Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 25. februar

Danas je ponedeljak, 25. februar 

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć Kikinda u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 22 puta, 15 intervencija bilo je na poziv pacijenata, dok je u ambulanti pomoć zatražilo 7 pacijenata.

Policijska uprava: 

Na teritoriji Severnobanataskog okruga u toku proteklog vikenda registrovana je jedna saobraćajna naezgoda na području Kikinde, u kojoj je pričinjena materijalna šteta. 

Radosne vesti iz porodilišta:

Na Ginekološko-porođajnom odelejnju Opšte bolnice u Kikindi u toku jučerašnjeg dana rođena je jedna devojčica. 

Javni poziv za dodelu pomoći namenjene poboljšanju uslova stanovanja izbeglica:

Komisija za izbor korisnika za dodelu pomoći izbeglim licima sa prebivalištem ili boravištem na teritoriji Kikinde obaveštava da je Javni poziv za dodelu pomoći namenjene poboljšanju uslova stanovanja porodica izbeglica koje su bile korisnici programa kupovine seoske kuće sa okućnicom iz sredstava budžeta Republike Srbije i AP Vojvodine u vidu građevinskog materijala za popravku ili adaptaciju predmetne seoske kuće sa okućnicom na teritoriji grada Кikinde objavljen na oglasnim tablama Gradske uprave i seoskih mesnih zajednica, oglasnoj tabli Komesarijata za izbeglice i migracije i na internet stranici grada.  Poziv je otvoren do 14. marta. 

Otvoren konkurs za upis u vojne škole u školskoj 2019/2020.

Ministarstvo odbrane Republike Srbije obaveštava građane da je u toku upis učenika u prvi razred Vojne gimnazije i Srednje stručne vojne škole, kao i kadeta na Vojnoj akademiji i Medicinskom fakultetu VMA. Na konkurs se mogu prijaviti kadnidati muškog i ženskog pola. Tekst konkursa u celini se može videti na internet prezentaciji pomenutih obrazovnih ustanova, kao i na oglasnoj tabli Centra Ministarstva odbrane u Kikindi, koji se nalazi na adresi Kralja Petra I broj 37. Sve dodatne informacije se mogu dobiti pozivom na broj telefona 442-246

Besplatan početni kurs mađarskog jezika za članove Biblioteke:

Narodna biblioteka „Jovan Popović“ organizuje besplatan kurs mađarskog jezika za početnike, za svoje članove starije od 20 godina. Broj mesta je ograničen, a zainteresovani mogu da se prijave putem broja telefona: 422-533, do 11. marta. 

Pripreme za malu maturu:

Narodna biblioteka „Jovan Popović“ i ove godine organizuje pripremu za polaganje završnog ispita za školsku 2018/19. godinu iz srpskog jezika. Zainteresovani se mogu prijaviti lično na Dečjem odeljenju, najkasnije do 1. marta. Časovi su besplatni za članove Biblioteke. Broj mesta je ograničen. 

Narodno pozorište:

Prva repriza predstave „Sumnjivo lice“ biće izvedena na sceni Narodnog pozorišta u Kikindi večeras sa početkom u 20 sati. 

Koncert povodom Dana žena:

Pevač folk muzike Milan Topalović Topalko nastupiće u hali Sportskog centra jezero u petak, 8. marta, povodom Dana žena. Koncert je poklon lokalne samouprave sugrađanima, a i ove godine biće obezbeđen besplatan prevoz iz svih okolnih sela. 

Sport:

Rukometaši ’’Kikinde Grindex’’ nisu uspeli da pobede ekipu pančevačkog ’’Dinama’’, u utakmici 17. kola Super A rukometne lige Srbije, koja je odigrana proteklog vikenda. Gosti su slavili sa 33:27 i potvrdili prvu pozivciju na tabeli, dok su Kikinđani trenutno na 6. mestu, i očekuje ih borba za plej of. 

Odbojkaši MOK ’’Kikinda’’ rutinski su savladali goste iz Kleka sa 3:0 u setovima u utakmici 9. kola Prve Vojvođanske lige – istok. Kikinđani su tako nastavili pobednički niz u prvenstvu i do kraja im je ostala još jedna utakmica koju treba da dobiju. Naši odobjkaši se nadaju se osvajanjem drugog mesta na tabeli, koje ih vodi u plej of za popunu Druge lige.

Vreme:

Danas umereno oblačno i mirno bez vetra. Najviša temperatura u Kikindi biće 6 stepeni. 

 

Pratite nas FB
error: Content is protected !!