Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 22. jun

Danas je subota, 22. jun

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć Kikinda u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 36 puta,  25 intervencija bilo je na poziv pacijenata, dok je u ambulanti obavljeno 11 pregleda. 

Radosne vesti:

U toku jučerašnjeg dana na Porođajnom odeljenju Opšte bolnice u Kikindi rođene su dve devojčice.

Prolećna akcija sakupljanja kabastog otpada:

U okviru akcije sakupljanja kabastog otpada tokom vikenda i u ponedeljak po jedan konktejner biće postavljen u sledećim ulicama: Branka Vujina, Barska, Živice Dokića i Vojvode Putnika (kod Gimnazije „Dušan Vasiljev“), a dva kontejnera nalaziće se u Ulici Branka Radičevića. 

Letnje radno vreme kompanije FCC:

Kompanija FCC obaveštava građane da će od ponedeljka, 24. juna, vršiti redovan program sakupljanja komunalnog otpada po izmenjenom letnjem radnom vremenu, od 5 do 13 časova, i od 17 do jedan sat posle ponoći.

Raspisan konkurs za dodelu podsticaja za razvoj preduzetništva: 

Gradsko veće Kikinde i ove godine raspisalo je Javni konkurs za dodelu podsticaja za razvoj preduzetništva, mikro, malih i srednjih preduzeća do 100 zaposlenih, na teritoriji našeg grada. Lokalna samouprava za ovu namenu opredelila je dva miliona dinara, a konkurs je otvoren do 28. juna. 

Novi konkurs za sufinansiranje investicija u pčelarstvo:

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo raspisao je novi, drugi po redu ovogodišnji konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za sufinansiranje investicija u pčelarstvo na teritoriji AP Vojvodine.

Za ovaj konkurs je izdvojeno više od šest miliona dinara za nabavku novih pčelinjih društava, a pravo da učestvuju imaju sva lica koja su upisana u Registar poljoprivrednih gazdinstava.

Prednost će imati pčelari koji su pogođeni pomorom pčela.

Konkurs je otvoren do utroška sredstava, zaključno sa 25. junom.

Kulturni centar Kikinda:

Od danas, pa svake naredne subote do kraja letnjeg raspusta, u dvorištu Kulturnog centra biće otvorena Dečja pijaca. Najmlađi sugrađani moći će u periodu od 9 do 11:30 sati da prodaju, menjaju ili kupe različite stvari za decu.

Koncert u hramu Svetog oca Nikole u Kikindi:

Srpska pravoslavna crkvena opština Kikinda u nedelju, 23. juna sa početkom u 19 časova, organizuje koncert pet horova u hramu Svetog Nikole. Koncert će biti upriličen povodom obeležavanja 800 godina samostalnosti Srpske pravoslavne crkve i 250 godina od početka gradnje Hrama u centru našeg grada. Nastupiće hor pri Hramu svetog Nikole, „Mirosnice“ iz Zrenjanina, hor „Kornelije Stanković“, hor Kulturnog centra „Atendite“ i hor „Sveti Josif Temišvarski“ pri Hramu svetih Kozme i Damjana.

Dečje pozorište Lane:

U nedelju, 23. juna u Dečjem pozorištu „Lane“ biće premijerno izvedena predstava „Čarobni tim“. Početak je u 19 časova.

Sport:

Ronilački klub „Orka“, danas i sutra ogranizuje Međunarodni trening kamp za obuku osoba sa invaliditetom. U kampu će učestvovati ronioci i instruktori iz Italije, Rumunije, Federacije BiH i Kikinde.

Danas, 22. juna od 15 do 18 časova biće realizovana praktična obuka osoba sa invaliditetom na bazenima SC „Jezero“ u Kikindi.

Vreme:

Danas sunčano i toplo, maksimalno 32 stepena.

Bioprognoza:

Biometeorološka situacija uticaće nepovolјno na srčane i cerebrovaskularne bolesnike. Preporučuje se smanjena fizička aktivnost i izbegavanje izloženosti suncu u najtoplijem delu dana. Od meteoropatskih reakcija mogu se javiti glavobolјa, zamaranje i smanjena koncentracija. Svim učesnicima u saobraćaju savetuje se oprez.

Projekat Gradski info realizuje se zahvaljujući sredstvima lokalne samouprave, odobrenim u okviru Konkursa za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja na teritoriji grada Kikinde u 2019. godini. 

Pratite nas FB