Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 21. novembar

Danas je sreda, 21. novembar

Srpska pravoslavna crkva danas slavi praznik Sabor svetog Arhangela Mihaila, u narodu poznat kao Aranđelovdan, jednu od najčešćih slava u Srba.

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć Kikinda u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 37 puta, 23 intervencije bilo je na poziv pacijenta, dok je u ambulanti pomoć zatražilo 14 pacijenata. 

Policijska uprava:

U toku jučerašnjeg dana na teritoriji Severnobanatskog okruga registrovane su dve saobraćajne nezgode na području Čoke i u Novom Kneževcu. U navedenim nezgodama jedno lice je zadobilo teške telesne povrede. Zabeležen je i jedan požar u Kikindi sa pričinjenom materijalnom štetom u iznosu od 200.000 dinara.

Porođajno odeljenje:

U toku jučerašnjeg dana na Porođajnom odeljenju kikidnske bolnice rođen je jedan dečak.

Preventivni pregledi:

U Opštoj bolnici u Kikindi do petka, 23. novembra, od 8 do 12 časova, obavljaće se preventivni urološki, rektalni i ultrazvučni pregled testisa, kao i provera vrednosti tumorskih markera za prostatu. Pregledi su namenjeni mlađoj populaciji. 

Isključenje struje:

Zbog planiranih radova na električnoj mreži u četvrtak, 22. novembra od 10 do 14 sati bez struje će ostati sledeće ulice u Ruskom Selu: Njegoševa od, Solunskih dobrovoljaca do Stevice Jovanovića, deo Žarka Zrenjanina prema ulici Stevice Jovanovića, Braće Opsenice, od Iva Lole Ribara do Stevice Jovanovića, Iva Lole Ribara, od Braće Opsenice do Njegoševe, i Stevice Jovanovića, od Braće Opsenice do Njegoševe. 

Zbog planiranih radova na električnoj mreži u četvrtak, 22. novembra od 10 do 11 sati bez struje će ostati ceo Vincaid i okolni salaši. 

Obeleževanje stogodišnjice slobode u Kikindi:

Povodom stogodišnjice oslobođenja u Prvom svetskom ratu, u Narodnom pozorištu u Kikindi sinoć je održana svečana akademija na kojoj su se prisutnim građanima obratili predsednica Narodne skupštine Republike Srbije, Maja Gojković, predsednik Pokrajinske vlade, Igor Mirović i gradonačelnik Kikinde, Pavle Markov.

Međunarodni UNESCO kamp:

Jedanaesti po redu UNESCO kamp, koji organizuje kikidnska Gimnazija, „Moj grad – to sam ja“ biće održan od danas do 25. novembra u našem gradu. Ove godine gosti našeg grada biće učenici i profesori škola iz Makedonije, Rumunije, Bihaća, Ugljevika, Novog Sada, Vrbasa i Kneževca. 

Okrugli sto o ženskom preduzetništvu:

Panonska inicijativa i Grad Kikinda zajedno realizuju projekat pod nazivom „Žensko preduzetništvo neiskorišten potencijal društva“, koji finansira Kabinet ministra za inovacije i tehnološki razvoj. U okviru projekta u četvrtak, 22. novembra u Gradskoj kući biće organizovan okrugli sto o izazovima i šansama preduzetnica. 

Sport:

U okviru 9. kola Superlige kikindski rukometaši „Kikinda Grindeks“ će večeras na domaćem terenu igrati protiv beogradskog Partizana sa početkom u 20 sati.

Vreme:

Danas pravi jesenji dan, tmuran i kišovit. Maksimalna temperatura u Kikindi 7 stepeni.

 

Pratite nas FB
error: Content is protected !!