Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 25. januar

Danas je ponedeljak, 25. januar

 

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 38 puta. Na poziv pacijenata bilo je 27 pregleda, dok je u ambulanti pomoć zatražilo 11 građana. 

Radosne veseti:

U toku jučerašnjeg dana u kikindskom porodilištu na svet je došlo pet beba (tri devojčice i dva dečaka). 

Policijska uprava:

Prema podacima Policijske uprave Kikinda u toku proteklog vikenda, na teritoriji Severnobanatskog okruga, registrovano je sedam nezgoda ( tri sdaobraćajne nezgode bile su u Senti, 4 u Kikindi) u pomenutim nezgodama jedno lice je teže povređeno.

Dva punkta za vakcinaciju:

Građani koji su putem portala eUprava iskazali interesovanje za vakcinaciju biće pozvani i obavešteni o terminu imunizacije u Domu penzionera. Drugi punkt za masovnu imunizaciju nalazi se u ambulanti u Mikronaselju, gde mogu doći i građani koji se nisu prijavili. Oba punkta rade od 8 do 18 sati. Sve informacije mogu se dobiti radnim danima od 7:30 do 15:30 putem telefona: 0230/ 410 164. 

Dodela bebi-paketa:

Danas će u Gradskoj kući, uz poštovanje svih epidemioloških mera, biti uručeni bebi-paketi roditeljima dece rođene od 1. septembra do 31. decembra 2020. godine. 

Akcija dobrovoljnog davanja krvi:

U četvrtak, 28. januara, u prostorijama Crvenog krsta u Kikindi biće organizovana akcija dobrovoljnog davanja krvi. Svi koji to žele, dragocenu tečnost moći će da daruju u periodu između 9 i 13 sati. 

Licitacija državnog zemljišta ove godine onlajn:

Gradska uprava u Kikindi raspisala je oglas za izdavanje državnog zemljišta u zakup na teritoriji naše katastarske opštine. Tako će poljoprivrednicima biti ponuđeno 5.439 hektara državnih oranica na zakup od jedne ili 15 godina. Ove godine licitacija će biti održana elektronskim putem, odnosno onlajn, po sistemu zatvorenih ponuda, preko telefona ili računara. Aplikacija preko koje će se održati licitacija nalazi se na sajtu Uprave za zamljište i može da se preuzme na srpskom ili mađarskom jeziku.

Upis prvaka:

Roditelji i drugi zakonski zastupnici će do 15. februara moći da stupe u kontakt sa školom u koju žele da upišu svoje dete. Na ovaj način, škole će evidentirati zainteresovanost roditelja da upišu dete u određenu školu. U prvi razred osnovne škole za školsku 2021/2022. godinu upisuju se deca koja su rođena u periodu od 1. marta 2014. godine do kraja februara 2015. godine.

Poziv punoletnim licima za uvođenje u vojnu evidenciju:

Na osnovu Zakona o vojnoj, radnoj i materijalnoj obavezi Ministarstvo odbrane Republike Srbije poziva lica muškog pola rođena 2003. godine da ispune svoju zakonsku obavezu i uvedu se u vojnu evidenciju. Obavezi uvođenja u vojnu eviudenciju podležu i lica muškog pola starijih godišta, rođena od 1991. do 2002. godine, koja iz bilo kojih razloga nisu uvedena u evidenciju vojnih obveznika. U Kikindi se uvođenje u evidenciju može izvršiti svakog radnog dana u periodu od 9 do 15 časova, do 28. februara, u Centru Ministarstva odbrane, u Ulici Kralja Petra I 37. 

Biblioteka:

Narodna biblioteka „Jovan Popović“ raspisala je i ove godine nagradni literarni konkurs „Đura Đukanov“. Nagrada se, po propozicijama, dodeljuje za najbolju zbirku priča autora mlađeg od trideset pet godina pisanu na srpskom jeziku, pod uslovom da rukopis prethodno nije bio objavljivan u celosti ili u delovima. Nagrada podrazumeva štampanje knjige džepnog formata, u tvrdom povezu i tiražu od 350 primeraka. Rok za dostavljanje rukopisa je 30. jun 2021. godine. Rukopise dostavljati isključivo u elektronskom formatu na sledeću adresu: konkurs_djukanov@hotmail.com s naznakom „Za literarni konkurs Đura Đukanov“. Rukopisi moraju da budu potpisani punim imenom i prezimenom, te da sadrže informacije o godini rođenja, adresi stanovanja, broju telefona i i-mejl adresi.

Sport:

Naš grad i SC „Jezero“ u subotu su bili domaćini državnog prvenstva u golbalu, paraolimpijskom sportu. Učestvovale se ekipe iz Kikinde, Novog Sada, Čačka i Beograda, a prvo mesto osvojila je prestonička ekipa „Mladost“. Klub za sport i rekreaciju slepih i slabodivih „Budućnost“ iz našeg grada osvojio je drugo mesto. 

Rukometaši Kikinde Grindeks u sredu, 27. januara u hali SC „Jezero“ igraju odloženu utakmicu poritv subotičkog  „Spartaka“. Naredni meč očekuje ih već u nedelju, kada će igrati protiv zrenjaninskog „Proletera“. 

Proteklog vikenda fudbaleri kikindskog ŽAK-a imali su prvi trening ove godine, i time započeli pripreme za prolećni deo sezone u Vojvođanskoj ligi Istok. Poslednju utakmicu u prvom delu sezone železničari su odigrali 28. novembra kada su ostvarili pobedu nad ekipom „Begeja“ u Žitištu. ŽAK sa 15 bodova zauzima 13. mesto na tabeli, a cilj kluba je borba za opstanak u ovom rangu. 

Kursna lista;

Zvanični srednji kurs dinara prema evru iznosi 117,5918 dinara za evro, što je neznatna promena u odnosu na petak, objavila je Narodna banka Srbije.

Vreme:

Promenjivo oblačno i hladnije. Najviša temperatura danas u Kikindi biće 5 stepeni. 

Bioprognoza: 

Biometeorološke prilike mogu relativno nepovolјno uticati na hronične bolesnike, a posebno na cerebrovaskularne i osobe sa disajnim tegobama. Moguće meteoropatske reakcije su bolovi u kostima, promenlјivo raspoloženje i pospanost. Preporučuje se dodatna opreznost učesnicima u saobraćaju.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!