Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 23. maj

Danas je subota, 23. maj

 

Hitna služba:

Zaposleni u kikindskoj Hitnoj pomoći juče su intervenisali 19 puta. Na poziv pacijenata bilo je 11 intervencija, dok je u ambulanti pomoć zatražilo 8 građana. 

Obeležena gradska slava:

U okviru svečanog obeležavanja slave grada, letnjeg Svetog Nikole, juče su u Gradskoj kući proglašeni najbolji slavski kolači. Žiri je i ovoga puta imao težak zadatak, da od 18 izabere najbolje. Za najbolji izgled slavskog kolača proglašen je kolač Udruženja žena “Narcis“ iz Novih Kozaraca, najbolji ukus imao je kolač Doma učenika “Nikola Vojvodić“ u Kikindi, dok je najbolji slavski kolač napravila Marija Nakrajkućin. 

Konkurs za upis polaznika Centra za osnovnu policijsku obuku:

Ministarstvo unutrašnjih poslova raspisalo je konkurs za upis polaznika Centra za osnovnu policijsku obuku, koji je otvoren do 5. juna. Za potrebe Policijske uprave u Kikindi konkurs je raspisan za ukupno 19 polaznika i to 10 za radno mesto policajac za potrebe policijskih ispostava Kikinda, Ada, Senta, Kanjiža i Čoka, 9 za radno mesto saobraćajni policajac za potrebe Odeljenja saobraćajne policije u Kikindi i 20 polaznika za radno mesto granični policajac (10  za Stanicu granične policije Kikinda i 10 za Stanicu granične policije Đala). Prijava na konkurs sa dokumentacijom, podnosi se policijskoj stanici po mestu prebivališta kandidata. Uslovi konkursa mogu se naći i na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova mup.gov.rs  i sajtu Centra za osnovnu policijsku obuku copo.edu.rs.

Kompanija FCC:

U okviru prolećne akcije sakupljanja kabastog otpada, do ponedeljka, 25. maja kontejneri za krupan otpad biće postavljeni na uglovima sledećih ulica u Mokrinu: Milana Malenčića i Rade Trnića, Milana Malenčića i Braće Despotov, Milana Malenčića i Generala Drapšina, i ulica Rade Trnića i Iva Lole Ribara. U gradskoj zoni, takođe do ponedeljka 6 kontejnera biće postavljeno u Ulici Svetozara Miletića, od Oslobođenja do Save Tekelije. 

Udruženje penzionera:

Udruženje penzionera Kikinda, koje se nalazi u Ulici Vojvode Putnika broj 37, obaveštava starije sugrađane da je počelo sa radom. Svi penzioneri koji žele da ugovore i realizuju svoje potrebe po svim povoljnostima i uslovima koje Udruženje nudi, mogu to učiniti ponedeljkom, sredom i petkom od 9 do 12 časova. Radi bezbednosti svih, neophodno je poštovati sve propisane mere zaštite, te je pri dolasku u Udruženje neophodno nositi masku i rukavice. Telefon za dodatne informacije: 421 442

Upis u Muzičku školu:

Osnovna muzička škola „Slobodan Malbaški“ u našem gradu poziva roditelje da prijave zainteresovanu decu za upis u pripremni i prvi razred u školskoj 2020/2021. godini. Budući učenici mogu da se prijave za sledeće instrumente: klavir, klarinet, flauta, violina, harmonika, gitara i tambura, kao i za solo pevanje. Prijavljivanje se vrši putem mejla: msmalbaski@msmalbaski.com ili putem telefona: 442-474, radnim danima od 8 do 12 sati. U prijavi je potrebno navesti: ime i prezime deteta, razred u osnovnoj školi, za koji instrument se prijavljuje i kontakt telefon roditelja. Prijemni ispit biće organizovan početkom juna, a roditelji će biti obavešteni o tačnom datumu i vremenu.   

JP „Toplana“:

Javno preduzeće „Toplana“ apeluje na korisnike daljinskog grejanja da redovno izmiruju svoje obaveze za isporučenu toplotnu energiju. Korisnicima koji imaju dugovanja, a nisu u mogućnosti da izmire dug jednokratnom uplatom, JP „Toplana“ će omogućiti da isti mogu izmiriti sačinjavanjem Sporazuma o izmirenju duga u mesečnim ratama, sa krajnim rokom plaćanja celokupnog duga do 1. oktobra. Detaljnije informacije možete dobiti pozivom na brojeve: 435 055 i 402 330. 

Obaveštenje za korisnike dečjeg dodatka:

Gradski sekretarijat za društvene delatnosti obaveštava sve korisnike dečjeg dodatka, kojima je isteklo pravo za vreme vanrednog stanja, da mogu produžiti pravo do 31. maja. 

Obaveštenje za izbeglice:

Povereništvo za izbeglice i migracije u Gradskoj upravi grada Kikinde obaveštava izbeglice sa prebivalištem ili boravištem na teritoriji grada Kikinde da  javni poziv na realizaciji pomoći kroz otkup seoskih kuća u okviru Regionalnog stambenog programa traje do 1. juna. Dokumentacija za učešće na javnom pozivu može se preuzeti u kancelariji povereništva. Kontakt telefon kancelarije povereništva je 410-164.

Narodni muzej Kikinda:

Muzej u našem gradu radi od 10 do 18 sati. Svi posetioci biće u obavezi da prilikom dolaska prođu kroz dezobarijeru, kao i da nose masku i rukavice. Maksimalan broj posetilaca u galeriji je 5, a u prostoru stalne postavke 20. Od utorka do subote, od 10 do 16 časova, za posetioce je otvorena i Suvača. U prostoru mlina u isto vreme može da budu maksimalno dva posetioca, uz obavezno nošenje zaštitne opreme.

Sport:

„Narandžasto pleme“, ženski deo ekipe Kluba američkog fudbala „Mamuti“,  poziva devojčice starije od 13 godina da im se pridruže. Zainteresovane dame mogu da se jave preko Fejsbuk stranica Orange Tribe Kikinda i Klub američkog fudbala Mamuti, putem mejla kikindamamuti@gmail.com ili pozivom 066 20 22 50 (trener Branislav Fekete).

Kursna lista:

Dinar će u ponedeljak, 25. maja neznatno promeniti vrednost prema evru i zvanični srednji kurs biće 117,5890 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije.

Vreme:

Danas promenljivo oblačno, maksimalno 22 stepena.

Bioprognoza:

Biometeorološke prilike uticaće nepovolјno na osobe sa kardio i cerebrovaskularnim tegobama, a svim hroničnim bolesnicima savetuje se pridržavanje propisane terapije i smanjenje fizičkih aktivnosti. Glavobolјa i bolovi u kostima i zglobovima moguće su meteoropatske reakcije.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!