Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 25. januar

Danas je subota, 25. januar

 

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć Kikinda u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 21 put, 14 intervenicija bilo je na poziv pacijenata, dok je u ambulanti obavljeno 7 pregleda.  

Radosne vesti:

U kikindskom porodilištu u toku jučerašnjeg dana rođena je jedna devojčica.

Isključenje struje u ponedeljak u Nakovu:

Zbog radova na električnoj mreži u ponedeljak, 27. januara, od 9 do 13 sati, bez struje će ostati neparna strana Glavne ulice u Nakovu, od Marka Oreškovića do Miloša Tice.

Akcija dobrovoljnog davanja krvi u Kikindi:

Crveni krst Kikinda i Zavod za transfuziju krvi Vojvodine, u ponedeljak, 27. januara organizuju akciju dobrovoljnog davanja krvi. Svi koji to žele, dragocenu tečnost moći će da daruju u prostorijama Crvenog krsta, od 9 do 13 sati.

Prijavljivanje za upis pravaka u izabranu školu do 1. februara:

Na osnovu Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja, Gradska uprava Kikinda obaveštava roditelje dece rođene u periodu od 1. marta 2013. do 28. februara 2014. godine, da mogu izabrati osnovnu školu u koju će upisati dete, podnošenjem zahteva izabranoj školi, najkasnije do 1. februara 2020. 

Uvođenje u vojnu evidenciju:

Na osnovu Zakona o vojnoj, radnoj i materijalnoj obavezi Ministarstvo odbrane Republike Srbije poziva lica muškog pola rođena 2002. godine da ispune svoju zakonsku obavezu i uvedu se u vojnu evidenciju. Obavezi uvođenja u vojnu eviudenciju podležu i lica muškog pola starijih godišta, rođena u periodu od 1992. do 2001, koja iz bilo kojih razloga nisu uvedena u evidenciju vojnih obveznika. Uvođenje u evidenciju može se izvršiti u nadležnom Centru Ministartsva odbrane za lokalnu samoupravu ili opštinskoj kancelariji, a prema mestu prebivališta, nakasnije do 28. februara 2020. godine. U Kikindi se uvođenje u evidenciju može izvršiti svakog radnog dana, u periodu od 9 do 13 časova. 

Narodna biblioteka „Jovan Popović“:

Narodna biblioteka „Jovan Popović“ u Kikindi raspisala je konkurs za dodelu književne nagrade „Đura Đukanov“. Konkurs je otvoren do 31. maja. Nagrada se, po propozcijama, dodeljuje za najbolju zbirku priča autora mlađeg od trideset pet godina pisanu na srpskom jeziku, pod uslovom da rukopis prethodno nije bio objavljivan u celosti ili u delovima. Nagrada podrazumeva štampanje knjige džepnog formata, u tvrdom povezu i tiražu od 350 primeraka. Rukopisi se dostavljaju isključivo u elektronskom formatu na sledeću adresu: konkurs_djukanov@hotmail.com s naznakom „Za literarni konkurs Đura Đukanov“.

Narodno pozorište Kikinda:

Predstava „Buba u uhu“ biće izvedena na sceni Narodnog pozorišta u Kikindi večeras, sa početkom u 20 sati.

Kulturni centar Kikinda:

U okviru francuskog filmskog karavana, od ponedeljka, 27. do četvrtka 30. januara, u Kulturnom centru biće prikazana četiri ostvarenja. Početak projekcija je u 20 sati, ulaz je slobodan.

Narodni muzej:

Narodni muzej u Kikindi od utorka, 28. januara do petka 31. januara organizuje Festival arheološkog filma, u okviru kojeg će biti prikazano ukupno 12 ostvarenja. Posetioci će imati priliku da pogledaju arheološke filmove iz Egipta, Italije, Crne Gore i Srbije. Projekcije će počinjati u 18 sati, a ulaz je slobodan. 

Četvrtfinalne borbe guskova u nedelju u Mokrinu:

Četvrtfinalna nadmetanja 34. Svetskog prvenstva u borbi guskova biće održana u nedelju, 26. januara u Mokrinu. Početak je u 10 časova. 

Kursna lista:

Dinar će u ponedeljak, 27. januara neznatno promeniti vrednost prema evru i zvanični srednji kurs biće 117,5205 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije.

Vreme:

Danas umereno oblačno, ali toplo za ovo doba godine. Maksimalno 9 stepeni.

Bioprognoza:

Relativno pobolјšanje biometeoroloških prilika pogodovaće većini hronično obolelih i osetlјivih osoba. Oprez se savetuje psihički nestabilnim bolesnicima. Učesnicima u saobraćaju se preporučuje povećana pažnja.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!