Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 23. septembar

Danas je sreda, 23. septembar

Hitna služba:

U toku jučerašnjeg dana kikindska Hitna pomoć intervenisala je 28 puta. Na poziv pacijenata bilo je 17 pregleda, dok je pomoć u ambulanti potražilo 11 građana.

Policijska uprava:

Na teritoriji Severnobanatskog upravnog okruga, u toku jučerašnjeg dana, registrovana je jedna saobraćajna nezgoda na području Sente, sa pričinjenom materijalnom štetom.

Isključenje struje:

Danas, u periodu od 8 do 10 sati, zbog radova na električnoj mreži struje neće imati: Radnički dom, Autobuska stanica, Opštinski sud, Ulica Miloša Velikog, od Braće Tatića do Ulica Uglješe Terzina, od Vuka Karadžića do Miloša Velikog, i Ulica Uglješe Terzina, od Vuka Karadžića do Miloša Velikog. 

Nagrađeni najbolji radovi na Konkursu za najbolji trejler za knjigu:

Najbolji trejler za knjigu na ovogodišnjem konkursu kikindske Biblioteke, prema odluci žirija napravio je Ilija Kozomora, učenik III/1 odeljenja OŠ „Vuk Karadžić“ u Kikindi, dok je na društvenim mrežama najveći broj sviđanja imao rad Tomislava Cvetkovića iz OŠ „Nikola Tesla“ iz Beograda. Druga po broju sviđanja na Fejsbuk stranici bila je Inga Laćarac iz Sremske Kamenice. Autori ostalih 8 radova koji su ušli u uži izbor pohvaljeni su i nagrađeni knjigama. 

RCT „Dušan Vasiljev“ organizuje prijem za nove polaznike:

Regionalni centar za talente „Dušan Vasiljev“ u subotu, 26. septembra u 10 časova u Gimnaziji organizuje prijem za nove polaznike, uzrasta od 7. razreda osnovne do 4. razreda srednje škole. Testiranja neće biti ni ove godine, a zainteresovani će moći da se opredele za neku od devet oblasti. Pohađanje nastave i rad u Centru potpuno su besplatni za sve polaznike.

Sport:

U finalu Kupa Streljačkog saveza Srbije, održanom u Smederevu, takmičari Strelajčke družine „Kikinda“ osvojili su tri medalje. Dimitrije Stefanović se okitio srebrnim i bronzanim odličjem, a Stefan Terek osvojio je bronzu. 

Kursna lista:

Zvanični srednji kurs dinara prema evru iznosi danas 117,5836 dinara za evro, što je neznatna promena u odnosu na juče, objavila je Narodna banka Srbije.

Vreme:

Prijatno toplo, maksimalno 28 stepeni.

Bioprognoza:

Pratite nas FB
error: Content is protected !!