Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 21. januar

Danas je utorak, 21. januar

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć Kikinda u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 28 puta, 20 intervenicija bilo je na poziv pacijenata, dok je u ambulanti obavljeno 8 pregleda.  

Radosne vesti:

U toku jučerašnjeg dana u Kikindi je rođena jedna devojčica.

Policijska uprava:

Na teritoriji Severnobanatskog okruga u toku jučerašnjeg dana registrovana je jedna saobraćajna nezgoda na području Kikinde sa pričinjenom materijalnom štetom.

Isplata socijalnih davanja:

Danas, 21. januara, biće isplaćeni dodatak za negu i pomoć drugog lica, novčana socijalna pomoć, posebna novčana naknada (pravo po Zakonu o socijalnoj zaštiti), novčana naknada za rad hranitelja i naknada za izdržavanje korisnika na porodičnom smeštaju, kao i dečji i roditeljski dodatak.

Prijavljivanje za upis pravaka u izabranu školu do 1. februara:

Na osnovu Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja, Gradska uprava Kikinda obaveštava roditelje dece rođene u periodu od 1. marta 2013. do 28. februara 2014. godine, da mogu izabrati osnovnu školu u koju će upisati dete, podnošenjem zahteva izabranoj školi, najkasnije do 1. februara 2020. 

Uvođenje u vojnu evidenciju:

Na osnovu Zakona o vojnoj, radnoj i materijalnoj obavezi Ministarstvo odbrane Republike Srbije poziva lica muškog pola rođena 2002. godine da ispune svoju zakonsku obavezu i uvedu se u vojnu evidenciju. Obavezi uvođenja u vojnu eviudenciju podležu i lica muškog pola starijih godišta, rođena u periodu od 1992. do 2001, koja iz bilo kojih razloga nisu uvedena u evidenciju vojnih obveznika. Uvođenje u evidenciju može se izvršiti u nadležnom Centru Ministartsva odbrane za lokalnu samoupravu ili opštinskoj kancelariji, a prema mestu prebivališta, nakasnije do 28. februara 2020. godine. U Kikindi se uvođenje u evidenciju može izvršiti svakog radnog dana, u periodu od 9 do 13 časova. 

Narodno pozorište:

Na repertoaru Narodnog pozorišta večeras će biti predstava „Pidžama za šestoro“. Početak je u 20 sati. 

Galerija „Tera“:

Prva grupna izložba fotografija članova Foto kluba „Tera“ biće otvorena u četvrtak, 23. januara u Galeriji „Tera“. Početak je u 19 časova. 

Kulturni centar Kikinda:

Naučnopopularno predavanje „Kikinda se vraća na Mlečni put“ i promocija Priručnika o svetlosnom zagađenju biće održani u četvrtak, 23. januara u Kulturnom centru, sa početkom u 18 sati i 30 minuta. Događaj organizuje NVO „Carpe Noctem“, a ulaz je slobodan.  

Izložba „Ikone“ Ilije Mrkajića biće otvorena u galeriji Kulturnog centra u petak, 24. januara. Početak otvaranja zakazn je za 19 časova. 

Narodna biblioteka „Jovan Popović“:

Narodna biblioteka „Jovan Popović“ u Kikindi raspisala je konkurs za dodelu književne nagrade „Đura Đukanov“. Konkurs je otvoren do 31. maja. Nagrada se, po propozcijama, dodeljuje za najbolju zbirku priča autora mlađeg od trideset pet godina pisanu na srpskom jeziku, pod uslovom da rukopis prethodno nije bio objavljivan u celosti ili u delovima. Nagrada podrazumeva štampanje knjige džepnog formata, u tvrdom povezu i tiražu od 350 primeraka. Rukopisi se dostavljaju isključivo u elektronskom formatu na sledeću adresu: konkurs_djukanov@hotmail.com s naznakom „Za literarni konkurs Đura Đukanov“.

Kursna lista:

Dinar se zadržao na skoro istom nivou u odnosu na evro i zvanični srednji kurs iznosi 117,5656 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije.

Sport:

Na Međunarodnom džudo turniru „Zagreb Open 2020“, održanom proteklog vikenda u prestonici Hrvatske, takmičari kikindskog Džudo kluba „Partizan“ osvojili su 4 medalje. Srebrnim odličjima okitili su se Tibor Kaločanj, Tara Kojić i Matej Kojić, dok je Dušan Kežić osovjio bronzanu medalju. 

Memorijalni turnir u malom fudbalu „Branislav Gecić Geca“, koji će biti održan u hali Sportskog centra „Jezero“, počinje danas u 17 časova. Naredne dve sedmice 16 ekipa boriće se za glavnu nagradu od 250 000 dinara. Cena ulaznice iznosi 50 dinara, a gledaoce očekuju nagrade koje su obezbedili prijatelji turnira. 

Vreme:

Danas oblačno sa sumaglicom, maksimalno 3 stepena.

Bioprognoza:

Posle jutarnjih i prepodnevnih sati, kada se oprez savetuje kardio i cerebrovaskularnim bolesnicima kao i astmatičarima, većina hroničnih obolelih osećaće se bolјe. Mogući su reumatski bolovi i glavobolјa. U saobraćaju je potrebna pojačana pažnja.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!