Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 21. maj

Danas je utorak, 21. maj

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć Kikinda u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 38 puta,  21 intervencija bila je na poziv pacijenata, dok je u ambulanti obavljeno 17 pregleda. 

Radosna vest:

U toku jučerašnjeg dana u kikindskom porodilištu rođeni su devojčica i dečak.

Policijska uprava:

Na teritoriji Severnobanastkog okruga u toku jučerašnjeg dana registrovane su tri saobraćajne nezgode na području Kikinde, Sente i Čoke. U pomenutim nezgodama jedno lice je zadobilo teške telesne povrede, a dva lica su lakše povređena. Zabeležen je i jedan požar u Ostojićevu sa pričinjenom materijalnom štetom.

Akcija dobrovoljnog davanja krvi:

Na jučerašnju akciju dobrovoljnog davanja krvi, koju su organizovali Crveni krst Kikinda i Zavod za transfuziju krvi Vojvodine, došlo je 112 potencijalnih davalaca. Krv je dalo njih 103, dok devetoro nije moglo iz medicinskih razloga. Crveni krst zahvaljuje na izuzetnom odzivu, a zalihe dragocene tečnosti više nisu na minimumu. Sledeća akcija planirana je za 6. jun. 

Isključenje struje:

Zbog planiranih radova na električnoj mreži u okviru godišnjeg remonta danas od 8 do 13 časova bez struje će ostati polovina Banatskog Velikog Sela, od centra prema Novim Kozarcima.

Sutra, 22. maja u istom vremenskom periodu, od 8 do 13 časova, bez struje će ostati deo Banatskog Velikog Sela, od centra prema Nakovu. 

Prolećna akcija sakupljanja kabastog otpada:

U okviru prolećne akcije sakupljanja krupnog otpada u seoskim mesnim zajednicama, kontejneri će se danas i sutra nalaziti na uglovima sledećih ulica u Bašaidu: Svetosavske i Nikole Tesle, Svetosavske i Raše Lazarevića, Aleksandra Grujića i Nikole Tesle, i Aleksandra Grujića i Raše Lazarevića. 

U gradskoj zoni, danas i sutra kontejneri će biti Ulici Vojvode Mišića i u Srbobranskoj ulici, na uglu sa Moravskom.

Sportske igre mladih 4. put u Kikindi:

Juče su na terenima Sportsko-rekreativnog centra „Jezero“ otvorene Sportske igre mladih, manifestacija koja je okupila više od 5 hiljada dece iz kikindskih i okolnih škola kako bi se u nekoliko disciplina nadmetala i promovisala sport, odnosno zdrav i kvalitetan život. Na Karavanu mladosti i prijateljstva Sportskih igara madih promovisani su fer plej i tolerancija, a učesnici su se takmičili u malom fudbalu, košarci, stonom tenisu, rukometu, odbojci, šahu, tenisu i igri između dve vatre. Pobednici gradskih finala u julu će učestvovati na državnom takmičenju u Beogradu. 

Narodno pozorište:

Predstava „Sumnjivo lice“ rađena po komadu Branislava Nušića, biće izvedena na sceni Narodnog pozorišta u Kikindi večeras sa početkom u 20 sati. 

Sport:

Streličari „Apola“ iz Kikinde učestvovali su na prvom takmičenju na otvorenom u disciplini olimpijsko streličarstvo, održanom u Novom Sadu, gde su osovjili dve medalje. Kadetkinja Sara Zamurović je u disciplini olimpijski luk osvojila srebrno odličje, a u istoj disciplini, takođe drugo mesto, osvojio je i stariji pionir Đorđe Mišković.

Takmičari kikindskog Džudo kluba „Partizan“ nastupili su u nedelju na „Kup Dunava“ u Beogradu, i osvojili dve medalje bronzanog sjaja. Mlađa poletarka Anja Mortvanski je u kategoriji do 25 kilograma osvojila treće mesto, a isti plasman ostvario je i mlađi pionir Miljan Petković, u kategoriji preko 66 kilograma. 

Vreme:

Danas tokom prepodneva sunčano, posle podne naoblačenje sa kišom. Najviša temperatura u Kikindi biće 21 stepen. 

Projekat Gradski info realizuje se zahvaljujući sredstvima lokalne samouprave, odobrenim u okviru Konkursa za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja na teritoriji grada Kikinde u 2019. godini. 

 

Pratite nas FB
error: Content is protected !!