Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 22. februar

Danas je subota, 22. februar

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć Kikinda u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 46 puta, 31 intervenicija bila je na poziv pacijenata, dok je u ambulanti obavljeno 15 pregleda.   

Radosne vesti:

U toku jučerašnjeg dana u Kikindi su rođena tri dečaka.

Pojačana kontrola saobraćaja do nedelje:

Pripadnici Uprave saobraćajne policije će do nedelje, 23. februara sprovoditi pojačanu kontrola učesnika u saobraćaju, u cilju povećanja bezbednosti. Kontrola će biti usmerena na otkrivanje prekršaja prekoračenja brzine kretanja vozila, nepropisnog preticanja, upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci, nekorišćenja sigurnosnog pojasa i nepropisnog korišćenja telefona tokom vožnje, kao i prekršaja pešaka.

U ponedeljak se nastavlja drugo polugodište:

Nakon desetodnevnog prekida nastavnih aktivnosti u obrazovnim ustanovama zbog virusa gripa, drugo polugodište nastavlja se u ponedeljak, 24. februara. Viši razredi ići će u školu pre podne, dok će učenici od I do IV razreda nastavu pohađati posle podne. U ponedeljak se i mališani vraćaju u vrtiće. 

Narodna biblioteka „Jovan Popović“:

Narodna biblioteka „Jovan Popović“ i ove godine organizuje pripremu za polaganje završnog ispita iz srpskog jezika. Zainteresovani se mogu prijaviti lično, na Dečjem odeljenju, do kraja februara. Časovi su besplatni za članove Biblioteke. 

Narodno pozorište Kikinda:

Na repertoaru Narodnog pozorišta večeras će biti komedija „Ordinacija“. Početak predstave je u 20 časova. 

Dečje pozorište „Lane“:

Predstava za decu i odrasle „Mačak i petao“, biće izvedena na sceni Dečjeg pozorišta „Lane“ u nedelju, 23. februara. Početak je zakazan za 17 sati.

Finale Gusanijade u nedelju u Mokrinu:

Finale 34. Svetskog prvenstva u nadmetanju guskova biće održano u nedelju, 23. ferbuara, ispred broja 39 u Ulici Vuka Karadžića u Mokrinu. Od 10 do 11:30 biće održana revijalna nadmetanja, dok će finalne bobre u kategoriji mladih i dvogodaca početi u podne. Finale u seniorskoj kategoriji počinje u 12:30. 

Sport:

Rukometaši „Kikinde Grindeks“ danas u hali SC „Jezero“ dočekuju ekipu „Novog Pazara“. Početak je u 18 sati. 

U 15. kolu Druge regionalne muške košarkaške lige sever, ekipa “Velike Kikinde“ večeras će u hali SC „Jezero“, ugostiti ekipu “Jokera“ iz Sombora. Utakmica počinje u 20:30 časova. Naši košarkaši i dalje zauzimaju četvrtu poziciju prvenstvene tabele koja ih vodi u play off takmičenja.

Kursna lista:

Zvanični srednji kurs dinara prema evru iznosiće u ponedeljak, 24. februara, 117,5790 dinara za evro, što je neznatna promena u odnosu na danas, objavila je Narodna banka Srbije.

Vreme:

Danas sunčano, maksimalno 10 stepeni.

Bioprognoza:

Očekivane biometeorološke prilike uticaće relativno povolјno na većinu hronično obolelih. Mogući su nesanica, kao i bolovi u zglobovima i mišićima kod osetlјivih osoba.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!