Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA 22. april

Danas je nedelja, 22. april

Danas se obeležava Dan planete Zemlje

Juče je u okviru obeležavanja Ekološke nedelje organizovano uređenje Simićevog salaša. U akciji su učestvovali zaposleni u Gradskoj upravi i Sekretarijatu za zaštitu životne sredine, udruženja građana i izviđači.

Danas, poslednjeg dana manifestacije, kada se i obeležava Dan planete Zemlje biće organizovana podela flajera građanima na pijacama u centru i u Mikronaselju.

Opšta bolnica Kikinda:

Akcija besplatnih preventivnih pregleda, koju je u septembru pokrenulo Ministarstvo zdravlja  nastavlja se danas, 22. aprila. Pregledi će se obaviti u Opštoj bolnici u Kikindi u periodu od 8 do 16 sati i podrazumevaju:

 

– Kardiološki pregled sa TA analizama,
– Oftalmološki pregled,
– Tumor marker – štitaste žlezde i testisa.

Na besplatan pregled mogu doći i građani koji nemaju zdravstveno osiguranje, zdravstvenu knjižicu, a ni ličnu kartu, i ne moraju biti sa područja Severnobanatskog okruga.

 

Gradska kuća:

Juče je nas grad posetio prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić i postavio kamen temeljac  za izgradnju 25 stanova za izbeglice u Kikindi, u ulici Pere Segedinca broj 7, u okviru potprojekta 2 Regionalnog stambenog programa.

Elektrovojvodina:

U ponedeljak, 23. aprila u vremenu od 8 do 12 sati zbog radova na električnoj mreži biće isključene sledeće ulice u Kikindi:

Šabačka ka Malom Bedemu,

Mali Bedem na putu ka Ruskom Selu,

Dušana Vasiljeva od Stevana Sremca do Pere Segedinca i zgrade na uglu.

 

Vreme:

Danas sunčano i toplo, temperatura do 27 stepeni.

Bioprognoza:

Nastavlјa se period sa povolјnim uticajem biometeorološke situacije na hronične bolesnike. Osobama sa srčanim obolјenjima se savetuje izvestan oprez. Od meteoropatskih reakcija mogući su nesanica i glavobolјa. Preporučuje se adekvatno odevanje u skladu sa očekivanim dnevnim temperaturama.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!