Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 22. oktobar

Danas je četvrtak, 22. oktobar

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć juče su intervenisale 30 puta. Na poziv pacijenata bila su 22 pregleda, dok je pomoć u ambulanti potražilo 10 građana.

Radosne vesti:

U toku jučerašnjeg dana u Kikindi su rođene dve devojčice.

Policijska uprava:

Na teritoriji Severnobanastkog okruga, u toku jučerašnjeg dana, registrovane su tri saobraćajne nezgode, dve na području Kikinde i jedna u Senti. U pomenutim nezgodama jedno lice je zadobilo lake telesne povrede. 

Službenici Policijske uprave u Kikindi, u okviru svojih redovnih aktivnosti, na strelištu u Crnoj Bari izvodiće bojevo gađanje do petka, 23. oktobra, u periodu od 8 do 15 časova. U cilju preduzimanja potrebnih mera bezbednosti, PU Kikinda apeluje na građane da u predviđenom vremenu ne izvode poljske radove i ne kreću se u blizini strelišta. 

Isključenje struje:

Zbog planiranih radova na električnoj mreži u petak, 23. oktobra, od 12:30 do 13:30 bez struje će ostati korisnici u Bašaidu, u Ulici Nikole Tesle, od Svetozara Markovića do Svetosavske, a od 13 do 14 sati struju neće imati potrošači u Ulici Cara Dušana u Kikindi, od Karađorđeve do Ivana Milutinovića. 

Crveni krst Kikinda:

Predavanje namenjeno sugrađanima koji brinu o starijim ili bolesnim članovima porodice biće održano u utorak, 27. oktobra u Crvenom krstu, sa početkom u 18:30 sati. Sugrađani koji žele da prisustvuju predavanju, neophodno je da potvrde dolazak na broj: 422 569. Predavanje pod nazivom „Pomoć pomagačima“ ima za cilj da neformalnim negovateljima pruži potrebne informacije i praktične savete, te olakša brigu i negu obolelih članova u kućnim uslovima. 

Izmenjen režim rada Dečjeg i Školskog dispanzera:

Dečji i Školski dispanzer ponovo su podeljeni na dve zone: crvenu, koja će primati pacijente sa povišenom temperaturom, i zelenu zonu, dok se kovid ambulanta u Mikronaselju privremeno zatvara.

Javni poziv za dodelu gradskih priznanja:

Komisija za dodelu Nagrade grada Kikinde i gradskih priznanja raspisuje Javni poziv za podnošenje predloga za dodelu Nagrade grada Kikinde i gradskih priznanja za značajna ostvarenja u oblasti kulture, obrazovanja, zdravstva, privrede i preduzetništva, sporta, humanosti i dobrotvornog rada, za 2020. godinu. Predlozi za nagrađivanje sa dokumentacijom dostavljaju se Gradskoj upravi grada Кikinde, najkasnije do 31. oktobra, na adresu: Gradska uprava Kikinda, Kancelarija broj 80, Trg srpskih dobrovoljaca 12, 23 300 Kikinda, sa naznakom: Za nagrade grada Kikinde. Dodatne informacije mogu se dobiti na broj telefona: 0230/410 – 113. 

Narodna biblioteka:

Svi đaci prvaci na teritoriji našeg grada imaju pravo na besplatnu članarinu u Biblioteci „Jovan Popović“, do 1. juna 2021. godine. Potrebno je da u pratnji jednog roditelja dođu na Dečje odeljenje Gradske biblioteke ili u mesnu biblioteku u svom selu i ostvare ovo pravo. 

Kulturni centar:

Kulturni centar Kikinda pravi svoju biblioteku. Pozivaju se svi sugrađani koji su u mogućnosti da poklone ovoj ustanovi neku knjigu, kako bi biblioteka bila što bogatija i služila svim Kikinđanima.

Sport:

Škola odbojke ,,KI 0230″ aktivno vrši upis novih članica, devojčica predškolskog i školskog uzrasta. Sve detaljnije informacije možete dobiti pozivom na broj: 063/500 956.

Vreme:

Sunčano i toplo, maksimalno 21 stepen.

Bioprognoza:

Zadržava se relativno povolјan uticaj biometeoroloških prilika na većinu hronično obolelih i osetlјivih osoba. Izvestan oprez se savetuje astmatičarima u toku prepodnevnih sati. Meteoropatske reakcije su moguće u blažoj formi. Savetuje se umerena fizička aktivnost i slojevito odevanje.
Pratite nas FB
error: Content is protected !!