Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA 25. april

Danas je sreda, 25. april

Radosne vesti:

U Kikindi su juče rođene dve bebe (  dečak i devojčica).

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć Kikinda u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 42 puta, od čega je 27 intervencija bilo na poziv pacijenata, dok je u ambulanti obavljeno 15 pregleda.

Policijska uprava Kikinda:

Juče je na teritoriji Kikinde registrovana jedna saobraćajna nezgoda. U ovoj nezgodi jedno lice je teško povređeno.

U Kikindi je registrovan jedan požar, u kojem je pričinjena materijalna šteta. Do požara je došlo usled kvara na instalaciji.

Elekrtovojvodina:

Zbog planiranih radova na električnoj mreži danas, 25. aprila od 8 do 12 sati bez električne energije ostaće korisnici u sledećim ulicama u Kikindi:

Save Tekelije od Petra Drapšina do Braće Bogaroški
Svetozara Miletića od Save Tekelije do Čanadske
Đure Jakšića od Miloša Velikog do ul. Čanadske
Braće Bogaroški od  Save Tekelije do ul. Čanadske
Cara Dušana od Miloša Velikog do Pere Segedinca
Save Tekelije od Braće Bogaroški do Stevana Sremca
Pere Segedinca od Cara Dušana do Stevana Sremca
Čanadska od  Braće Bogaroški do Šabačke
Cara Dušana od Braće Sredojev do Karađorđeve
Šabačka cela , Ruskoselski put, Mali bedem
Svetozara Miletića od Čanadske do Dušana Vasiljeva
Đure Jakšića od Čanadske do Dušana Vasiljeva
Čanadska od Svetozara Miletića do Braće Bogaroški
Svetozara Miletića zgrade br. 56 i 58.

Gradska kuća:

Poslednja faza sanacije ulice Kralja Petra I u Novim Kozarcima je u toku, a realizuje se na dužini od jednog kilometra. Vrednost radova u ovoj fazi iznosi oko 23 miliona dinara. Radove na rekonstrukciji saobraćajnice u Novim Kozarcima prema Ruskom Selu juče je obišao gradonačelnik Kikinde Pavle Markov. On je tom prilikom istakao važnost sanacije glavne ulice koja je pre toga bila u vrlo lošem stanju.

Gradska uprava, u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje, danas, 25. aprila u hali Sportskog centra „Jezero“ organizuje Sajam obrazovanja i obrazovnih profila. Sajam će biti otvoren od 10 do 17 časova.

Danas, sa početkom u 12 sati na gradskom trgu u Kikindi biće održan Olimpijski čas. Prisutnima će se obratiti gradonačelnik Kikinde gospodin Pavle Markov i predstavnik Olimpijskog komiteta Srbije.

Kursna lista:

Dinar i danas miruje prema evru i približno je na istom nivou kao juče i zvanični srednji kurs iznosi 118,2090 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije.

Centar za stručno usavršavanje Kikinda:

Gete institut iz Beograda i Centar za stručno usavršavanje Kikinda organizuju procenu nivoa znanja nemačkog jezika. Testiranje će se održati u subotu, 5. maja u CSU Kikinda od 11 do 15 sati. Svi zainteresovani mogu da se prijave telefonom 0230/404-830 ili mejlom csukikinda2@gmail.com.

Procena znanja je 500 dinara i plaća se na blagajni CSU Kikinda.

Kultura:

Kulturni centar Kikinda u petak, 27. aprila u periodu od 10 do 18 časova na gradskom trgu organizuje Sajam unikatnih rukotvorina.

Sport:

Danas, 25. aprila sa početkom u 16 sati, igraju se fudbalske utakmice,  23. kolo „Vojvođanske lige – istok“.

„Kozara“ iz Banatskog Velikog Sela dočekuje FK „Vršac, „Žak“ putuje u Sutjesku, „Polet“ će ugostiti ekipu iz Banatskog Karlovca,  „Kikinda 1909“ će dočekati ekipu iz Novog Bečeja, a „Sloboda“ iz Novih Kozaraca gostuje u Žitištu.

Vreme:

Danas sunčano i veoma toplo za ovo doba godine. Maksimalna temperatura 28 stepeni.

Bioprognoza:

Očekivane biometeorološke prilike uticaće povolјno na većinu hroničnih bolesnika. Oprez se savetuje osobama sa srčanim tegobama. Meteoropatske reakcije su moguće u blagoj formi. Učesnicima u saobraćaju se preporučuje povećana pažnja.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!