Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 22. novembar

Danas je četvrtak, 22. novembar 

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć Kikinda u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 25 puta, 15 intervencije bilo je na poziv pacijenta, dok je u ambulanti pomoć zatražilo 10 pacijenata. 

Policijska uprava:

U toku jučerašnjeg dana na teritoriji Severnobanatskog okruga registrovana je jedna saobraćajna nezgoda na području Ade. U navedenoj nezgodi jedno lice je zadobilo teške telesne povrede. 

Porođajno odeljenje:

U toku jučerašnjeg dana na Porođajnom odeljenju kikidnske bolnice rođena su dva dečaka.

Isplata redovne novčane naknade:

Nacionalna služba za zapošljavanje obaveštava javnost da će preko banke Poštanska štedionica izvršiti isplatu redovne novčane naknade nezaposlenim licima za oktobar 2018. godine danas, 22. novembra. 

Raspisan konkurs za dodelu godišnjih nagrada: 

Gradsko veće je na sednici održanoj u ponedeljak, 19. novembra raspisalo konkurs za dodelu godišnjih nagrada. Godišnja nagrada dodeljuje se građanima, preduzećima, udruženjima građana i drugim organizacijama za značajna ostvarenja, naročito zalaganje i postignute uspehe u svim oblastima života i rada.

Preventivni pregledi:

U Opštoj bolnici u Kikindi do petka, 23. novembra, od 8 do 12 časova, obavljaće se preventivni urološki, rektalni i ultrazvučni pregled testisa, kao i provera vrednosti tumorskih markera za prostatu. Pregledi su namenjeni mlađoj populaciji. 

Isključenje struje:

Zbog planiranih radova na električnoj mreži danas od 10 do 14 sati bez struje će ostati sledeće ulice u Ruskom Selu: Njegoševa od, Solunskih dobrovoljaca do Stevice Jovanovića, deo Žarka Zrenjanina prema ulici Stevice Jovanovića, Braće Opsenice, od Iva Lole Ribara do Stevice Jovanovića, Iva Lole Ribara, od Braće Opsenice do Njegoševe, i Stevice Jovanovića, od Braće Opsenice do Njegoševe. 

Zbog planiranih radova na električnoj mreži takođe danas od 10 do 11 sati bez struje će ostati ceo Vincaid i okolni salaši. 

Zbog planiranih radova na električnoj mreži sutra, 23. novembra od 10 do 14 sati bez struje će ostati sledeće ulice u Ruskom Selu: Sonje Marinković, od Solunskih dobrovoljaca do Stevice Jovanovića, Braće Opsenice od Solunskih dobrovoljaca do Iva Lole Ribara, Stevice Jovanovića, od Braće Opsenice do Sonje Marinković, Iva Lole Ribara, od Braće Opsenice do Sonje Marinković, i neparna strana Solunskih dobrovoljaca, od Bratstva jedinstva do Sonje Marinković. 

Okrugli sto o ženskom preduzetništvu:

Panonska inicijativa i Grad Kikinda zajedno realizuju projekat pod nazivom „Žensko preduzetništvo neiskorišten potencijal društva“, koji finansira Kabinet ministra za inovacije i tehnološki razvoj. U okviru projekta danas, 22. novembra u 18 časova Gradskoj kući biće organizovan okrugli sto o izazovima i šansama preduzetnica. 

Kulturni centar:

Knjiga Srđana Sivčeva, mladog istoričara iz Kikinde, „Prisajedinjenje 1918. godine u svetlu Velike Kikinde“ biće predstavljena danas, 22. novembra u Kulturnom centru. Početak promocije je u 19 časova. 

Sport:

Rukometaši “Kikinde Grindex“ sinoć su ipak izgubili u punoj hali Sportskog centra “Jezero“ u prelepoj atmosferi od beogradskog “Partizana“ sa 28:27 (13:13).

Vreme:

Danas pravi jesenji dan, tmuran i kišovit. Maksimalna temperatura u Kikindi 7 stepeni.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!