Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 22. septembar

Danas je utorak, 22. septembar

Za stanovnike severne Zemljine polulopte danas u 15:31 časova, počinje jesen. U isto vreme za stanovnike južne Zemljine polulopte počinje proleće, saopštilo je Astronomsko društvo „Ruđer Bošković“.

Hitna služba:

U toku jučerašnjeg dana kikindska Hitna pomoć intervenisala je 26 puta. Na poziv pacijenata bilo je 17  pregleda, dok je pomoć u ambulanti potražilo 9 građana.

Policijska uprava:

Na teritoriji Severnobanatskog upravnog okruga, u toku jučerašnjeg dana, registrovane su četiri saobraćajne nezgode, tri na području Kikinde i jedna u Senti u kojima je pričinjena materijalna šteta.

NSZ: Isplata posebne novčane naknade

Nacionalna služba za zapošljavanje obaveštava javnost da će danas, preko Poštanske štedionice izvršiti isplatu redovne novčane naknade nezaposlenim licima za avgust 2020. godine.

Rekreativno – biciklistička vožnja od Kikinde do Nakova:

U okviru obeležavanja Evropske nedelje mobilnosti, Sekretarijat za zaštitu životne sredine Gradske uprave grada Kikinde organizuje danas u 15,30 časova, rekreativno-biciklističku vožnju od Kikinde do Nakova i nazad. Pozivaju se svi zainteresovani sugrađani da se priključe i uzmu aktivno učešće u organizovanoj vožnji bicikala i na taj način promovišu zdrav život bez automobila.

Isključenje struje:

Danas, od 8 do 10 sati, bez struje će ostati: Blok 36, Ulica Toze Markovića, od Vuka Karadžića do Ive Lole Ribara, Ive Lole Ribara, od Toze Markovića do Stevana Sinđelića, Vuka Karadžića, od Njegoševe do Stevana Sinđelića, i Stevana Sinđelića, od Vuka Karadžića do Miloša Velikog. Od 10:30 do 12:30, istog dana, elektrčnu energiju neće imati potrošači u sledećim ulicama: Miloša Velikog, od Jovana Jovanovića Zmaja do Vašarišta, Njegoševa, od Vuka Karadžića do Miloša Velikog, i Braće Bogaroški, od Miloša Velikog do Save Tekelije. 

U sredu, 23. septembra, u periodu od 8 do 10 sati, zbog radova se isključuju: Radnički dom, Autobuska stanica, Opštinski sud, Ulica Miloša Velikog, od Braće Tatića do Ulica Uglješe Terzina, od Vuka Karadžića do Miloša Velikog, i Ulica Uglješe Terzina, od Vuka Karadžića do Miloša Velikog. 

Akcija dobrovoljnog davanja krvi:

Na jučerašnju akciju dobrovoljnog davanja, došlo je 57 potencijalnih davalaca, od kojih je 44 dalo krv, a 13 to nije moglo iz medicinskih razloga. Sledeća akcija planirana je za četvrtak, 1. oktobar, od 8:30 do 13 sati, u prostorijama Crvenog krsta u Kikindi.

Objavljeni rezulatiti  „Zajednici zajedno“:

Kompanija NIS će u okviru programa „Zajednici zajedno 2020“ podržati 72 projekta.  Za realizaciju projekata Kikinda je dobila sredstva u ukupnom iznosu od 17 miliona dinara, za uvođenje sistema video nadzora, u cilju stvaranja bezbednijeg okruženja u 11 škola. 

Sport:

Na Kupu Srbije, koji je održan od 19. do 21. septembra u Teniskoj akademiji „Živković“ u Nišu, naša sugrađanka Staša Terzić, članica TK „Mokrin“, osvojila je treće mesto i postigla svoj najveći uspeh do sada. Njena osmogodišnja sestra Lena takođe je učestvovala na turniru, a nadmetanje je završila u grupnoj fazi. 

Kursna lista:

Zvanični srednji kurs dinara prema evru iznosi  117,5880 dinara za evro, što je neznatna promena u odnosu na juče, objavila je Narodna banka Srbije.

Vreme:

Sunčano i toplo, maksimalno 29 stepeni.

Bioprognoza:

Relativno nepovolјne biometeorološke prilike mogu izazvati tegobe kod većine hronično obolelih. Oprez se savetuje cerebrovaskularnim i srčanim bolesnicima. Bolovi u mišićima, nemir i pospanost se mogu javiti kao meteoropatske reakcije. Učesnicima u saobraćaju se preporučuje pojačana koncentracija.
Pratite nas FB
error: Content is protected !!