mole se građani koji imaju respiratorene tegobe i povišenu telesnu temperaturu da se prvo jave na telefone 062/885 18 76, 062/ 885 18 45, 062/88 51 215 i 0230/316 204. Otvoren je i pozivni centar za sve informacije i obaveštenja za građane: 062/ 885 12 11, 062/ 885 12 17, 062/885 12 43 i 0230/ 423 650. Građani za informacije o brojevima telefona izabranih lekara mogu pozvati: 062/ 885 1981. Sugrađani kojima je potrebna psihološka podrška mogu se obratiti stručnom licu na broj: 062/885 11 99, radnim danima od 7 do 15 časova. 

Služba za zdravstvenu zaštitu žena, koja se nalazi u Ulici Generala Drapšina broj 68, otvorena je radnim danima od 7 do 12 sati, za hitne preglede i za trudnice. Pacijentkinje se mole da, pre odlaska kod ginekologa, prvo pozovu: 0230/425 360, 316 015 i 316 016. Služba za zdravstvenu zaštitu zaposlenih je privremeno obustavila pružanje usluga korisnicima.  Stomatološka služba vrši prijem hitnih slučajeva, radnim danima od 7 do 11:30 sati, u Drugoj zdravstvenoj ambulanti, na adresi Svetosavska 53, i u Prvoj zdravstvenoj ambulanti, u Ulici Kralja Petra I 106, od 11:30 do 16 sati. Rentgen stomatološki kabinet neće raditi tokom trajanja vanrendog stanja. Biohemijska i Hematološka ambulanta nalaze se sada na adresi Kralja Petra I 106, i rade od ponedeljka do petka, u periodu od 7 do 12:30. 

Dečji i Školski dispanzer u Kikindi primaju pacijente u crvenoj i zelenoj zoni. U crvenu zonu dolaze pacijenti sa povišenom telesnom temperaturom i kašljem, dok zelena zona podrazumeva pacijente sa blagim simptomima respiratornih infekcija, alergijskim reakcijama, astmom i bez povišene temperature. Radno vreme Dispanzera je od 7 do 18 časova, a pre dolaska neophodno je prvo pozvati telefonom. Ambulante u Mikronaselju i kod Vrtića „Kolibri“ ne rade. 

Protiv 4 lica u Sudu u Kikindi podnete optužbe zbog kršenja mera samoizolacije:

Od ukupno 5 lica, koja su dosad uhapšena zbog kršenja mera samoizolacije, protiv 4 lica juče su Osnovnom sudu u Kikindi, od strane Osnovnog javnog tužilaštva, podneti optužni predlozi zbog krivičnog dela nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme epidemije, i zatražene su najstrože kazne, u trajanju od 3 godine zatvora, kao i produženje pritvora do okončanja krivičnog postupka. Optužni predlozi su podneti protiv K.Z. iz Ostojićeva, rođenog 1974. godine, koji je došao iz Nemačke, L.V. iz Srpske Crnje, rođen 1977. godine, koji je došao iz Francuske, V.R. iz Kikinde, rođen 1986, koji je došao iz Italije i M.K. iz Novog Kneževca, rođen 1986. godine, koji je došao iz Mađarske. 

Pozivni centar za starije sugrađane:

Centar za pružanje pomoći starijim sugrađanima prima porudžbine od 13 do 19 časova. Sve porudžbine primljene u navedenom periodu, biće dostavljene sutradan, tokom prepodneva. Brojevi telefona ostaju isti: 410-190; 410-179; 410 -230; i 410-210 za pozive na mađarskom jeziku.

Svi građani koji se nalaze u izolaciji kao i korisnici Centra za pomoć starijim sugrađanima imaće i podršku psihologa kome se mogu obratiti na broj telefona 410-240. 

Isplata penzija putem dostave ili uz posebna ovlašćenja:

Isplate penzija za građane vršiće se uz posebna ovlašćenja, kao i putem dostave. Građani koji nisu nikog ovlastili za podizanje penzija, to mogu da urade posebnim ovlašćenjem za lice koje će to učiniti umesto njih, uz posedovanje svoje i njihove lične karte. Potrebno je navesti lične podatke penzionera i lica koje se ovlašćuje, broj tekućeg računa, naziv banke i iznos koji se isplaćuje, a ovlašćenje mora biti potpisano. Svi penzioneri koji ne ovlaste drugo lice za podizanje penzije, treba da pozovu kontakt telefon banke u kojoj imaju otvoren tekući račun i da navedu adresu i iznos koji žele da im se dostavi, a Pošta Srbije će im po hitnoj proceduri uručiti penzije. 

Kompanija FCC:

Kompanija FCC obaveštava građane da se sakupljanje i odvoženje komunalnog otpada obavlja prema ustaljenim ruta planovima. Blagajne u Ulici Generala Drapšina neće raditi do daljeg, te se mole korisnici da uplate realizuju elektronskim putem. Prijem reklamacija se nastavlja putem pošte, telefona i elektronske pošte. Rok za odgovor na reklamaciju, teče od dana prijema reklamacije. Komisiju za prijem reklamcija, se organizuje po potrebi,  elektronskim putem.

Uputstvo za vlasnike stoke i pčelare: 

U slučaju obavljanja neophodnih poslova iz oblasti stočarstva, tokom zabrane kretanja, svaki poljopriovredni proizvođač dužan je da podnese zahtev za odobrenje kretanja Sektoru za poljoprirvednu inspekciju. Dozvola kretanja važiće samo za navedeni dan, a rok za odgovor na zahtev je 48 sati od prijema poruke. Elektronsku prijavu možete popuniti na: registar-uzb.rs/stocarstvo/.

JP Kikinda: 

Služba parkinga JP „Kikinda“ obaveštava građane da, do daljeg, obustavlja naplatu parkinga u zoniranim delovima grada. 

Registracija vozila:

Ministarstvo unutrašnjih poslova obaveštava građane da produženje registracije svojih vozila u narednom periodu mogu obavljati isključivo na tehničkim pregledima u ovlašćenim servisima. Ukoliko imaju potrebu za izdavanjem novog dokumenta treba da se obrate Ministarstvu unutrašnjih poslova elektronskim putem na mejl adresu upravazaupravneposlove@mup.gov.rs i sačekaju dalje instrukcije.

NSZ:

Zbog trenutne situacije u Republici Srbiji, uzrokovane širenjem koronavirusa, Nacionalna služba za zapošljavanje obaveštava sve zainteresovane za učešće na javnim konkursima za organizovanje sprovođenja javnih radova na kojima se angažuju nezaposlena lica u 2020. godini, da se produžava rok za prijem prijava zaključno sa 30.4.2020. godine.
Sve informacije u vezi sa dostavljanjem zahteva možete dobiti putem dežurnih telefona, koji su istaknuti na ulaznim vratima nadležnih filijala, ili se nalaze na sajtu Nacionalne službe za zapošljavanje.

Takođe, obaveštavaju se sva nezaposlena lica zainteresovana za učešće na Javnim pozivima za dodelu subvencija za samozapošljavanje u 2020. godini, a koja nisu završila obuku „Put do uspešnog preduzetnika“, da će tokom trajanja vanrednog stanja ova obuka biti realizovana elektronskim putem.
Sve informacije možete dobiti putem dežurnih telefona, koji su istaknuti na ulaznim vratima nadležnih filijala, ili se nalaze na sajtu. 

Kursna lista:

Dinar je neznatno promenio vrednost prema evru i zvanični srednji kurs iznosi 117,5212 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije. 

Vreme:

Oblačno, hladno sa snegom. Maksimalno 1 stepen u Kikindi.

Bioprognoza:

Vremenske prilike neće pogodovati hroničnim bolesnicima, a poseban oprez savetuje se osobama sa srčanim tegobama. Od meteoropatskih reakcija moguća je glavobolјa, nervoza i bolovi u kostima i zglobovima. U saobraćaju je neophodan dodatni oprez.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!