Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 25. jul

Danas je sreda 25, jul

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć Kikinda u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 31 put, od čega je 16 intervencija bilo na poziv pacijenata, dok je pomoć u ambulanti  zatražilo 15 pacijenta.

Policijska uprava: 

Na teritoriji Severnobanatskog okruga u toku jučerašnjeg dana registrovane su dve saobraćajne nezgode, jedna na teritoriji Sente i jedna na teritoriji Kanjiže, u kojima je jedno lice zadobilo lake telesne povrede.

Porođajno odeljenje:

U toku jučerašnjeg dana u kikindskom porodilištu rođene su dve bebe, dečak i devojčica.

Akademsko društvo za negovanje muzike „Gusle“:
Tradicionalni Etno-kamp, u okviru kojeg studenti etnomuzikoligije iz Beograda, Novog Sada i Banje Luke uz prisustvo i pomoć svojih mentora vrše studijsko istraživanje muzičkog tradicionalnog folklora, održava se ove godine od 22. do 29. jula u prostorijama ADZNM „Gusle“. Učesnici kampa će danas sa početkom u 20:30 u dvorištu Muzeja upriličiti koncert tradicionalne muzike, ulaz je besplatan.
Druga manifestacija koju svakog leta oragnizuju „Gusle“, Festival narodnih orkestara FENOK, biće održana od 26. do 28. jula u dvorištu Muzeja. U okviru trodnevnog festivala nastupiće ansambli i solisti iz Ukrajine, Turske, Rumunije, Bugarske, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Srbije.
Narodna biblioteka:
U okviru letnjeg bioskopa u dvorištu Narodne biblioteke „Jovan Popović“ u četvrtak, 26. jula biće prikazana francuska komedija „Nove avanture Aladina“. Početak projekcije je u 21 sat, ulaz je slobodan.
Festival „Terra Viva“:
Festival „Terra Viva“ biće održan u petak, 27. i u subotu, 28. jula u dvorištu Ateljea „Terra“, na adresi Danila Kosića bb. Festival organizuje Centar za likovnu i primenjenu umetnost „Terra“, kao prateći program 37. Internacionalnog simpozijuma vajara. Ulaz je slobodan.
Kursna lista:

Dinar danas ima približno istu vrednost prema evru kao i juče, i zvanični srednji kurs iznosi 118,0740 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije.

Vreme:

Danas u Kikindi suvo sa dužim sunčanim periodima uz dnevni razvoj oblaka. Maksimalna temperatura 28 stepeni.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!