Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 23. april

Danas je utorak, 23. april

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć Kikinda u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 33 puta, 21 intervencija bila je na poziv pacijenata, dok je u ambulanti obavljeno 12 pregleda. 

Policijska uprava:

U toku jučerašnjeg dana na teritoriji Severnobanatskog okruga registrovana je jedna saobraćajna nezgoda u Kikindi, u kojoj nije bilo povređenih lica. 

Nacionalna služba za zapošljavanje:

Nacionalna služba za zapošljavanje obaveštava javnost da će danas preko Poštanske štedionice izvršiti isplatu redovne novčane naknade nezaposlenim licima za mart. Privremena novčana naknada za mart licima koja žive na i izvan teritorije AP Кosova i Metohije, biće isplaćena u sredu, 24. aprila. 

Isključenje struje:

Zbog planiranih radova u okviru godišnjeg remonta danas od 8:30 do 12:30 sati bez struje će ostati celo selo Novi Kozarci, celo Rusko Selo, deo Banatskog Velikog Sela, od centra prema Novim Kozarcima, i ceo Banat sa upravom. 

Sutra, 24. aprila u periodu od 10 do 10:30 bez struje će ostati neparna strana Albertove ulice, od Kiš Mihalja do Đure Oličkova. 

U sredu, 24. i u četvrtak, 25. aprila u periodu od 8:30 do 12:30 sati bez struje će ostati ceo Sajan. 

Prolećna akcija sakupljanja kabastog otpada: 

U okviru prolećne akcije sakupljanja krupnog otpada u seoskim mesnim zajednicama, kontejneri će do ponedeljka, 29. aprila biti postavljeni u Ruskom Selu. Danas i sutra kontejneri će se nalaziti na uglovima sledećih ulica: Stevice Jovanovića i Žarka Zrenjanina, Solunskih dobrovoljaca i Žarka Zrenjanina, Braće Domazet i Njegoševe, i u Ulici Braće Opsenice (kod Veterinarske stanice). 

U gradskoj zoni, danas i u sredu 5 kontejnera nalaziće se u Ulici Miloša Velikog, od Stevana Sremca do Uglješe Terzina, a jedan kontejner biće postavljen u Ulici Save Tekelije. 

Savetovalište u Apoteci Cvejić:

Dva puta mesečno, 10. i 25. u periodu od 9 do 12 sati, u Apoteci „Cvejić“ na adresi Trg srpskih dobrovoljaca broj 36, biće otvoreno savetovalište o dijabetesu i povišenom krvnom pritisku. 

Narodno pozorište:

Komedija „Izbiračica“, rađena po tekstu Koste Trifkovića, biće izvedena na sceni Narodnog poozorišta u Kikindi večeras sa početkom u 20 sati.

Narodna bilbioteka „Jovan Popović“:

Knjiga „Ljubav piše memoare“, autora Joce Martinova, biće predstavljena večeras u Narodnoj biblioteci „Jovan Popović“. Početak promocije je u 19 časova. 

Kursna lista:

Dinar je danas neznatno promenio vrednost prema evru u odnosu na juče, i zvanični srednji kurs iznosi 118,04 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije. 

Sport:

U okviru drugog kola Plej kupa Superlige Srbije rukometaši „Kikinde Grindeks“ će u hali SC „Jezero“ u četvrtak, 25. aprila igrati portiv ekipe „Šamot 65“ iz Aranđelovca. Početak utakmice je u 19 sati.  

Vreme:

Danas oblačno sa povremenom kišom i pojačanim jugoistočnim vetrom. Najviša temperatura u Kikindi biće 17 stepeni. 

 

Pratite nas FB
error: Content is protected !!