Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 24. oktobar

Danas je subota, 24. oktobar

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć juče su intervenisale 30 puta. Na poziv pacijenata bilo je 20 pregleda, dok je pomoć u ambulanti potražilo 10 građana.

Zimsko računanje vremena:

Zimsko računanje vremena počinje noćas, u tri sata posle ponoći. Na zimsko računanje vremena prelazi se svakog poslednjeg vikenda u oktobru i tada je potrebno kazaljke vratiti jedan sat unazad, tačnije sa 3 na 2 sata.

Obavezna zimska oprema za vozače:

Zakonska obaveza vozača je da od 1. novembra do 1. aprila na svojim automobilima imaju sve četiri zimske gume ukoliko je na kolovozu sneg, led ili poledica.

Crveni krst Kikinda:

Predavanje namenjeno sugrađanima koji brinu o starijim ili bolesnim članovima porodice biće održano u utorak, 27. oktobra u Crvenom krstu, sa početkom u 18:30 sati. Sugrađani koji žele da prisustvuju predavanju, neophodno je da potvrde dolazak na broj: 422 569. Predavanje pod nazivom „Pomoć pomagačima“ ima za cilj da neformalnim negovateljima pruži potrebne informacije i praktične savete, te olakša brigu i negu obolelih članova u kućnim uslovima. 

Izmenjen režim rada Dečjeg i Školskog dispanzera:

Dečji i Školski dispanzer ponovo su podeljeni na dve zone: crvenu, koja će primati pacijente sa povišenom temperaturom, i zelenu zonu, dok se kovid ambulanta u Mikronaselju privremeno zatvara.

Javni poziv za dodelu gradskih priznanja:

Komisija za dodelu Nagrade grada Kikinde i gradskih priznanja raspisuje Javni poziv za podnošenje predloga za dodelu Nagrade grada Kikinde i gradskih priznanja za značajna ostvarenja u oblasti kulture, obrazovanja, zdravstva, privrede i preduzetništva, sporta, humanosti i dobrotvornog rada, za 2020. godinu. Predlozi za nagrađivanje sa dokumentacijom dostavljaju se Gradskoj upravi grada Кikinde, najkasnije do 31. oktobra, na adresu: Gradska uprava Kikinda, Kancelarija broj 80, Trg srpskih dobrovoljaca 12, 23 300 Kikinda, sa naznakom: Za nagrade grada Kikinde. Dodatne informacije mogu se dobiti na broj telefona: 0230/410 – 113. 

Narodna biblioteka:

Kikindska Narodna biblioteka, najstarija ustanova kulture u našem gradu, ove godine obeležava značajan jubilej, 175 godina postojanja. Tim povodom, Biblioteka je raspisala Literarni konkurs za najbolje radove osnovaca i srednjoškolaca, kao i Likovni konkurs, namenjen mališanima starosti do 7 godina. Rok za slanje radova na oba konkursa je 10. novembar. 

Kulturni centar:

Kulturni centar Kikinda pravi svoju biblioteku. Pozivaju se svi sugrađani koji su u mogućnosti da poklone ovoj ustanovi neku knjigu, kako bi biblioteka bila što bogatija i služila svim Kikinđanima.

Narodno pozorište:

Predstava „Smrt čoveka na Balkanu“ biće izvedena na sceni Narodnog pozorišta u Kikindi večeras sa početkom u 20 sati. 

Dečje pozorište „Lane“:

Na repertoaru Dečjeg pozorišta „Lane“ u nedelju, 25. oktobra biće predstava „Sto mu gromova, postao sam majka“. Početak je u 17 i 19 sati. 

Sport:

U okviru 4. kola Arkus lige Srbije rukometaši „Kikinde Grindeks“ večeras od 19 sati igraju u Crvenki protiv istoimene ekipe. Kikinđani posle 3 utakmice imaju 2 boda i nalaze se na 6. poziciji u grupi A. 

„Kikinda 1909“ će u 12. kolu Vojvođanske lige Istok danas igrati u Novom Bečeju protiv „Jedinstva“, dok će ŽAK u nedelju u Vojvodi Stepi igrati protiv „Crvene zvezde“. Oba srpskoligaša sa teritorije našeg grada igraće utakmice 14. kola danas. Velikoselska „Kozara“ putuje u Bačku Palanku gde će igrati protiv „Starog Grada“, a „Sloboda“ će u Kozarcima ugostiti „Tisu“ iz Adorjana. 

Škola odbojke ,,KI 0230″ aktivno vrši upis novih članica, devojčica predškolskog i školskog uzrasta. Sve detaljnije informacije možete dobiti pozivom na broj: 063/500 956.

Vreme:

Danas oblačno sa kišom, maksimalno 15 stepeni.

Bioprognoza:

Očekivane biometeorološke prilike mogu imati nepovolјan uticaj na osobe sa varirajućim krvnim pritiskom i respiratornim tegobama. Kod meteoropata mogući su glavobolјa, pospanost i bolovi u mišićima. U saobraćaju je neophodna povećana pažnja.
Pratite nas FB
error: Content is protected !!