Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 24. mart

Danas je utorak, 24. mart

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć Kikinda u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 26 puta, 16 intervencija bilo je na poziv pacijenata, dok je u ambulanti obavljeno 10 pregleda.

Radosne vesti:

U kikindskom porodilištu, u toku jučerašnjeg dana, rođen je jedan dečak. 

Dom zdravlja:

U okviru mera i aktivnosti u cilju sprečavanja širenja koronavirusa, Dom zdravlja Kikinda otvorio je punkt za prijem svih pacijenata sa respiratornim tegobama, u Drugoj zdravstvenoj ambulanti, na adresi Svetosavska 55 u Kikindi. Prijem pacijenata sa respiratornim tegobama, vršiće se svakog dana od 7 do 18 časova, a od 18 do 7 sati dostupan je broj telefona 062/ 885 1215. Mole se građani koji imaju respiratorene tegobe i povišenu telesnu temperaturu da se prvo jave na telefone 062/885 18 76, 062/ 885 18 45, 062/88 51 215 i 0230/316 204. Otvoren je i pozivni centar za sve informacije i obaveštenja za građane: 062/ 885 12 11, 062/ 885 12 17, 062/885 12 43 i 0230/ 423 650. Građani informacije o brojevima telefona izabranih lekara mogu dobiti na: 062/ 885 1981. Sugrađani kojima je potrebna psihološka podrška mogu se obratiti stručnom licu na broj: 062/885 11 99, radnim danima od 7 do 15 časova. 

Služba za zdravstvenu zaštitu žena, koja se nalazi u Ulici Generala Drapšina broj 68, otvorena je radnim danima od 7 do 12 sati, za hitne preglede i za trudnice. Pacijentkinje se mole da, pre odlaska kod ginekologa, prvo pozovu: 0230/425 360, 316 015 i 316 016. Služba za zdravstvenu zaštitu zaposlenih je privremeno obustavila pružanje usluga korisnicima.  Stomatološka služba vrši prijem hitnih slučajeva, radnim danima od 7 do 11:30 sati, u Drugoj zdravstvenoj ambulanti, na adresi Svetosavska 53, i u Prvoj zdravstvenoj ambulanti, u Ulici Kralja Petra I 106, od 11:30 do 16 sati. Rentgen stomatološki kabinet neće raditi tokom trajanja vanrendog stanja. Biohemijska i Hematološka ambulanta nalaze se sada na adresi Kralja Petra I 106, i rade od ponedeljka do petka, u periodu od 7 do 12:30. 

Pozivni centar za starije sugrađane:

Centar za pružanje pomoći starijim sugrađanima prima porudžbine od 13 do 19 časova. Sve porudžbine primljene u navedenom periodu, biće dostavljene sutradan, tokom prepodneva. Brojevi telefona ostaju isti: 410-190; 410-179; 410 -230; i 410-210 za pozive na mađarskom jeziku.

Svi građani koji se nalaze u izolaciji kao i korisnici Centra za pomoć starijim sugrađanima imaće i podršku psihologa kome se mogu obratiti na broj telefona 410-240. 

Kompanija FCC:

Kompanija FCC obaveštava građane da se sakupljanje i odvoženje komunalnog otpada obavlja prema ustaljenim ruta planovima. Blagajne u Ulici Generala Drapšina neće raditi do daljeg, te se mole korisnici da uplate realizuju elektronskim putem. Prijem reklamacija se nastavlja putem pošte, telefona i elektronske pošte. Rok za odgovor na reklamaciju, teče od dana prijema reklamacije. Komisiju za prijem reklamcija, se organizuje po potrebi,  elektronskim putem.

JP „Autoprevoz“:

Javno preduzeće „Autoprevoz“ obaveštava građane da su privremeno ukinuti svi polasci u javnom saobraćaju, postupajući u skladu sa pooštrenim merama Vlade Republike Srbije, u cilju sprečavanja daljeg širenja koronavirusa. Izuzetak je poseban linijski prevoz, odnosno prevoz zaspolenih radnika u firmama sa kojima ovo javno preduzeće ima ugovornu obavezu. Putnici se na posao i sa posla prevoze uz propisane mere zaštite svakog zaposlenog, i ovaj prevoz se odvija po ustaljenom redu vožnju, prema ugovornim obavezama.

Podnošenje zahteva za primenu agrotehničkih mera u vreme zabrane kretanja:

U slučaju primene neophodnih agrotehničkih mera, a posebno radi zaštite zasada od mraza, tokom perioda zabrane kretanja, svaki poljoprivredni proizvođač, odnosno vlasnik ili korisnik zasada ili druge poljoprivredne površine, dužan je da podnese zahtev za odobrenje kretanja Upravi za zaštitu bilja na mejl agromere@registar-uzb.rs, odnosno na odgovarajući broj telefona, prema odseku odnosno okrugu za koji se traži dozvola za kretanje. U navedenoj prijavi potrebno je navesti ime i prezime lica broj lične karte i adresu koje će se kretati u vreme policijskog časa, broj poljoprivrednog gazdinstva, lokaciju gde će se sprovoditi agrotehničke mere, kao i vreme i dan kada će biti sprovedene mere. Dozvola kretanja će važiti samo za navedeni dan u periodu od 20 do 5 časova. Rok za odgovor na podneti zahtev je do 48 časova. Za Severnobanatski okrug broj telefona putem kojeg se može podneti prijava: 064/88-18-449.

JP Kikinda: 

Nakon što je u Republici Srbiji uvedeno vanredno stanje kako bi se sprečilo širenje zaraze koronvirusom, JP „Kikinda“  izdalo je saopštenje, na osnovu odluke Gradskog kriznog štaba, da na sahranama može prisustvovati ukupno 10 lica. 

Registracija vozila:

Ministarstvo unutrašnjih poslova obaveštava građane da produženje registracije svojih vozila u narednom periodu mogu obavljati isključivo na tehničkim pregledima u ovlašćenim servisima. Ukoliko imaju potrebu za izdavanjem novog dokumenta treba da se obrate Ministarstvu unutrašnjih poslova elektronskim putem na mejl adresu upravazaupravneposlove@mup.gov.rs i sačekaju dalje instrukcije.

NSZ:

Zbog trenutne situacije u Republici Srbiji, uzrokovane širenjem koronavirusa, Nacionalna služba za zapošljavanje obaveštava sve zainteresovane za učešće na javnim konkursima za organizovanje sprovođenja javnih radova na kojima se angažuju nezaposlena lica u 2020. godini, da se produžava rok za prijem prijava zaključno sa 30.4.2020. godine.
Sve informacije u vezi sa dostavljanjem zahteva možete dobiti putem dežurnih telefona, koji su istaknuti na ulaznim vratima nadležnih filijala, ili se nalaze na sajtu Nacionalne službe za zapošljavanje.

Takođe, obaveštavaju se sva nezaposlena lica zainteresovana za učešće na Javnim pozivima za dodelu subvencija za samozapošljavanje u 2020. godini, a koja nisu završila obuku „Put do uspešnog preduzetnika“, da će tokom trajanja vanrednog stanja ova obuka biti realizovana elektronskim putem.
Sve informacije možete dobiti putem dežurnih telefona, koji su istaknuti na ulaznim vratima nadležnih filijala, ili se nalaze na sajtu. 

Kursna lista:

Dinar je danas zadržao prema evru približno istu vrednost kao prethodnog dana i zvanični srednji kurs iznosi 117,5326 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije.

Vreme:

Oblačno i hladno, maksimalno 2 stepena.

Bioprognoza:

Biometeorološke prilike mogu izazvati uobičajene tegobe kod većine hronično obolelih. Oprez se savetuje astmatičarima i srčanim bolesnicima. Meteoropatske reakcije su moguće u vidu reumatskih bolova i neraspoloženja. Koncentracija se preporučuje učesnicima u saobraćaju.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!