Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 25. februar

Danas je utorak, 25. februar

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć Kikinda u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 26 puta, 15 intervenicija bilo je na poziv pacijenata, dok je u ambulanti obavljeno 11 pregleda.  

Radosne vesti:

U toku jučerašnjeg dana u Kikindi su rođena dva dečaka.

Policijska uprava: 

Na teritoriji Severnobanatskog okruga, u toku jučerašnjeg dana, registrovane su tri saobraćajne nezgode, dve na području Kikinde i jedna u Senti, u kojima je pričinjena materijalna šteta.

Opštinsko udruženje penzionera „Kikinda“:

Stariji sugrađani sa teritorije našeg grada, preko Opštinskog udruženja penzionera „Kikinda“ mogu da, pod povoljnim uslovima i na odloženo plaćanje do 10 rata, nabave ugalj, ogrevno drvo, prehrambene proizvode i drugo. Takođe, mogu se prijaviti i za besplatno banjsko lečenje, očne preglede, merenje krvnog pritiska. Za sve informacije možete se obratiti lično u Udruženju, na adresi Vojvode Putnika 37 ili na broj: 421-442. Radno vreme Udruženja je: ponedeljkom, sredom i petkom od 9 do 12 sati. 

Akcija dobrovoljnog davanja krvi:

Crveni krst Kikinda i Zavod za transfuziju krvi Vojvodine u četvrtak, 27. februara organizuju akciju dobrovoljnog davanja krvi. Svi koji to žele, dragocenu tečnost moći će da daruju u prostorijama Crvenog krsta, od 9 do 13 sati. 

Narodna biblioteka „Jovan Popović“:

Narodna biblioteka „Jovan Popović“ i ove godine organizuje pripremu za polaganje završnog ispita iz srpskog jezika. Zainteresovani se mogu prijaviti lično, na Dečjem odeljenju, do kraja februara. Časovi su besplatni za članove Biblioteke. 

Knjiga „Stevo Čuturilo u kultrunoj istoriji Srba“, autorke dr Nataše Ivetić, biće predstavljena u Narodnoj biblioteci „Jovan Popović“ u četvrtak, 27. ferbuara. Početak promocije je u 19 časova. 

Narodno pozorište Kikinda:

Na repertoaru Narodnog pozorišta večeras će biti predstava „Ne mogu da platim i neću da platim“, rađena po tekstu italijanskog nobelovca Darija Foa. Početak je u 20 sati.

Sport:

Lazar Koldan, član Savate kluba “Arena” iz Iđoša, i ove godine je izabran za najuspešnijeg mlađeg pionira u Srbiji. Ovo priznanje Lazar je zaslužio zahvaljujući osvajanju najsajnijih odličja na Svetskom kupu u Budimpešti, Prvenstvu Srbije i Vojvodine, kao i na Kupu Srbije i Vojvodine. 

Takmičarka Sportsko streljačkog udruženja „Sova“, Stanislava Popov, osvojila je zlatnu medalju na nadmetanju u okviru drugog kola B programa Streljačkog saveza Srbije, održanom u Nišu. Posle dva kola, Stanislava je ubedljivo prva, jer je na oba takmičenja pobedila sa osvojena masimalna 24 boda.

Kursna lista:

Zvanični srednji kurs dinara prema evru iznosi danas 117,5606 dinara za evro, što je neznatna promena u odnosu na juče, objavila je Narodna banka Srbije.

Vreme:

Danas sunčano i veoma toplo, maksimalno 18 stepeni.

Bioprognoza:

Relativno nepovolјna biometeorološka situacija za većinu hronično obolelih i osetlјivih osoba. Oprez se savetuje cerebrovaskularnim i srčanim bolesnicima. Moguće su meteoropatske reakcije u vidu razdražlјivosti i poremećaja sna.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!