Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 21. oktobar

Danas je sreda, 21. oktobar

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć juče su intervenisale 33 puta. Na poziv pacijenata bila su 22 pregleda, dok je pomoć u ambulanti potražilo 11 građana.

Radosne vesti:

U toku jučerašnjeg dana u Kikindi je rođen jedan dečak.

Policijska uprava:

Na teritoriji Severnobanastkog okruga, u toku jučerašnjeg dana, zabeležen je jedan požar u Senti sa pričinjenom materijalnom štetom.

Službenici Policijske uprave u Kikindi, u okviru svojih redovnih aktivnosti, na strelištu u Crnoj Bari izvodiće bojevo gađanje do petka, 23. oktobra, u periodu od 8 do 15 časova. U cilju preduzimanja potrebnih mera bezbednosti, PU Kikinda apeluje na građane da u predviđenom vremenu ne izvode poljske radove i ne kreću se u blizini strelišta. 

Crveni krst Kikinda:

Predavanje namenjeno sugrađanima koji brinu o starijim ili bolesnim članovima porodice biće održano u utorak, 27. oktobra u Crvenom krstu, sa početkom u 18:30 sati. Sugrađani koji žele da prisustvuju predavanju, neophodno je da potvrde dolazak na broj: 422 569. Predavanje pod nazivom „Pomoć pomagačima“ ima za cilj da neformalnim negovateljima pruži potrebne informacije i praktične savete, te olakša brigu i negu obolelih članova u kućnim uslovima. 

Izmenjen režim rada Dečjeg i Školskog dispanzera:

Dečji i Školski dispanzer ponovo su podeljeni na dve zone: crvenu, koja će primati pacijente sa povišenom temperaturom, i zelenu zonu, dok se kovid ambulanta u Mikronaselju privremeno zatvara.

Javni poziv za dodelu gradskih priznanja:

Komisija za dodelu Nagrade grada Kikinde i gradskih priznanja raspisuje Javni poziv za podnošenje predloga za dodelu Nagrade grada Kikinde i gradskih priznanja za značajna ostvarenja u oblasti kulture, obrazovanja, zdravstva, privrede i preduzetništva, sporta, humanosti i dobrotvornog rada, za 2020. godinu. Predlozi za nagrađivanje sa dokumentacijom dostavljaju se Gradskoj upravi grada Кikinde, najkasnije do 31. oktobra, na adresu: Gradska uprava Kikinda, Kancelarija broj 80, Trg srpskih dobrovoljaca 12, 23 300 Kikinda, sa naznakom: Za nagrade grada Kikinde. Dodatne informacije mogu se dobiti na broj telefona: 0230/410 – 113. 

Narodna biblioteka:

Svi đaci prvaci na teritoriji našeg grada imaju pravo na besplatnu članarinu u Biblioteci „Jovan Popović“, do 1. juna 2021. godine. Potrebno je da u pratnji jednog roditelja dođu na Dečje odeljenje Gradske biblioteke ili u mesnu biblioteku u svom selu i ostvare ovo pravo. 

Kulturni centar:

Kulturni centar Kikinda pravi svoju biblioteku. Pozivaju se svi sugrađani koji su u mogućnosti da poklone ovoj ustanovi neku knjigu, kako bi biblioteka bila što bogatija i služila svim Kikinđanima.

Sport:

Škola odbojke ,,KI 0230″ aktivno vrši upis novih članica, devojčica predškolskog i školskog uzrasta. Sve detaljnije informacije možete dobiti pozivom na broj: 063/500 956.

Vreme:

Danas sunčano i toplije, maksimalno 21 stepen.

Bioprognoza:

Očekivane biometeorološke prilike biće povolјne za većinu hronično obolelih. Kardiovaskularnim i nervno labilnim osobama se savetuje izvestan oprez. Meteoropatske reakcije su moguće u vidu nervoze, umora i pada koncentracije.
Pratite nas FB
error: Content is protected !!