Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 23. februar

Danas je subota, 23. februar 

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć Kikinda u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 24 puta, 17 intervencija bilo je na poziv pacijenata, dok je u ambulanti pomoć zatražilo 7 pacijenata.

Radosne vesti:

Na Ginekološko-porođajnom odeljenju Opšte bolnice u Kikindi u toku jučerašnjeg dana rođen je jedan dečak.

Isplata socijalnih davanja:

Danas će biti isplaćeni dečji i roditeljski dodatak za januar, kao i drugi deo penzija za prethodni mesec za korisnike PIO Fonda. 

Nacionalna služba za zapošljavanje:

Javni pozivi i konkursi Nacionalne službe za zapošljavanje objavljeni su na sajtu Nacionalne službe za zapošljavanje NSZ, dok će u publikaciji „Poslovi“ biti obajvljeni 27. februara. 

Informacije o novim javnim pozivima i konkursima svi zainteresovani mogu dobiti i u svakoj organizacionoj jedinici NSZ, kao i preko Pozivnog centra NSZ, pozivom na broj: 0800/300-301 (besplatan poziv iz fiksne telefonije).

Javni poziv za dodelu pomoći namenjene poboljšanju uslova stanovanja izbeglica:

Komisija za izbor korisnika za dodelu pomoći izbeglim licima sa prebivalištem ili boravištem na teritoriji Kikinde obaveštava da je Javni poziv za dodelu pomoći namenjene poboljšanju uslova stanovanja porodica izbeglica koje su bile korisnici programa kupovine seoske kuće sa okućnicom iz sredstava budžeta Republike Srbije i AP Vojvodine u vidu građevinskog materijala za popravku ili adaptaciju predmetne seoske kuće sa okućnicom na teritoriji grada Кikinde objavljen na oglasnim tablama Gradske uprave i seoskih mesnih zajednica, oglasnoj tabli Komesarijata za izbeglice i migracije i na internet stranici grada.  Poziv je otvoren do 14. marta. 

Otvoren konkurs za upis u vojne škole u školskoj 2019/2020.

Ministarstvo odbrane Republike Srbije obaveštava građane da je u toku upis učenika u prvi razred Vojne gimnazije i Srednje stručne vojne škole, kao i kadeta na Vojnoj akademiji i Medicinskom fakultetu VMA. Na konkurs se mogu prijaviti kadnidati muškog i ženskog pola. Tekst konkursa u celini se može videti na internet prezentaciji pomenutih obrazovnih ustanova, kao i na oglasnoj tabli Centra Ministarstva odbrane u Kikindi, koji se nalazi na adresi Kralja Petra I broj 37. Sve dodatne informacije se mogu dobiti pozivom na broj telefona 442-246

Besplatan početni kurs mađarskog jezika za članove Biblioteke:

Narodna biblioteka „Jovan Popović“ organizuje besplatan kurs mađarskog jezika za početnike, za svoje članove starije od 20 godina. Broj mesta je ograničen, a zainteresovani mogu da se prijave putem broja telefona: 422-533, do 11. marta. 

Pripreme za malu maturu:

Narodna biblioteka „Jovan Popović“ i ove godine organizuje pripremu za polaganje završnog ispita za školsku 2018/19. godinu iz srpskog jezika. Zainteresovani se mogu prijaviti lično na Dečjem odeljenju, najkasnije do 1. marta. Časovi su besplatni za članove Biblioteke. Broj mesta je ograničen. 

Festival etnološkog filma u Muzeju:

Večeras, poslednjeg dana Festivala etnološkog filma u Narodnom muzeju biće prikazani filmovi „Petrovske lile“, „Čovek mašina“ i „Trajanje“. Projekcije počinju u 18 časova, a ulaz je besplatan. 

Narodno pozorište:

Predstava „Sumnjivo lice“, rađena po komadu Branislava Nušića, biće premijerno izvedna na sceni Narodnog pozorišta u Kikindi večeras sa početkom u 20 sati. Prva repriza zakazana je za ponedeljak, 25. februar. 

Dečje pozorište „Lane“:

Predstava za decu i odrasle „Lepotica i zver“ biće izvedena na sceni Dečjeg pozorišta „Lane“ u nedelju, 24. februara sa početkom u 17 časova. 

Koncert povodom Dana žena:

Pevač folk muzike Milan Topalović Topalko nastupiće u hali Sportskog centra jezero u petak, 8. marta, povodom Dana žena. Koncert je poklon lokalne samouprave sugrađanima, a i ove godine biće obezbeđen besplatan prevoz iz svih okolnih sela. 

Sport:

U okviru 17. kola Superlige Srbije rukometaši „Kikinde Grindeks“ večeras u hali SC „Jezero“ dočekuju pančevački „Dinamo“, trenutnog lidera na prvenstvenoj tabeli. Utakmica počinje u 18 sati.  

Vreme:

Danas pretežno sunčano i hladno. Najviša temperatura u Kikindi biće 1 stepen. 

 

Pratite nas FB
error: Content is protected !!