Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 23. jul

Danas je petak, 23. jul

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 43 puta. Na poziv pacijenata u gradu obavljeno je 23  pregleda, u okolnim nazeljenim selima 7, dok je u ambulanti pomoć zatražilo 13 građana. 

Radosne vesti:

U kikindskom porodilištu u toku jučerašnjeg dana rođena je jedna beba (devojčica).

Policijska uprava Kikinda:

Prema podacima Policijske uprave Kikinda, u toku jučerašnjeg dana, na teritoriji Severnobanatskog upravnog okruga, registrovana je jedna saobraćajna nezgoda u Kikindi. Registrovan je požar na području Čoka u mestu Sanad, zbog ljudske nepažnje, sveća je izazvala štetu. 

Sakupljanje krupnog otpada:

Akcija sakupljanja kabastog otpada, koju organizuju kompanija FCC i Sekretarijat za zaštitu životne sredine, do 1. avgusta se sprovodi u Mokrinu. Kontejneri će od danas do ponedeljka biti postavljeni na sledećim lokacijama u ovom selu: ugao ulica Milana Malenčića i Rade Trnića, ugao ulica Milana Malenčića i Toze Markovića, ugao ulica Milana Malenčića i Nova i ugao ulica Rade Trnića i I. L. Ribara, a od ponedeljka, do četvrtka, 29. jula: ugao ulica Đure Jakšića i Uroša Kuzmanova, ugao ulica Branka Radičevića i Nikole Tešina, ugao ulica I. L. Ribara i Svetog Save i u Ulici 2. Oktobar. 

Akcija dobrovoljnog davanja krvi:

Treća redovna akcija dobrovoljnog davanja krvi u ovom mesecu biće organizovana u ponedeljak, 26. jula, u prostorijama Crvenog krsta, u periodu između 8:30 i 13 sati. Zalihe dragocene tečnosti su u letnjim mesecima na minimumu, pa se pozivaju građani da se odazovu akciji u što većem broju. 

NSZ:

Na osnovu Sporazuma o saradnji sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Nacionalna služba za zapošljavanje poziva nezaposlena lica da se prijave za pohađanje specijalističkih obuka iz oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija. Obuke će biti realizovane onlajn, a učešće nezaposlenih lica sa evidencije NSZ, koja se prijave za ovaj vid stručnog usavršavanja, je potpuno besplatno. Jedini uslov za pohađanje obuka je poznavanje engleskog jezika, a prijavljivanje kandidata će se obavljati preko internet sajta: gsi.algoritam.org. Rok za prijavljivanje nezaposlenih lica je 1. septembar, dok je početak programa planiran za 13. septembar 2021. godine.

Konkurs za kupovinu seoskih kuća sa okućnicom:

Ministarstvo za brigu o selu raspisalo je javni konkurs za dobijanje bespovratnih sredstava, u maksimalnom iznosu od 1,2 miliona dinara, za kupovinu seoskih kuća sa okućnicom. Pravo da konkurišu imaju državljani Srbije, sa prebivalištem na teritoriji naše zemlje, mlađi od 45 godina i koji nemaju nekretninu u svom vlasništvu. Zainteresovana lica za kupovinu seoske kuće sa okućnicom treba da nađu objekat, dogovore se sa prodavcem oko uslova i cene i da se nakon toga obrate Gradskoj upravi. Sve informacije mogu se dobiti u IV Mesnoj zajednici ili putem telefona 321 374. 

Književno-muzički program u Narodnom pozorištu:

Poetsko-muzičko veče „Buđenje svesti“ biće organizovano večeras u Narodnom pozorištu, sa početkom u 19 sati. Učestvuju: Nada Aničić Crljenica i ansambl „Renesans“. Ulaz je slobodan. 

Letnji bioskop:

Na repertoaru letnjeg bioskopa u dvorištu Biblioteke večeras će biti dansko ostvarenje „Još jedna tura“, ovogodišnji dobitnik Oskara za najbolji strani film. Početak je u 21 sat, ulaz je slobodan. 

Tera Viva art festival:

Tera Viva art fest, prateći program Internacionalnog simpozijuma vajara, biće održan danas i sutra u dvorištu Ateljea „Tera“, u Ulici Danila Kosića bb. Program namenjen deci, u okviru kojeg će biti održane radionice i igraonice, biće realizovan danas sa početkom u 16 sati. Muzički deo programa oba dana festivala počinje u 20 sati. Svi programi su besplatni. 

Kursna lista:

Zvanični srednji kurs je 117,5571 dinar za jedan evro, što je najjača vrednost dinara prema evru u ovoj godini, objavila je Narodna banka Srbije.

Sport:

Strongmen Evro kup će po 19. biti biti održan sutra, 24. jula u Novim Kozarcima, na terenima „Slobode“. Takmičenje će okupiti 7 snagatora iz Poljske, Rumunije, Bosne i Hercegovine i Srbije, koji će se nadmetati u 6 atraktivnih disciplina. Program počinje u 18 sati nastupom KUD „Petar Kočić“ iz Novih Kozaraca. 

Noćni turnir u malom fudbalu u Iđošu počinje u subotu, 31. jula, kotizacija po ekipi je 7 hiljada dinara, a prijavljivanje traje do 30. jula, kada će biti obavljen i žreb. Takmičenje se organizuje pod pokroviteljstvom Mesne zajednice Iđoš i lokalne samouprave, a ekipu koja osvoji prvo mesto očekuje nagrada od čak 160 hiljada dinara. Drugoplasirana ekipa dobija 50 000, a treća 30 000 dinara. Sve informacije se mogu dobiti na: 064 317 84 43

Uprava OFK “Kikinde“ obaveštava sve navijače, ljubitelje fudbala, prijatelje kluba i ostale zainteresovane da je počela prodaja sezonskih karata za takmičarsku sezonu 2021/22. Kikindski klub se od ove sezone takmiči u Srpskoj ligi – Vojvodina, koja je treći stepen fudbalskog takmičenja u Srbiji. Sezonske karte važe za sve prvenstvene utakmice koje se igraju na stadionu OFK “Kikinda“ i koštaju 2.500 dinara. Sezonske karte važiće i za utakmice KUP-a, dok će cena pojedinačnih ulaznica iznositi 200 dinara. Sve informacije za kupovinu sezonskih karata mogu da se dobiju na brojeve telefona: 064/99-75-175 i 064/27-92-822.

Vreme:

Malo do umereno oblačno i toplo, sa slabim vetrom. Najviša temperatura u Kikindi biće do 29 stepeni. 

Bioprognoza: 

Povolјni termički uslovi pogodovaće većini hronično obolelih i osetlјivih osoba. Izvestan oprez se savetuje osobama sa srčanim problemima. Meteoropatske reakcije mogu biti izražene u vidu glavobolјe. Preporučuje se umerena fizička aktivnost i boravak u prirodi uz primenu adekvatne UV zaštite.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!