Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 21. septembar

Danas je ponedeljak, 21. septembar

Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici danas obeležavaju praznik rođenja presvete Bogorodice Marije, Malu Gospojinu. Ovaj dan ubraja se u 36 velikih praznika u crkvenom kalendaru obeleženih crvenim slovom.

 

Hitna služba:

U toku jučerašnjeg dana kikindska Hitna pomoć intervenisala je 32 puta. Na poziv pacijenata bila su 23 pregleda, dok je pomoć u ambulanti potražilo 9 građana.

Radosne vesti:

Na Porođajnom odeljenju kikindske Bolnice u toku jučerašnjeg dana rođen je jedan dečak.

Policijska uprava:

Na teritoriji Severnobanatskog upravnog okruga, u toku proteklog vikenda, registrovane su četiri saobraćajne nezgode, tri na području Kikinde i jedna na teritoriji Čoke, u kojoj je jedno lice poginulo. Zabeležen je i jedan požar u Molu, sa pričinjenom materijalnom štetom.

Isključenje struje:

Danas, od 10 do 11 sati bez struje će ostati potrošači u Srbobranskoj ulici, od Marka Miljanova ka Omladinskoj, a od 12 do 13 časova u Ulici Rade Trnića, od Prvog maja do Mike Antića. Taođe danas, od 10:30 do 11:30 struju neće imati sledeće ulice u Banatskom Velikom Selu: Pane Đukića, Desanke Maksimović, Zdravka Čelara, Branka Ćopića, od početka do Kikindskog puta, Marka Jokića, Slavka Rodića, Nikole Tesle, od broja 30 do kraja ulice, i Bosanska. 

Zbog planiranih radova na elekričnoj mreži u utorak, 22. septembra, od 8 do 10 sati, bez struje će ostati: Blok 36, Ulica Toze Markovića, od Vuka Karadžića do Ive Lole Ribara, Ive Lole Ribara, od Toze Markovića do Stevana Sinđelića, Vuka Karadžića, od Njegoševe do Stevana Sinđelića, i Stevana Sinđelića, od Vuka Karadžića do Miloša Velikog. Od 10:30 do 12:30, istog dana, elektrčnu energiju neće imati potrošači u sledećim ulicama: Miloša Velikog, od Jovana Jovanovića Zmaja do Vašarišta, Njegoševa, od Vuka Karadžića do Miloša Velikog, i Braće Bogaroški, od Miloša Velikog do Save Tekelije. 

Dani ludaje:

Na 35. manifestaciji „Dani ludaje“ u kategoriji uzgajivača najteže tikve pobedio je Dušan Jankov iz Čuruga, sa bundevom teškom 588,5 kilograma, dok je u kategoriji najdužeg ploda najbolji bio Kikinđanin Goran Lazić, sa ludajom dugom 312 cm. Lazić je osvojio i treću nagradu u konkurenciji najtežih plodova. 

Sport:

U 8. kolu Srpske lige Vojvodina „Kozara“ je u BanatskomVelikom Selu savladala zrenjaninski „Radnički“ 2:1, a kozaračka „Sloboda“ je istim rezultatom poražena u Kuli, u utakmici protiv „Hajduka 1912“. 

U okviru utakmica Vojvođanske lige Istok „Kikinda 1909“ je u Kovinu slavila protiv „Radničkog“ 4:2, dok je ŽAK na svom stadionu izgubio 1:0 od „Mladosti“ iz Omoljice. 

Kursna lista:

Dinar je danas neznatno promenio vrednost prema evru i zvanični srednji kurs iznosi 117,59 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije.

Vreme:

Danas sunčano i toplo, maksimalno 28 steprni.

Bioprognoza:

Biometeorološka situacija može biti nepovolјna za srčane bolesnike i osobe koje imaju problema sa respiratornim sistemom. Meteoropatske reakcije se mogu javiti u vidu poremećaja sna, promenlјivog raspoloženja i glavobolјe. Neophodna je dodatna pažnja u saobraćaju.
Pratite nas FB
error: Content is protected !!