Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 23. februar

Danas je utorak, 23. februar

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 29 puta. Na poziv pacijenata obavljeno je 17  pregleda, dok je 12  građana pomoć zatražilo u ambulanti. 

Policijska uprava:

Na teritoriji Severnobanatskog upravnog okruga u toku jučerašnjeg dana registrovane su dve saobraćajne nezgode u Kikindi, u kojima je pričinejna manja materijalna šteta. 

Matičarska služba:

Prema podacima Matičarske službe, u toku proteklog vikenda na teritoriji našeg grada skolpljena su dva braka, po jedan u Kikindi i u Mokrinu. 

Epidemiološka situacija u Kikindi:

Prema jučerašnjim podacima ZZJZ u Kikindi su aktivna 224 slučaja. Na dnevnom nivou registruje se oko 20 novozaraženih, što je znatno više nego na početku meseca. Od početka epdiemije do 21. februara od koronavirusa obolelo je 3 447 osoba. 

Akcija dobrovoljnog davanja krvi:

Na jučerašnju akciju dobrovoljnog davanja krvi došlo je 78 potenicjalnih davalaca, od kojih je 68 darovalo dragocenu tečnost. Naredna akcija biće održana 8. marta. 

Za članove Udruženja „Srpski ratni veterani“ besplatno testiranje na prisustvo antitela:

Udruženje „Srpski ratni veterani“ u našem gradu obaveštava članove, koji su zainteresovani da urade testiranje na pristustvo antitela na koronavirus, da mogu radnim danima od 11 do 14 sati da se jave u kancelariji Udruženja, koja se nalazi na Trgu srpskih dobrovoljaca broj 10 kancelarija broj 1 ili putem telefona 502-011. Akcija traje do kraja februara i besplatna je za ratne veterane. 

Grad raspisao konkurs za dodelu sredstava za podsticaj mladih talenata:

Lokalna samouprava raspisala je Konkurs za dodelu novčanih sredstava za podsticaj i razvoj mladih talenata na teritoriji Grada Kikinde. Finansiranje, sufinansiranje, podrška, pomoć ili podsticaj mogu se odobriti u oblasti nauke, kulture i umetnosti. Minimalan iznos sredstava koji se može odobriti pojedincu  je 10.000 dinara, dok maksimalan iznos koji se u toku godine može odobriti pojedincu iznosi 100.000 dinara. Konkurs je otvoren do utroška sredstava. Više o opštim i posebnim uslovima konkursa, kao i potrebnoj dokumentaciji, možete pročitati na zvaničnoj internet prezentaciji grada kikinda.org.rs. 

Poziv punoletnim licima za uvođenje u vojnu evidenciju:

Na osnovu Zakona o vojnoj, radnoj i materijalnoj obavezi Ministarstvo odbrane Republike Srbije poziva lica muškog pola rođena 2003. godine da ispune svoju zakonsku obavezu i uvedu se u vojnu evidenciju. Obavezi uvođenja u vojnu eviudenciju podležu i lica muškog pola starijih godišta, rođena od 1991. do 2002. godine, koja iz bilo kojih razloga nisu uvedena u evidenciju vojnih obveznika. U Kikindi se uvođenje u evidenciju može izvršiti svakog radnog dana u periodu od 9 do 15 časova, do 28. februara, u Centru Ministarstva odbrane, u Ulici Kralja Petra I 37. 

Biblioteka:

Narodna biblioteka „Jovan Popović“ organizuje Književni klubić, program namenjen deci uzrasta od 4 do 8 godina. Radionica ima za cilj podsticanje prečitalačkih sposobnosti, razvijanja čitalačkih navika i podizanja stepena razumevanja pročitanog. Zbog epidemiološke situacije broj mesta je ograničen, a zainteresovani se mogu prijaviti lično ili na i- mejl kultura@kibilioteka.org.rs . Prijava traje do 1. marta. 

Narodna biblioteka „Jovan Popović“ i ove godine organizuje pripremu za polaganje završnog ispita iz srpskog jezika. Priprema počinje u martu i traje do juna, a obrađuje se kompletno gradivo koje će biti na završnom ispitu. Sa maturantima će raditi Slobodan Tomić, profesor srpskog jezika i književnosti i Dunja Brkin Trifunović, profesor srpske književnosti i jezika. Zainteresovani se mogu prijaviti lično, na Dečjem odeljenju Biblioteke, najkasnije do 1. marta. Priprema je besplatna za članove Biblioteke. Telefon za informacije 0230/316-082.

Narodno pozorište: 

Na repertoaru Narodnog pozorišta u Kikindi u petak, 26. ferbuara biće „Smrt čoveka na Balkanu“. Početak predstave je u 19 sati. 

Kursna lista:

Zvanični srednji kurs iznosi 117,57 dinara za jedan evro, što je najveća vrednost dinara u odnosu na evro u ovoj godini, objavila je Narodna banka Srbije

Vreme:

I danas sunčano i toplo. Najviša temperatura u Kikindi biće 14 stepeni. 

Bioprognoza: 

Očekivana biometeorološka situacija će biti relativno povolјna za većinu hroničnih bolesnika, uz umerene aktivnosti tokom dana i slojevito odevanje. Izvesna opreznost se savetuje srčanim bolesnicima. Moguće su meteoropatske reakcije u blažoj formi u vidu glavobolјe i zamaranja.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!