Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 23. jun

Danas je nedelja, 23. jun

Prolećna akcija sakupljanja kabastog otpada:

U okviru akcije sakupljanja kabastog otpada danas i u ponedeljak po jedan konktejner biće postavljen u sledećim ulicama: Branka Vujina, Barska, Živice Dokića i Vojvode Putnika (kod Gimnazije „Dušan Vasiljev“), a dva kontejnera nalaziće se u Ulici Branka Radičevića. 

Letnje radno vreme kompanije FCC:

Kompanija FCC obaveštava građane da će od ponedeljka, 24. juna, vršiti redovan program sakupljanja komunalnog otpada po izmenjenom letnjem radnom vremenu, od 5 do 13 časova, i od 17 do jedan sat posle ponoći.

Raspisan konkurs za dodelu podsticaja za razvoj preduzetništva: 

Gradsko veće Kikinde i ove godine raspisalo je Javni konkurs za dodelu podsticaja za razvoj preduzetništva, mikro, malih i srednjih preduzeća do 100 zaposlenih, na teritoriji našeg grada. Lokalna samouprava za ovu namenu opredelila je dva miliona dinara, a konkurs je otvoren do 28. juna. 

Međunarodni kulinarski kamp u Ekonomsko-trgovinskoj školi:

U Ekonomsko-trgovinskoj školi u Kikindi u toku je kulinarski kamp u okviru projekta “Omladinska kulinarska laboratorija“ koji realizuje nevladina organizacija “Resurs za održivi centar“. Na kampu se izučavaju specijaliteti sa naših prostora, a  pored naših učenika učestvuju i đaci kuvarskog smera iz Segedina, Temišvara i sa Korčule u Hrvatskoj. Saradnja sa učenicima iz regiona traje već nekoliko godina, a kikindska škola ponovo je dobila priliku da preko projekta koji finansira Evropska unija ugosti učenike iz nekoliko zemalja. Grad Kikinda takođe je podržao ovaj projekat, a u septembru će, kada se budu održavali Dani ludaje, učenici ponovo boraviti u našem gradu.

Novi konkurs za sufinansiranje investicija u pčelarstvo:

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo raspisao je novi, drugi po redu ovogodišnji konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za sufinansiranje investicija u pčelarstvo na teritoriji AP Vojvodine.

Za ovaj konkurs je izdvojeno više od šest miliona dinara za nabavku novih pčelinjih društava, a pravo da učestvuju imaju sva lica koja su upisana u Registar poljoprivrednih gazdinstava.

Prednost će imati pčelari koji su pogođeni pomorom pčela.

Konkurs je otvoren do utroška sredstava, zaključno sa 25. junom.

Koncert u hramu Svetog oca Nikole u Kikindi:

Srpska pravoslavna crkvena opština Kikinda danas, 23. juna sa početkom u 19 časova, organizuje koncert pet horova u hramu Svetog Nikole. Koncert će biti upriličen povodom obeležavanja 800 godina samostalnosti Srpske pravoslavne crkve i 250 godina od početka gradnje Hrama u centru našeg grada. Nastupiće hor pri Hramu svetog Nikole, „Mirosnice“ iz Zrenjanina, hor „Kornelije Stanković“, hor Kulturnog centra „Atendite“ i hor „Sveti Josif Temišvarski“ pri Hramu svetih Kozme i Damjana.

Dečje pozorište Lane:

Danas, 23. juna u Dečjem pozorištu „Lane“ biće premijerno izvedena predstava „Čarobni tim“. Početak je u 19 časova.

Memorijal Miroslav Mika Antić u Mokrinu:
 
U ponedeljak, 24. juna na Varoškom trgu u Mokrinu održaće se 34. Memorijal Miroslav Mika Antić. Početak programa je u 21 sat.
 
Sport:
 
Ekipa Odbojkaškog kluba „Ki-0230“, koju čine devojčice uzrasta do 13 godina, učestvuje na velikom Međunarodnom turniru „Festival sporta Jaslo 2019“, koji se održava u Poljskoj.

Vreme:

Danas promenljivo oblačno sa povremenom kišom. Maksimalna temperatura 27 stepeni.

Bioprognoza:

Nepovolјne biometeorološke prilike mogu doprineti pojačanju tegoba kod osoba sa povišenim krvnim pritiskom i respiratornim obolјenjima. Moguće su izraženije meteoropatske reakcije u vidu glavobolјe, razdražlјivosti i bolova na mestima starih rana. Učesnicima u saobraćaju se savetuje povećan oprez.

Projekat Gradski info realizuje se zahvaljujući sredstvima lokalne samouprave, odobrenim u okviru Konkursa za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja na teritoriji grada Kikinde u 2019. godini. 

Pratite nas FB
error: Content is protected !!