Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 22. maj

Danas je petak, 22. maj

Danas se u Kikindi obeležava slava grada, dan posvećen prenosu moštiju Svetog oca Nikolaja mirlikijskog čudotvorca, praznik poznat kao letnji Sveti Nikola. Slava će biti obeležena rezanjem slavskog kolača u svečanoj sali Gradske kuće, a i ove godine biće proglašeni najbolji slavski kolači.

 

Hitna služba:

Zaposleni u kikindskoj Hitnoj pomoći juče su intervenisali 23 puta. Na poziv pacijenata bilo je 16 intervencija, dok je u ambulanti pomoć zatražilo 7 građana. 

Isplata socijalnih davanja:

Danas će biti isplaćeni naknada zarade odnosno plate za vreme porodiljskog odsustva, nege deteta i posebne nege deteta, kao i ostale naknade po osnovu rođenja i nege deteta i posebne nege deteta za april mesec. 

Konkurs za upis polaznika Centra za osnovnu policijsku obuku:

Ministarstvo unutrašnjih poslova raspisalo je konkurs za upis 1.060 polaznika Centra za osnovnu policijsku obuku, za potrebe svih 27 policijskih uprava u Srbiji, a poziv je otvoren do 5. juna. Kandidati za polaznike imaju mogućnost da se prilikom prijave na konkurs izjasne za koje radno mesto mesto žele da prođu stručno osposobljavanje: uniformisani policijski službenik na radnom mestu policajac, saobraćajni policajac i granični policajac. Uslovi konkursa mogu se naći na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova mup.gov.rs i sajtu Centra za osnovnu policijsku obuku copo.edu.rs. 

Kompanija FCC:

U okviru prolećne akcije sakupljanja kabastog otpada, do ponedeljka, 25. maja kontejneri za krupan otpad biće postavljeni na uglovima sledećih ulica u Mokrinu: Milana Malenčića i Rade Trnića, Milana Malenčića i Braće Despotov, Milana Malenčića i Generala Drapšina, i ulica Rade Trnića i Iva Lole Ribara. U gradskoj zoni, još danas krupan otpad će se sakupljati u Ulici Generala Drapšina, od Save Tekelije do Oslobođenja. Od danas do ponedeljka, 25. maja 6 kontejnera biće postavljeno u Ulici Svetozara Miletića, od Oslobođenja do Save Tekelije. 

Udruženje penzionera:

Udruženje penzionera Kikinda, koje se nalazi u Ulici Vojvode Putnika broj 37, obaveštava starije sugrađane da je počelo sa radom. Svi penzioneri koji žele da ugovore i realizuju svoje potrebe po svim povoljnostima i uslovima koje Udruženje nudi, mogu to učiniti ponedeljkom, sredom i petkom od 9 do 12 časova. Radi bezbednosti svih, neophodno je poštovati sve propisane mere zaštite, te je pri dolasku u Udruženje neophodno nositi masku i rukavice. Telefon za dodatne informacije: 421 442

U kikindskim srednjim školama mesta za 570 učenika:

Oko 500 osmaka sa teritorije našeg grada ove godine moći će da se odluči za neki od smerova ili obrazovnih profila u 4 kikindske srednje škole. Gimnazija „Dušan Vasiljev“ upisuje po dva odeljenja prirodno-matematičkog i društveno-jezičkog smera, Ekonomsko-trgovinska škola primaće buduće ekonomske tehničare i komercijaliste, trgovce, konobare i kuvare, SSŠ „Miloš Crnjanski“ farmaceutske i arhitektonske tehničare, tehničare za zaštitu životne sredine, operatere u prehrambenoj industriji i pekare, a Tehnička škola će i ove godine imati mesta za 210 đaka koji će biti upisani u sedam odeljenja iz područja rada elektrotehnike, mašinstva i saobraćaja.  

Upis u Muzičku školu:

Osnovna muzička škola „Slobodan Malbaški“ u našem gradu poziva roditelje da prijave zainteresovanu decu za upis u pripremni i prvi razred u školskoj 2020/2021. godini. Budući učenici mogu da se prijave za sledeće instrumente: klavir, klarinet, flauta, violina, harmonika, gitara i tambura, kao i za solo pevanje. Prijavljivanje se vrši putem mejla: msmalbaski@msmalbaski.com ili putem telefona: 442-474, radnim danima od 8 do 12 sati. U prijavi je potrebno navesti: ime i prezime deteta, razred u osnovnoj školi, za koji instrument se prijavljuje i kontakt telefon roditelja. Prijemni ispit biće organizovan početkom juna, a roditelji će biti obavešteni o tačnom datumu i vremenu.   

JP „Toplana“:

Javno preduzeće „Toplana“ apeluje na korisnike daljinskog grejanja da redovno izmiruju svoje obaveze za isporučenu toplotnu energiju. Korisnicima koji imaju dugovanja, a nisu u mogućnosti da izmire dug jednokratnom uplatom, JP „Toplana“ će omogućiti da isti mogu izmiriti sačinjavanjem Sporazuma o izmirenju duga u mesečnim ratama, sa krajnim rokom plaćanja celokupnog duga do 1. oktobra. Detaljnije informacije možete dobiti pozivom na brojeve: 435 055 i 402 330. 

Obaveštenje za korisnike dečjeg dodatka:

Gradski sekretarijat za društvene delatnosti obaveštava sve korisnike dečjeg dodatka, kojima je isteklo pravo za vreme vanrednog stanja, da mogu produžiti pravo do 31. maja. 

Obaveštenje za izbeglice:

Povereništvo za izbeglice i migracije u Gradskoj upravi grada Kikinde obaveštava izbeglice sa prebivalištem ili boravištem na teritoriji grada Kikinde da  javni poziv na realizaciji pomoći kroz otkup seoskih kuća u okviru Regionalnog stambenog programa traje do 1. juna. Dokumentacija za učešće na javnom pozivu može se preuzeti u kancelariji povereništva. Kontakt telefon kancelarije povereništva je 410-164.

Narodni muzej Kikinda:

Muzej u našem gradu radi od 10 do 18 sati. Svi posetioci biće u obavezi da prilikom dolaska prođu kroz dezobarijeru, kao i da nose masku i rukavice. Maksimalan broj posetilaca u galeriji je 5, a u prostoru stalne postavke 20. Od utorka do subote, od 10 do 16 časova, za posetioce je otvorena i Suvača. U prostoru mlina u isto vreme može da budu maksimalno dva posetioca, uz obavezno nošenje zaštitne opreme.

Sport:

„Narandžasto pleme“, ženski deo ekipe Kluba američkog fudbala „Mamuti“,  poziva devojčice starije od 13 godina da im se pridruže. Zainteresovane dame mogu da se jave preko Fejsbuk stranica Orange Tribe Kikinda i Klub američkog fudbala Mamuti, putem mejla kikindamamuti@gmail.com ili pozivom 066 20 22 50 (trener Branislav Fekete).

Kursna lista:

Zvanični srednji kurs dinara prema evru iznosi danas 117,5895 dinara za evro, što je neznatna promena u odnosu na juče, objavila je Narodna banka Srbije.

Vreme:

Vedro i sunčano, maksimalno 20 stepeni.

Bioprognoza:

Biometeorološka situacija će biti nešto povolјnija za hronično obolele i osetlјive osobe. Izvestan oprez se savetuje srčanim bolesnicima. Mogući su glavobolјa i poremećaj sna. Preporučuje se adekvatno odevanje i umerena fizička aktivnost.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!