Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 23. avgust

Danas je četvrtak, 23. avgust

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć Kikinda u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 44 puta, 27 intervencija je bilo na poziv pacijenata, dok je u ambulanti obavljeno 17 pregleda.

Porođajno odeljenje:

Na Porođajnom odeljenju kikindske bolnice juče su rođene četiri bebe, dva dečaka i dve devojčice.

Policijska uprava:

U toku jučerašnjeg dana na teritoriji Severnobanatskog okruga registrovana je jedna saobraćajna nezgoda u Kikindi, u kojoj je jedno lice zadobilo lake telesne povrede.

Nacionalna služba za zapošljavanje:

Nacionalna služba za zapošljavanje će danas, 23. avgusta, izvršiti isplatu redovne novčane naknade nezaposlenim licima za jul 2018. godine.

Gradska kuća:

Igor Mirović, predsednik Pokrajinske vlade, i Vladan Vukosavljević, ministar kulture i informisanja u Vladi Republike Srbije, juče su zajedno sa predstavnicima lokalne samouprave obišli Centar za likovnu i primenjenu umetnost ,,Terra“. Ministar Vukosavljević je prilikom jučerašnje posete rekao da je Muzej „Terra“ jedinstvena ustanova tog tipa u svetu i odličan primer realizacije sredstava dobijenih po konkursu Ministarstva kulture „Gradovi u fokusu“.

Letnji bioskop:

Kriminalistička drama „Američka pastorala“, sa Juanom Makgregorom i Dženifer Koneli u glavnim ulogama, biće prikazana u dvorištu Narodne biblioteke danas sa početkom u 21 sat, ulaz je besplatan.

Likovna kolonija u Novim Kozarcima:

Likovna kolonija u Novim Kozarcima pod nazivom „Slikari u našoj ulici“ od petka, 24. avgusta do nedelje, 26. avgusta okupiće slikare čija će dela biti izložena u Galeriji „Zdravko Mandić“ u Novim Kozarcima. U petak u 18 časova na imanju porodice Novaković u Novim Kozarcima biće otvorena 10. jubilarna kolonija.

Dečje pozorište „Lane“:

Na letnjoj sceni Dečjeg pozorišta „Lane“ sutra, 24. avgusta biće izvedena predstava „Ježeva kućica“, rađena po tekstu Branka Ćopića. Početak je u 19 sati.

Kursna lista:

Dinar će danas, zadržati približno istu vrednost prema evru kao i juče i zvanični srednji kurs iznosi 118,03 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije.

Vreme:

I danas sunčano i toplo. Maksimalna temperatura u Kikindi 33 stepena.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!