Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA – 23. mart

Danas je petak, 23. mart

 

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć Kikinda u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 37  puta, od čega je 22  intervencija bilo na poziv pacijenata, dok je u ambulanti obavljeno 15 pregleda.

Besplatan mamografski pregled
Povodom Nacionalnog dana borbe protiv raka dojke, Opšta bolnica u Kikindi oragnizuje besplatne momografske preglede za dame starije od 50 godina. Pregledi će biti obavljani u periodu od 13 do 19 časova.
Besplatni pregledi :
Akcija besplatnih preventivnih pregleda, koju je u septembru pokrenulo Ministarstvo zdravlja  nastavlja se u nedelju, 25. marta. Pregledi će se obaviti u Opštoj bolnici u Kikindi u periodu od 8 do 16 sati i podrazumevaju ultrazvuk abdomena,pregled melanoma (mladeža) i ginekološke preglede.
 Policijska Uprava kikinda:

Na teritoriji Severnobanatskog okruga u toku  jučerašnjeg dana zabeležena je jedna saobraćnajna nezgoda.

Nove zakonske mere:

Maksimalna količina alkohola u krvi za vozače smanjena je sa 0,3 na 0,2 promila, veće su kazne za prekoračenje brzine, dok su kazne za nevezivanje pojasa duplirane, novine su koje donose izmene Zakona o bezbednosti saobraćaja koje su juče usvojene u Skupštini Srbije. Zakon stupa na snagu osmog dana od objavljivanja u Službenom glasniku.

Kursna lista:

Dinar je danas za 0,2 odsto jači prema evru nego juče i zvanični srednji kurs je 118,4110 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije (NBS).

Obrazovanje: 

U okviru projekta interkulturalne razmene četrnaest učenika i dva profesora Gimnazije „Dušan Vasiljev“ provelo je nedelju dana u gradiću Falkonara. Učenici srednje škole iz Italije koji su bili domaćini Kikinđanima, uzvratiće posetu našem gradu krajem aprila.

Vreme:

JOš danas nestabilno vreme, a za vikend se predviđa prestanak padavina, delimično razvedravanje i temperatura od 4 do 7 stepeni po Celzijusu u toku dana.

Bioprognoza:

Biometeorološka situacija može imati nepovolјan uticaj na većinu hroničnih bolesnika. Poseban oprez se savetuje osobama sa kardiovaskularnim obolјenjima i astmatičarima. Moguće meteoropatske reakcije su razdražlјivost, pospanost i glavobolјa. U saobraćaju se preporučuje dodatna opreznost.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!