Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 24. mart

Danas je subota, 24. mart

Danas se obeležava Svetski dan borbe protiv tuberkuloze, pod sloganom „Obrati pažnju na tuberkulozu“. Iako je po svojoj prirodi zarazna, tuberkuloza je jedna od prvih bolesti koja je svrstana u grupu socijalno-medicinskih bolesti, zbog povezanosti oboljevanja sa socijalno – ekonomskim uslovima i uopšte načinom života ljudi.

Radna poseta premijerke:

Predsednica Vlade Republike Srbije posetila je juče naš grad, i tom prilikom obišla fabriku „Zopas“ i prisustvovala sastanku u Gradskoj kući na kojem su predstavljeni projekti koje sprovodi lokalna samouprava.

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć Kikinda u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 25 puta, od čega je 17  intervencija bilo na poziv pacijenata, dok je u ambulanti obavljeno 8 pregleda.

Besplatni pregledi :
Akcija besplatnih preventivnih pregleda, koju je u septembru pokrenulo Ministarstvo zdravlja  nastavlja se i sutra,  25. marta. Pregledi će se obaviti u Opštoj bolnici u Kikindi u periodu od 8 do 16 sati i podrazumevaju ultrazvuk abdomena, pregled melanoma (mladeža) i ginekološke preglede.
Nove zakonske mere:

Maksimalna količina alkohola u krvi za vozače smanjena je sa 0,3 na 0,2 promila, veće su kazne za prekoračenje brzine, dok su kazne za nevezivanje pojasa duplirane, novine su koje donose izmene Zakona o bezbednosti saobraćaja koje su juče usvojene u Skupštini Srbije. Zakon stupa na snagu osmog dana od objavljivanja u Službenom glasniku.

Kursna lista:

Dinar će u ponedeljak, 26. marta, oslabiti prema evru za 0,1 odsto u odnosu na danas i zvanični srednji kurs će iznositi 118,5039 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije.

Zaposlenje:

Regionalna privredna komora Severnobanatskog okruga, u okviru prekograničnog projekta „Labour Net“, organizovala je besplatan odlazak na Sajam zapošljavanja u Temišvaru za nezaposlene Kikinđane. Oko četrdesetoro sugrađana imalo je priliku da se upozna sa ponudama dvadeset pet rumunskih poslodavaca. U Temišvaru trenutno radi 214 građana Srbije, od kojih su najbrojniji Kikinđani kojih ima preko sedamdeset.

Sport:

Na osnovu odluke Fudbalskog saveza, sve utakmice Opštinske, Područne i Vojvođanske lige neće se odigrati ovog vikenda zbog vremenskih neprilika.

Vreme:

Danas će tokom celog dana biti umereno oblačno vreme sa najvišom dnevnom temperaturom do 5 stepeni. U nedelju će biti oblačno i suvo sa sunčanim intervalima, maksimalna tempertaura biće 8 stepeni.

Bioprognoza:

Biometeorološka situacija može biti nešto povolјnija za hronično obolele i osetlјive osobe. Izvestan oprez se savetuje astmatičarima i kardiovaskularnim bolesnicima, naročito u jutarnjim satima. Mogući su glavobolјa i nesanica.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!