Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 24. januar

Danas je petak, 24. januar

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć Kikinda u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 23 puta, 17 intervenicija bilo je na poziv pacijenata, dok je u ambulanti obavljeno 6 pregleda.  

Radosne vesti:

U kikindskom porodilištu u toku jučerašnjeg dana rođena je jedna devojčica.

Policijska uprava Kikinda:

Na teritoriji Severnobanatskog okruga, u toku jučerašnjeg dana registrovane su dve saobraćajne nezgode u Kikindi. U pomenutim nezgodama jedno lice je lakše povređeno.

Prijavljivanje za upis pravaka u izabranu školu do 1. februara:

Na osnovu Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja, Gradska uprava Kikinda obaveštava roditelje dece rođene u periodu od 1. marta 2013. do 28. februara 2014. godine, da mogu izabrati osnovnu školu u koju će upisati dete, podnošenjem zahteva izabranoj školi, najkasnije do 1. februara 2020. 

Uvođenje u vojnu evidenciju:

Na osnovu Zakona o vojnoj, radnoj i materijalnoj obavezi Ministarstvo odbrane Republike Srbije poziva lica muškog pola rođena 2002. godine da ispune svoju zakonsku obavezu i uvedu se u vojnu evidenciju. Obavezi uvođenja u vojnu eviudenciju podležu i lica muškog pola starijih godišta, rođena u periodu od 1992. do 2001, koja iz bilo kojih razloga nisu uvedena u evidenciju vojnih obveznika. Uvođenje u evidenciju može se izvršiti u nadležnom Centru Ministartsva odbrane za lokalnu samoupravu ili opštinskoj kancelariji, a prema mestu prebivališta, nakasnije do 28. februara 2020. godine. U Kikindi se uvođenje u evidenciju može izvršiti svakog radnog dana, u periodu od 9 do 13 časova. 

Narodna biblioteka „Jovan Popović“:

Narodna biblioteka „Jovan Popović“ u Kikindi raspisala je konkurs za dodelu književne nagrade „Đura Đukanov“. Konkurs je otvoren do 31. maja. Nagrada se, po propozcijama, dodeljuje za najbolju zbirku priča autora mlađeg od trideset pet godina pisanu na srpskom jeziku, pod uslovom da rukopis prethodno nije bio objavljivan u celosti ili u delovima. Nagrada podrazumeva štampanje knjige džepnog formata, u tvrdom povezu i tiražu od 350 primeraka. Rukopisi se dostavljaju isključivo u elektronskom formatu na sledeću adresu: konkurs_djukanov@hotmail.com s naznakom „Za literarni konkurs Đura Đukanov“.

Akcija dobrovoljnog davanja krvi u Kikindi:

Crveni krst Kikinda i Zavod za transfuziju krvi Vojvodine, u ponedeljak, 27. januara organizuju akciju dobrovoljnog davanja krvi. Svi koji to žele, dragocenu tečnost moći će da daruju u prostorijama Crvenog krsta, od 9 do 13 sati.

Kulturni centar Kikinda:

Izložba „Ikone“ Ilije Mrkajića biće otvorena večeras u galeriji Kulturnog centra, sa početkom u 19 časova. 

U okviru francuskog filmskog karavana, od ponedeljka, 27. do četvrtka 30. januara, u Kulturnom centru biće prikazana četiri ostvarenja. Početak projekcija je u 20 sati, ulaz je slobodan.

Četvrtfinalne borbe guskova u nedelju u Mokrinu:

Četvrtfinalna nadmetanja 34. Svetskog prvenstva u borbi guskova biće održana u nedelju, 26. januara u Mokrinu. Početak je u 10 časova. 

Kursna lista:

Dinar danas ima približno istu vrednost prema evru kao juče i zvanični srednji kurs iznosi 117,5388 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije.

Vreme:

Jutro hladno, tokom dana sunčano i relativno toplo za ovo doba godine. Danas u Kikindi maksimalno 5 stepeni.

Bioprognoza:

Relativno nepovolјna biometeorološka situacija za većinu hronično obolelih. Izvestan oprez se savetuje srčanim i cerebrovaskularnim bolesnicima, kao i astmatičarima tokom prepodneva. Kod osetlјivih osoba su mogući reumatski bolovi i neraspoloženje.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!