Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 22. januar

Danas je sreda, 22. januar

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć Kikinda u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 32 puta,  20 intervenicija bilo je na poziv pacijenata, dok je u ambulanti obavljeno 12 pregleda.  

Radosne vesti:

U kikindskom porodilištu u toku jučerašnjeg dana rođena su dva dečaka. 

Policijska uprava:

Na teritoriji Severnobanatskog okruga u toku jučerašnjeg dana registrovana je jedna saobraćajna nezgoda u Kanjiži u kojoj je jedno lice lakše povređeno.

Prijavljivanje za upis pravaka u izabranu školu do 1. februara:

Na osnovu Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja, Gradska uprava Kikinda obaveštava roditelje dece rođene u periodu od 1. marta 2013. do 28. februara 2014. godine, da mogu izabrati osnovnu školu u koju će upisati dete, podnošenjem zahteva izabranoj školi, najkasnije do 1. februara 2020. 

Uvođenje u vojnu evidenciju:

Na osnovu Zakona o vojnoj, radnoj i materijalnoj obavezi Ministarstvo odbrane Republike Srbije poziva lica muškog pola rođena 2002. godine da ispune svoju zakonsku obavezu i uvedu se u vojnu evidenciju. Obavezi uvođenja u vojnu eviudenciju podležu i lica muškog pola starijih godišta, rođena u periodu od 1992. do 2001, koja iz bilo kojih razloga nisu uvedena u evidenciju vojnih obveznika. Uvođenje u evidenciju može se izvršiti u nadležnom Centru Ministartsva odbrane za lokalnu samoupravu ili opštinskoj kancelariji, a prema mestu prebivališta, nakasnije do 28. februara 2020. godine. U Kikindi se uvođenje u evidenciju može izvršiti svakog radnog dana, u periodu od 9 do 13 časova. 

Galerija „Tera“:

Prva grupna izložba fotografija članova Foto kluba „Tera“ biće otvorena u četvrtak, 23. januara u Galeriji „Tera“. Početak je u 19 časova. 

Kulturni centar Kikinda:

Naučnopopularno predavanje „Kikinda se vraća na Mlečni put“ i promocija Priručnika o svetlosnom zagađenju biće održani u četvrtak, 23. januara u Kulturnom centru, sa početkom u 18 sati i 30 minuta. Događaj organizuje NVO „Carpe Noctem“, a ulaz je slobodan.  

Izložba „Ikone“ Ilije Mrkajića biće otvorena u galeriji Kulturnog centra u petak, 24. januara. Početak otvaranja zakazn je za 19 časova. 

Narodna biblioteka „Jovan Popović“:

Narodna biblioteka „Jovan Popović“ u Kikindi raspisala je konkurs za dodelu književne nagrade „Đura Đukanov“. Konkurs je otvoren do 31. maja. Nagrada se, po propozcijama, dodeljuje za najbolju zbirku priča autora mlađeg od trideset pet godina pisanu na srpskom jeziku, pod uslovom da rukopis prethodno nije bio objavljivan u celosti ili u delovima. Nagrada podrazumeva štampanje knjige džepnog formata, u tvrdom povezu i tiražu od 350 primeraka. Rukopisi se dostavljaju isključivo u elektronskom formatu na sledeću adresu: konkurs_djukanov@hotmail.com s naznakom „Za literarni konkurs Đura Đukanov“.

Četvrtfinalne borbe guskova u nedelju u Mokrinu:

Četvrtfinalna nadmetanja 34. Svetskog prvenstva u borbi guskova biće održana u nedelju, 26. januara u Mokrinu. Početak je u 10 časova. 

Kursna lista:

Dinar vredi prema evru isto kao juče i zvanični srednji kurs iznosi 117,5576 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije.

Vreme:

Danas promenljivo oblačno, maksimalno 3 stepena u Kikindi.

Bioprognoza:

Relativno pobolјšanje biometeorološke situacije doprineće smanjenju tegoba kod većine hronično obolelih i osetlјivih osoba. Izvestan oprez se savetuje astmatičarima tokom prepodneva, kao i psihičkim bolesnicima. Meteoropatske reakcije su moguće u vidu poremećaja sna.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!