Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 21. maj

Danas je četvrtak, 21. maj

 

Hitna služba:

Zaposleni u kikindskoj Hitnoj pomoći juče su intervenisali 26 puta. Na poziv pacijenata u gradu bilo je 10 intervencija, 4 poziva iz okolnih sela , dok je u ambulanti pomoć zatražilo 12 građana. 

Radosne vesti:

U toku jučerašnjeg dana rođene su dve devojčice.

Policijska uprava:

Na teritoriji Severnobanatskog okruga, u toku jučerašnjeg dana, registrovane su dve saobraćajne nezgode na području Kikinde, sa pričinjenom materijalnom štetom.

Kompanija FCC:

U okviru prolećne akcije sakupljanja kabastog otpada, od danas do ponedeljka, 25. maja kontejneri za krupan otpad biće postavljeni na uglovima sledećih ulica u Mokrinu: Milana Malenčića i Rade Trnića, Milana Malenčića i Braće Despotov, Milana Malenčića i Generala Drapšina, i ulica Rade Trnića i Iva Lole Ribara. U gradskoj zoni, danas i sutra krupan otpad će se sakupljati u Ulici Generala Drapšina, od Save Tekelije do Oslobođenja.

Udruženje penzionera:

Udruženje penzionera Kikinda, koje se nalazi u Ulici Vojvode Putnika broj 37, obaveštava starije sugrađane da je počelo sa radom. Svi penzioneri koji žele da ugovore i realizuju svoje potrebe po svim povoljnostima i uslovima koje Udruženje nudi, mogu to učiniti ponedeljkom, sredom i petkom od 9 do 12 časova. Radi bezbednosti svih, neophodno je poštovati sve propisane mere zaštite, te je pri dolasku u Udruženje neophodno nositi masku i rukavice. Telefon za dodatne informacije: 421 442

U kikindskim srednjim školama mesta za 570 učenika:

Oko 500 osmaka sa teritorije našeg grada ove godine moći će da se odluči za neki od smerova ili obrazovnih profila u 4 kikindske srednje škole. Gimnazija „Dušan Vasiljev“ upisuje po dva odeljenja prirodno-matematičkog i društveno-jezičkog smera, Ekonomsko-trgovinska škola primaće buduće ekonomske tehničare i komercijaliste, trgovce, konobare i kuvare, SSŠ „Miloš Crnjanski“ farmaceutske i arhitektonske tehničare, tehničare za zaštitu životne sredine, operatere u prehrambenoj industriji i pekare, a Tehnička škola će i ove godine imati mesta za 210 đaka koji će biti upisani u sedam odeljenja iz područja rada elektrotehnike, mašinstva i soabraćaja.  

JP „Toplana“:

Javno preduzeće „Toplana“ apeluje na korisnike daljinskog grejanja da redovno izmiruju svoje obaveze za isporučenu toplotnu energiju. Korisnicima koji imaju dugovanja, a nisu u mogućnosti da izmire dug jednokratnom uplatom, JP „Toplana“ će omogućiti da isti mogu izmiriti sačinjavanjem Sporazuma o izmirenju duga u mesečnim ratama, sa krajnim rokom plaćanja celokupnog duga do 1. oktobra. Detaljnije informacije možete dobiti pozivom na brojeve: 435 055 i 402 330. 

Obaveštenje za korisnike dečjeg dodatka:

Gradski sekretarijat za društvene delatnosti obaveštava sve korisnike dečjeg dodatka, kojima je isteklo pravo za vreme vanrednog stanja, da mogu produžiti pravo do 31. maja. 

Obaveštenje za izbeglice:

Povereništvo za izbeglice i migracije u Gradskoj upravi grada Kikinde obaveštava izbeglice sa prebivalištem ili boravištem na teritoriji grada Kikinde da  javni poziv na realizaciji pomoći kroz otkup seoskih kuća u okviru Regionalnog stambenog programa traje do 1. juna. Dokumentacija za učešće na javnom pozivu može se preuzeti u kancelariji povereništva. Kontakt telefon kancelarije povereništva je 410-164.

Narodni muzej Kikinda:

Muzej u našem gradu radi od 10 do 18 sati. Svi posetioci biće u obavezi da prilikom dolaska prođu kroz dezobarijeru, kao i da nose masku i rukavice. Maksimalan broj posetilaca u galeriji je 5, a u prostoru stalne postavke 20. Od utorka do subote, od 10 do 16 časova, za posetioce je otvorena i Suvača. U prostoru mlina u isto vreme može da budu maksimalno dva posetioca, uz obavezno nošenje zaštitne opreme.

Kursna lista:

Zvanični srednji kurs danas je 117,5964 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije.

Vreme:

Danas će biti umereno oblačno i suvo, maksimalna temperatura do 21 stepen.

Bioprognoza:

Biometeorološke prilike mogu nepovolјno uticati na nervno labilne osobe i cerebrovaskularne bolesnike. Kod osetlјivih osoba mogu se javiti razdražlјivost, glavobolјa i nesanica. U saobraćaju je neophodan dodatni oprez.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!